Video: Atatürk Havalimanı’nda teröristin vurulma anı görüntüsü

İstanbul Valisi açıkladı: Atatürk Havalimanı’na yönelik düzenlenen terör saldırıda 3 canlı bomba olduğu tespit edildi. Son duruma göre 28 kişi hayatını kaybetti, 60’ın üstünde yaralı var.

3 canlı bomba!

Atatürk Havalimanı’nda, canlı bomba saldırısı ile ilgili açıklama yapan İstanbul Valisi Vasip Şahin, “Sayısını 3 olarak değerlendirdiğimiz canlı bomba saldırısında, ilk belirlemeler göre 28 kişi hayatını kaybetti, 60’a yakın yaralı hastanelere intikal ettirilmiştir” dedi.

Atatürk Havalimanı’nda Dış Hatlar Terminali’nin girişinde bu akşam peş peşe 3 ayrı patlama meydana geldi. 3 canlı bombanın saldırı düzenlediği öğrenildi. Önce bir teröristin x-ray cihazından geçmeye çalıştığı, fark edilince etrafı tarayıp kendisini patlattığı yönünde bilgiler var. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.


Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali içinde büyük panik

Gerçekleşen saldırı yapılan saldırı sırasında Dış Hatlar terminali içinde bulunan yolcular da büyük panik yaşadı. Yolcular silah ve patlama seslerinin ardından yere çömelerek yetkililerin yönlendirmesini bekledi. Kesin olmayan bilgiye göre iki terörist 4 el bombasını X-ray cihazlarına doğru attı ve 4 ayrı patlama art arda yaşandı.

NBC muhabiri: İntihar bombacısı yakalanınca kendini patlattı

Amerikan NBC kanalı muhabiri Richard Engel, bir görgü tanığı ile yaptığı ropörtajı Twitter üzerinden açıkladı. Engel’in aktardıklarına göre, bir polis memuru intihar bombacısını farkederek müdahalede bulundu. Bunun üzerine yakalandığını anlayan intihar bombacısı üzerinde yeleği infilak ettirdi.

ABD’den Atatürk Havalimanı’ndaki saldırıyla ilgili ilk açıklama

ABD Adalet Bakanı Loretta Lynch’ten İstanbul’da yaşanan terör saldırısıyla ilgili açıklama geldi. Lynch, konuyla ilgili kendisine gelecek raporları beklediğini ifade ederken ABD’nin Türkiye’ye her türlü desteğe hazır olduğunu belirtti.

Teröristler 7 kişi miydi?

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısının ayrıntılarını yazdı. Selvi, “Teröristlerin 7 kişi olduğu tahmin ediliyor” dedi. İşte detaylar:

Üzerinde mont bulunan bir şahıs sivil şahısların dikkatini çekiyor. İstanbul sıcağında üzerinde montla dolaşan şahsı polisler izlemeye başlıyor. Bu şahıs iki arkadaşının yanına gidince, takip edildiklerini fark ediyorlar. Bu sırada kalaşnikof tüfekle polisleri tarayıp, sivillerin arasına karışıyorlar. İlk canlı bomba dış hatlar gelişin önünde kendini patlatıyor. En büyük can kaybı ve yaralılar burada yaşanıyor.

Atatürk Havalimanı’nda terör saldırısı sonrasında son durum

“X-Ray cihazı önünde kendini patlatıyor”

Polislerin karşılık vermesi üzerine teröristler Dış Hatlar Geliş Kapısından içeriye doğru koşuyor. Görüntülerde tam X-Ray cihazının olduğu yerde canlı bomba pimi çekerek kendini patlatıyor. Görüntülerde orada büyük bir alev topu ve patlamanın şiddetiyle yaralanan ve etrafa savrulan insanlar gözüküyor. Orası çok kalabalık olduğu için patlamanın etkisi büyük oluyor. Alevler dış hatlar salonunun içine doğru yayılıyor. Teröristler bu arada silahla taramaya başlıyor.


“Üçüncü canlı bomba kendini patlatmadan yakalandı”

Bir terörist çatışmada vurularak öldürülüyor. Bir canlı bomba kendini patlatıyor. Biri de sağ olarak ele geçiriliyor. Teröristlerin 7 kişi olduğu tahmin ediliyor. Bu yazı yazıldığı sırada diğer dördünün yakalanması için operasyonlar sürüyordu. Bir bilgi de canlı bomba olarak kendini patlatan teröristin öğleden önce de Atatürk Havalimanı’na giriş yaptığı,  kamera görüntülerinden tespit edildi.

kalaşnikof atatürk havalimanı saldırı

Video: Atatürk Havalimanında patlama anı görüntüleri

Atatürk Havalimanı’na yönelik yapılan terör saldırısı dış basında son dakika olarak geçti

Reuters haber ajansı, “İstanbul’un ana havalimanında patlamalar yaşandı” ifadesiyle geçti. İngiliz haber ajansı, polisin havalimanı girişinde şüphelilere ateş açtığını yazdı.

Associated Press‘in haberinde, “çok sayıda yaralı olduğu” bilgisi verildi.

BBC: İngiliz yayın kuruluşu BBC, “Türkiye’de karışıklık: İstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen saldırıda en az 10 kişi öldü” başlığıyla duyurdu. Haberde, iki intihar bombacısının kendilerini patlattığı bilgisi yer aldı.

CNN International ise Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın açıklamalarını öne çıkararak, 10 kişinin hayatını kaybettiği bilgisini verdi. CNN, “biri dış hatlar terminalinin dışındaki kaldırımda, diğeri havalimanının girişindeki güvenlik kapısında olmak üzere iki bombanın patladığını” yazdı.

New York Times da Türk medyasını kaynak olarak gösterdiği haberinde iki canlı bombanın Atatürk Havalimanı’nda intihar saldırısını gerçekleştirdiğini aktardı.

Amerikan Washington Post gazetesi İstanbul Valisi Vasip Şahin’in açıklamalarına yer vererek kanlı saldırıda 28 kişinin hayatını kaybettiğini ve 60 kişinin de yaralandığını duyurdu. Gazete, havalimanının hava trafiğine kapandığını da açıkladı.


Avustralya merkezli Sydney Herald Tribune gazetesi ise internet sitesinde verdiği haberde, patlama yerinden görüntüleri kullandı.


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.