Neslihan Pala “Sıkıntı Yok” Heykel Sergisi

Mimar Sinan Üniversitesi Heykel Bölümü’nde profösör olarak görev yapan Neslihan Pala’nın “Sıkıntı Yok” isimli ahşap sergisi ile 14 Haziran- 14 Temmuz tarihleri arasında Galeri Selvin 2’de izleyicilerini bekliyor.

Neslihan Pala "Sıkıntı Yok" Heykel Sergisi

Özgür olduğumuz yegane alan düşüncelerimizdir. Hatta o kadar özgürdür ki özgürlük alıp başını gider.

Bazen de kontrolü sağlanamaz, bu defa da düşüncelerden özgür kalmak için çabalanır. Anksiyeteye dönüştüğünde deli gibi bir kaçış yolu aranır. İyi ki bir yol her zaman vardır. Herkesin kendi yolu vardır.

Yıllar yıllar öncesinde irade ve kendimi tiye alma benim yöntemimdi.


Neslihan Pala "Sıkıntı Yok" Heykel Sergisi

Mizahın öz sorgulanmasındaki rolü, önemli olanı önemsiz duruma düşürmektir. Öz savunmada büyük bir rol oynar. Savunma ve saldırı ilginç bir biçimde mizahta birleşerek, rahatsız edici kompleks durumların karikatürize edilmesiyle sosyal ve psikolojik etkilerini zayıflatır.

Neslihan Pala "Sıkıntı Yok" Heykel Sergisi

Korku ve obsesyonu mizah yoluyla algılamak, yaratıcılığı ve üretim arzusunu körüklediği gibi özgürleştirici de oldu.

Gerçi her duygu kabullenmeyi ve sevilmeyi hak ediyor. Tiye alsak da orada işte. Var.

Neslihan Pala "Sıkıntı Yok" Heykel Sergisi

Erick Kaestner’in “Korku duymayanın hayal gücü yoktur” sözüne sıkı sıkı tutunasım var. Bu zincir reaksiyona sebep olan korkularıma da teşekkür borçluyum.

Neslihan Pala "Sıkıntı Yok" Heykel Sergisi

Biraz mizah, biraz alay ve biraz da saldırganlık gibi çağrışımlar, yaptığım çalışmalarda ara ara zaten vardı. Kişiselleşmiş olan bu serinin ana fikri, fobilerin, korkuların ve obsesyonların (larımın) mizah yoluyla, azıcık da dramatizasyonla afişe edilmesi.

Neslihan Pala "Sıkıntı Yok" Heykel Sergisi

Bazı ifadelerde saldırganlık sezilse de, son derece zararsızdırlar. Saldırganlıkla tezat oluşturan sükunet muhtemelen bulduğum iç huzurumdur.

Neslihan Pala

Neslihan Pala “Sıkıntı Yok” isimli ahşap sergisi ile 14 Haziran- 14 Temmuz tarihleri arasında Galeri Selvin 2‘de izleyicilerini bekliyor.

Biyografi: Neslihan Pala

1986-1992 Mimar Sinan Üniversitesi Heykel Bölümü Lisans Programını tamamlayan Neslihan Pala, 1993 yılında aynı kurum ve bölümde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 1993-1998 Mimar Sinan Üniversitesi Heykel Bölümü Yüksek Lisans Programını, 1999-2005 Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Heykel Bölümü Sanatta Yeterlik Programını tamamlamıştır. Halen aynı kurumda ve bölümde Profesör olarak görev yapmaktadır.

2010  70. Devlet Resim ve Heykel Yarışması Başarı Ödülü,

2004  65. Devlet Resim ve Heykel Yarışması Başarı Ödülü

2002  Beşiktaş Köyiçi Meydanı Açık Alan Heykel Yarışması 1.lik Ödül’lerinin sahibidir.

Katıldığı Sempozyumlar:

2014 1. Beylikdüzü Taş Heykel Sempozyumu, Beylikdüzü Belediyesi

2011 Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu, Bursa Nilüfer Belediyesi

2011 Hattuşa I. Heykel Sempozyumu, Çorum


2010 Çanakkale Taş Heykel Çalıştayı, Dardanos Yerleşkesi, Çanakkale

2010 Uluslararası Metal Sempozyumu, Beşiktaş İstanbul

2009 Uluslarararsı Ahşap Sempozyumu, Ahtopol, Bulgaristan

2008 1.Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu, Beşiktaş, İstanbul

2005 III.Uluslararası Fındıklı Mermer Sempoyumu

1993 Zühtü Müridoğlu 1. Ahşap Heykel Sempozyumu, Değirmendere, İzmit

Heykel Uygulamaları:

2015 Sakıp Sabancı Büstü Feriye Köşkü, Ortaköy

2013 Aslı Nemutlu Heykeli, Kalamış Parkı

2009 Asım Bezirci Heykeli, Beşiktaş Belediyesi, Abbas Ağa Parkı, Beşiktaş

2008 Süleyman Seba Heykeli, Beşiktaş Belediyesi, Vişnezade Parkı, Maçka

2007 Zeynep Mutlu Eğtim Vakfı & Kemer Koleji için Nazım Hikmet Büstü

2005 Şişli Terakki Vakfı için Bedia Muvahhit Büstü

2003 Beşiktaş Kartal Heykeli uygulaması, Beşiktaş Köyiçi Meydanı

2002 Açık Alan Heykeli, Koza, Bursa

1998 Türkiye Futbol Federasyonu için Atatürk Kupası


1993 Ulusoy Genel Müdürlük Binası için ‘Amazon’ heykeli


 

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.