Video: Fransa Nice kamyonla terör saldırısı görüntüleri

Fransa’nın Nice kentinde bir kamyon tarafından düzenlenen terör saldırısının görüntüleri ortaya çıktı. Silahlı saldırganın kullandığı kamyon Fransa Milli Günü kutlamalarının içine hızla sürmesi sonucu 84 kişi hayatını kaybetti. İşte saldırı anı görüntüleri…

 

Kamyonun kutlama alanına girdikten sonra hızlanmaya başladığı ve önüne ne çıkarsa çarparak ilerlediği görülüyor. Beyaz kamyonun sahil yolunda kutlamaları izleyen kalabalığın içine daldıktan sonra 2 km boyunca kaldırıma da çıkarak ve zig zaglar yaparak 50 ila 90 km hızla ilerlediği belirtildi. Kalabalığın içinde birçok çocuklu aile de bulunuyordu.

Fransız polisinin açtığı ateş sonucu saldırgan öldürüldü. Saldırganın kimliği belli olurken, katliamı Mohamed Lahouaiej Bouhlel isimli Tunuslu bir kişinin gerçekleştirdiği ortaya çıktı. New York Times’ın haberine göre Bouhlel’in ezerek öldürdüğü ilk kişiler, Müslüman bir kadın ve kimliği belirlenemeyen bir erkek oldu. ABD Dışişleri Bakanlığı ise ölenlerden en az ikisinin Amerikalı olduğunu duyurdu.


Fransa'nın Nice kentinde neler yaşandı?

Fransa’nın Nice kentinde neler yaşandı?

• Fransa’nın güneyindeki Nice kentinde dün yerel saatle 23.00’te Ulusal Gün (Bastille Günü) kutlamaları yapılıyordu.

• Birçoğu çocuk 80’den fazla kişi kamyonun altında kalarak öldü.

• Sürücü, kamyon hâlâ hareket halindeyken güvenlik güçlerince vurularak öldürüldü.

• Mohamed Lahouaiej Bouhlel adlı sürücü sabıkalı olsa da, poliste terör kaydı yok. “Yalnız kurt” olabilir. 1985 doğumlu Bouhlel, Nice’te yaşayan Tunus asıllı bir Fransız.

• Yani, kendi kendine radikalleşen ve IŞİD’in “Buraya gelmeyin olduğunuz yerde katliam yapın” çağrısına uymuş bir kişi…

• IŞİD’e yakın sosyal medya hesapları saldırganı övdü, ama henüz hiçbir örgüt saldırıyı üstlenmedi.


• Kasımda Paris’i vuran IŞİD saldırısının ardından ilan edilen OHAL’in kaldırılması gündemdeydi. Son saldırının ardından OHAL’in devam edeceği bildirildi.

Fransa'nın Nice kentinde neler yaşandı?

Fransa’da 3 gün ulusal yas ilan edildi; bayraklar yarıya indirildi

• Fransa Başbakanı Manuel Valls, “Üç gün ulusal yas ilan edildi. Bunu da atlatacağız. Teröre boyun eğmeyeceğiz. Fransa terörizmle yaşamayı öğrenecektir” dedi.

• Dün Türkiye’de terör istihbaratı üzerine alınan ek güvenlik önlemleri bugün daha da artırıldı. İtalya da Fransa sınırında kontrolleri sıklaştırdı.

• Saldırganın kimliği belli oldu. Nice yerel basını, saldırganın 1985 doğumlu Mohamed Lahouaiej Bouhlel isminde bir erkek olduğunu aktardı.

• Terör saldırısında 100’ün üstündeki yaralılardan 18’inin durumunun ağır olduğu belirtildi. Kamyonun 2 hafta önce kiralandığı belirtiliyor. Savcılık olayla ilgili terör soruşturması başlattı.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ilk kez “İslamcı terör” dedi

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ilk kez "İslamcı terör" dedi

Ülkesi Charlie Hebdo saldırısından bu yana peş peşe katliamlara uğrayan Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, ilk kez ‘İslamcı terör’ ifadesini kullandı. Fransa, bundan önceki saldırılarda ülkesindeki Müslüman nüfusu da göz önünde bulundurarak saldırıları İslam’la bağdaştırmaktan kaçınıyordu. Ancak Hollande’ın Nice saldırısı ardından bu ifadeyi kullanması dikkat çekti.


Hollande, ayrıca güvenlik operasyonlarının süreceğini kaydederken, mevcut personelin 10 bin askerle takviye edileceğini, ülkenin sınırlarındaki güvenliğin de artırılacağını açıkladı. Fransız lider, Suriye ve Irak’taki operasyonlarını da artıracaklarını belirtirken, “Onları kendi inlerinde vurmaya devam edeceğiz” dedi.

Fransa Nice’te terör saldırısı son durum


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.