42 gazeteci için gözaltı emri! Nazlı Ilıcak da dahil

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında 42 gazeteci hakkında gözaltı emri çıkardı. Aralarında Nazlı Ilıcak’ın da bulunduğu bildirildi.

42 gazeteci için gözaltı emri! Nazlı Ilıcak da dahil

Başsavcılık 42 gazeteci hakkında, nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurarak yakalama emri çıkarılmasını talep etti. Talebi değerlendiren hakimlik, 42 şüpheli hakkında yakalama emri çıkarılmasına hükmetti.

Haklarında gözaltı emri verilen gazetecilerin evlerine baskınlar yapıldığı ve Yakup Sağlam, İbrahim Balta, Seyid Kılıç, Bayram Kaya ve Cihan Acar’ın gözaltına alındığı diğerlerinin evlerinde bulunamadığı bildirildi.

Aralarında Hürriyet gazetesinin eski internet editörü Bülent Mumay ve silah yüklü TIR kamyonları ile ilgili haberi ardından Radikal gazetesindeki işinden çıkarılan ve hakkında soruşturma açılan Fatih Yağmur gibi isimler de bulunuyor.


Anadolu Ajansı’na göre gözaltı listesi

Hakkında yakalama kararı çıkarılan gazeteciler
Abdullah Abdulkadiroğlu Abdullah Kılıç Ahmet Dönmez
Ali Akkuş Arda Akın Nazlı Ilıcak
Bayram Kaya Bilal Şahin Bülent Ceyhan
Bülent Mumay Bünyamin Köseli Cemal Azmi Kalyoncu
Cevheri Güven Cihan Acar Cuma Ulus
Emre Soncan Ercan Gün Erkan Akkuş
Ertuğrul Erbaş Fatih Akalan Fatih Yağmur
Habip Güler Hanım Büşra Erdal Haşim Söylemez
Hüseyin Aydın İbrahim Balta Kamil Maman
Kerim Gün Levent Kenez Mahmut Hazar
Mehmet Gündem Metin Yıkar Muhammed Fatih Uğur
Mustafa Erkan Acar Mürsel Genç Selahattin Sevi
Seyid Kılıç Turan Görüryılmaz Ufuk Şanlı
Ufuk Emin Köroğlu Yakup Sağlam Yakup Çetin

 

Bülent Mumay: Tek örgütüm TGC (Türkiye Gazeteciler Cemiyeti)

Gözaltı emri verilen gazeteciler listesinde adı geçen Bülent Mumay, Twitter mesajına Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üye kartının fotoğrafını basarak, “Üyesi olduğum tek örgüt budur. Ne başka örgüt bilirim, ne başka meslek. Savcılığa gidip yüz yüze de anlatacağım” yazdı.

Yine listede adı geçen ve silah yüklü TIR kamyonları haberi ardından muhabiri olduğu Radikal gazetesindeki işini kaybeden Fatih Yağmur ise son tweetinde, “Telefonlarımı vs kapattım. OHAL bitene kadar teslim olmayacağım” dedi.

Üniversitelerde onlarca öğretim üyesine gözaltı

Dün gece İstanbul, Harran ve Dicle Üniversiteleri çalışanlarına yönelik operasyonlarda ise onlarca öğretim üyesi gözaltına alındı.

Habertürk’ün haberine göre, İstanbul, Tekirdağ, Denizli, Kocaeli ve Kırklareli’nde yapılan eş zamanlı operasyonlarda, aralarında profesörlerin de bulunduğu İstanbul Üniversitesi’nde görevli 31 akademisyen gözaltına alındı.

Operasyonun üniversitedeki cemaat yapılanması soruşturmaları kapsamında İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapıldığı bildiriliyor.


Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen darbe girişimi soruşturması kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen operasyonlarda ise Harran Üniversitesi çalışanı 21 kişi gözaltına alındı.

Gülen cemaati ile ilişkili oldukları iddia edilen öğretim üyelerinin çeşitli fakülte binalarındaki odaları ile lojmanlarda arama yapıldı.

Uzun yıllar Harran Üniversitesi’nin genel sekreterliğini vekaleten yürüten Prof. Dr. Hasan Türkmen, İlahiyat Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Elmalı, Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi eski Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Can Kürkçüoğlu ile Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Yaşar’ın da gözaltına alınanlar arasında olduğu söyleniyor.

Diyarbakır’da ise aralarında Dicle Üniversitesi’nde görevli akademisyenlerin de bulunduğu 70 kişinin gözaltına alındığı ve operasyonların halen devam ettiği bildiriliyor. Operasyonlar Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından yürütülüyor.

Soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan Dicle Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç tutuklanmıştı.

Gazeteci Hazlı Ilıcak darbe girişimiyle ilgili şok tweetleriyle gündeme gelmişti

42 gazeteci için gözaltı emri! Nazlı Ilıcak da dahil


Nazlı Ilıcak başarısızlık sonuçlanan darbe girişimi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında tweet atan Ilıcak, darbenin başarısız olmasını komuta heyetenin darbeye katılmamasına bağlarken Erdoğan hakkında da ‘Darbeye karşı olanlar Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında yer alırlarsa demokrasiye sahip çıkmış olmaz’ ifadelerinde bulunmuştu.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde liderler zirvesi

Marmaris’te firari askerlerle ilgili operasyonlar devam ediyor

Taksim Meydanı’nda Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.