Euro 2016: Biz bitti demeden bitmedi

Euro 2016: Türkiye, Lens Felix – Bollaert Stadyumu’nu bayram yerine döndürdü. Avrupa Kupası’ndaki üçüncü maçımızda Çek Cumhuriyeti’ni 2 – 0 yendik.

Euro 2016: Biz bitti demeden bitmedi

Ayyıldızlar, Çek Ulusal Takımı’nı 2 – 0 yenerek Euro 2016’daki ilk galibiyetini aldı. İlk iki maç sonunda bozulan moraller bu galibiyet sayesinde yükseldi. Düşkırıklıkları nedeniyle  sönen umutlar yeniden canlandı. Diğer gruplardaki maçlar arzuladığımız sonuçlar ile sona ererse ikinci tura yükseleceğiz.

İyi oynayamadık ama kazanmayı başardık

Euro 2016: Biz bitti demeden bitmedi

Fatih Terim, önceki iki maçta ilk onbirde yer vermediği Volkan’a sol kanatta, Emre’ye de sağ kanatta yer vererek ulusal takımı hücuma dönük bir oyun anlayışıyla sahaya sürdü. Oyuncularımız maçın ilk dakikalarından itibaren canlı ve istekli görüntüsüyle dikkat çekti. 10. dakikada Emre Mor’un hızından yararlanarak sağ kanattan geliştirilen ani akın Burak Yılmaz’ın usta vuruşuyla gol oldu. Golden sonra Çeklere karşı oyun üstünlüğü kuramasak da orta saha ve ceza alanının önünde kaptığımız topları Volkan ve Emre’nin deparlarından yararlanarak hızlı akınlara dönüştürdük. Çekler özellikle sağ kanattan yaptıkları ortalarla gol ararken Volkan’ın başarılı kurtarışları ve kale direğinin bizden yana olması sayesinde ilk yarıyı önde bitirmeyi başardık.



Maçın ikinci yarısında beraberlik şansı kovalayan Çekler takımızı kendi sahasına sıkıştırmaya başlamıştı ki 65. dakikada serbest vuruştan Ozan ile bulduğumuz gol hepimizi yerinden zıplattı. Ozan, sol kanattan kullanılan serbest vuruşta ceza alanının içinde önüne düşen topa, kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt verircesine yaptığı sert ve isabetli vuruş ile ünlü Petr Cech’i dizlerinin üzerine çiviledi. Golden sonra oyun arzuladığımız şekle büründü. Morali bozulan Çekler oyundan düştü. Arda, Selçuk ve Oğuzhan orta sahada sakin hareket ettiler, isabetli paslar yaparak topun bizim ayağımızda kalmasını sağladılar. Çeklerin gol bulmak için savunma güvenliğini boşlaması takımımız için üçüncü gol fırsatları doğurdu ama ne yazık ki oyuncularımız ani atakları gole çevirecek beceriyi gösteremediler. 90 dakika 2 – 0 lehimize sonuçlandı. İki gol kaydederek Euro 2016’daki ilk galibiyetimizi kazandık.

Maç boyunca takım görüntüsü verdik

Euro 2016: Biz bitti demeden bitmedi


Türkiye maçın genelinde oyuna hakim değildi, oynadığı futbol seyir zevki vermedi. Çekler daha baskılı oynadı ama kazanan taraf ayyıldızlılar oldu. Top bizi daha çok sevdi. Oyuncularımız ilk iki maça göre daha canlıydı, daha kolektifti, daha uyumluydu. Maçı seyrederken heyecandan yerimizde duramadık, bitiş düdüğüyle havalara fırladık. Eyfel Kulesi kırmızı beyaza boyandı, futbolseverlerimiz Fransa sokaklarını bayram yerine döndürdü. İkinci tura çıkışımız diğer gruplardaki maçların sonuçlarına bağlı olsa da ‘Biz bitti demeden bitmez’ sözüyle geldiğimiz bu büyük şampiyonaya devam etme iddiamızı sürdürerek sözümüzün eri olduğumuzu gösterdik. Şimdi, aldığımız galibiyetin tadını çıkaralım. Biz, bitti demeden bitmedi…


Koray Erdivanlı
1975 yılında İstanbul’da doğdu. 1993 yılında Özel Işık Lisesi’nden mezun olduktan sonra 1998 yılında Marmara Üniversitesi Kamu Yönetimi (Fransızca) bölümünden lisans derecesi aldı. Western Michigan University ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nde MBA dalında yüksek lisans yaptı. 2021 yılında Hacıbektaş Belediyesi tarafından düzenlenen kısa öykü yarışmasında 'Üç Öğüt' adlı öyküsüyle birincilik ödülü; 2022 yılında 25. OŞYAD Geleneksel Şiir Yarışması'nda 'Gurbet' adlı şiiriyle özendirme ödülü kazandı. 2022 yılında 'Yeşil Güller' adlı öykü kitabı ve 'Öfkeli Dargınlık' adlı tiyatro oyunu, 2023 yılında 'Dantelli Tuzak' adlı romanı yayınlandı. Başlıca uğraşlarından biri olan filateli alanında 'Çanakkale Savaşı' ve 'İbn-i Sina' temalı koleksiyonlarıyla beş madalya kazandı. Özel sektörde insan kaynakları alanında yönetici olarak çalışmaktadır. Tarih, spor, sinema ve müzik başlıca ilgi alanları arasındadır.