İstanbul’da patlama: Vezneciler’de polise saldırı

İstanbul patlama: Beyazıt’ta Vezneciler durağında Çevik Kuvvete ait polis otobüsüne yönelik bombalı saldırı gerçekleşti. Yaralılar var, patlama sonrası olay yerine çok sayıda takviye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

 İstanbul Vezneciler'de polise bombalı patlama

İstanbul’da patlama: Vezneciler’de bombalı saldırı

Yaralı sayısı ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı ancak hastane kaynaklarından edindiği bilgilere göre saldırıda 14 kişi yaralandığı yönündeydi. Patlamanın etkisiyle yaralanan polislerin sıkıştıkları aracın içinden çıkarıldıkları ve ağır yaralıların olduğu gelen son bilgiler arasında, bir kişinin öldüğü gelen son bilgiler arasında.

İstanbul Vezneciler'de polise bombalı patlama

İstanbul’da patlama Çevik Kuvvetleri polis aracına yönelik

İstanbul’da patlama: Beyazıt Karakolu ile Vezneciler otobüs durağı arasında Çevik Kuvvet otobüsüne yönelik bombalı saldırı düzenlendi. Olayın Çevik Kuvvet’in nöbet değişimi sırasında yaşandığı yönünde de bilgiler var. İlk bulgular patlamanın terör saldırısı olduğu yönünde. Çevik Kuvvet aracının geçişi sırasında park halindeki bir otomobilin patlatıldığı yönünde iddialar var. Patlama sonrası olay yerine çok sayıda takviye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.
İstanbul’da patlama: Patlamanın Fen Fakültesi’nde görev değişimi sırasında Çevik Kuvvet polislerini taşıyan otobüsün geçtiği sırada olduğu bildirildi. İlk belirlemelere göre 5 polis yaralandı. Saldırı sonrasında bölge araç ve yaya trafiğine kapatıldı.
Bölge esnafı patlama sonrası silah sesleri duyduklarını bildirdi. Saldırıda yaralanan polisler bölgedeki hastanelerde tedavi altına alındı.
istanbul-da-patlama-vezneciler-de-polise-saldiri

İkinci patlama doğalgazdan

Patlamanın etkisiyle olay yerinde bir de doğalgaz patlaması olduğu öğrenildi. Öte yandan patlamanın şiddetiyle bölgedeki su borularının kırıldığı ve caddenin sular altında kaldığı gözlendi.


Bölge güvenlik çemberine alındı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden Vezneciler’e kadarki bölge polis tarafından çevrildi. Patlamanın çok etkili olduğunu belediye çalışanları da onayladılar. Patlamanın etkisiyle geniş bir alanda büyük tahribat yaşandığı ve  binaların camlarının kırıldığı gözlendi. Polis bir taraftan da hasar meydana gelen iş yerlerini tahliye etmeye başladı.


Olay yerinde incelemeler yapılırken yeniden çok sayıda ambulans olay yerine gelmeye başladı. Ambulansların Türk bayrağına sarılı olduğu görüldü. Görevliler basının yanına gelerek kontrollü patlama yapacağını bildirdiler. Ambulansların olası yaralanmalara karşı olay yerine geldiği anlaşıldı. Olay sonrası kontrollü bir patlama daha yapılacağı yönünde bekleyiş sürüyor.

istanbul-da-patlama-vezneciler-de-polise-saldiri

6 polis ve 5 sivil vatandaş hayatını kaybetti, 36 yaralı var


İstanbul valisi Vasip Şahin de olay yerine giderek olayla ilgili bilgi aldı. Daha sonra basına açıklama yaptı. Saldırının bombalı araçlı saldırı olduğu, 6’si polis ve 5 sivilin patlamada hayatını kaybettiğini, 36 kişinin yaralı olduğunu ve bu yaralılardan 3’ünün de ağır yaralı olduğunu söyledi.


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.