Ana Sayfa Türkiye MİT deşifre etti; darbe planı öne çekildi

MİT deşifre etti; darbe planı öne çekildi

İzmir’den Marmaris’e hareket eden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan helikopterlerin telsiz konuşmaları MİT tarafından deşifre edilince darbe planı öne çekildi.

İzmir'den Marmaris'e hareket eden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan helikopterlerin telsiz konuşmaları MİT tarafından deşifre edilince darbe planı öne çekildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan ve İzmir’den kalkan helikopterler arsındaki telsiz konuşmalarında “İnlerimize gireceklerdi, inlerine girmeye gidiyoruz” sözleri MİT tarafından yakalandı. MİT uyarınca Cumhurbaşkanı Erdoğan saldırıya uğrayan otelden hemen çıktı.

Güvenlik uzmanı Mete Yarar‘ın aktardığı bilgilere göre, darbe sabaha karşı yapılacaktı. Daha öncesinde Genelkurmay Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, MİT ve Cumhurbaşkanı’nı devre dışı bırakıp sabah saat 05.00’te darbeyi duyuracaklardı. Ancak MİT, gelişmeleri deşifre edince, planları öne çektiler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te konakladığı villa otel kompleksi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris’te konakladığı villa otel kompleksi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın tatilini geçirdiği Marmaris‘teki oteline doğru İzmir’den dört helikopter havalandı. Telsiz konuşmalarında “İnlerimize gireceklerdi, inlerine girmeye gidiyoruz” sözlerini yakalayan MİT ekipleri Cumhurbaşkanı Koruma Müdürü’ne haber veriyor. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı otelden hareket ediyor, 15 dakika sonra ise darbecilerin helikopterleri geliyor. Bu sırada İstanbul’da da hareketli dakikalar yaşandı. Darbeciler, 1. Ordu Komutanını Ümit Dündar’ı arayarak “Bize katıl” dedi. Dündar buna karşılık ‘Bir düşüneyim’ diyerek telefonu kapattı ve Cumhurbaşkanı’nı arayarak durumu bildirdi.

İzmir'den hareket eden helikopterler Marmaris'te konaklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alacaktı. Yakalanan askerlerden çıkan mühimmat.
İzmir’den hareket eden helikopterler Marmaris’te konaklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alacaktı. Yakalanan askerlerden çıkan mühimmat.

Öte yandan Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ayrılmasının ardından Marmaris’te konakladığı otele saldırı düzenleyen askerlerin yakalanması amacıyla yürütülen çalışmalarda, ormanlık alanda piyade tüfeği, çok sayıda tabanca, bomba atar, bomba atar mermisi, el bombası, gece görüş dürbünü, telsiz, M16 şarjörü ve fişeği ile askeri ve sıhhi malzemeler ele geçirildi.

İşte Marmaris’te Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan ancak başarılı olamayan askerlerden çıkan mühimmattan bazıları:

cumhurbaşkanı erdoğan'ı hedef alan askerlerin mühimmatı

cumhurbaşkanı erdoğan'ı hedef alan askerlerin mühimmatı

cumhurbaşkanı erdoğan'ı hedef alan askerlerin mühimmatı

cumhurbaşkanı erdoğan'ı hedef alan askerlerin mühimmatı

cumhurbaşkanı erdoğan'ı hedef alan askerlerin mühimmatı marmaris

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başyaveri Ali Yazıcı gözaltında

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın başına silah dayadılar

Editor
İndigo Dergisi Editör – Haber Merkezi, 2005 yılından bu yana yayında olan bağımsız dijital medya kuruluşu İndigo Dergisi'nin (indigodergisi.com) haber ve güncel içerik ekibidir. İstanbul merkezli ekip, gündem, ekonomi, sağlık, bilim, teknoloji ve yaşam alanlarında araştırmaya dayalı haberler, açıklayıcı içerikler ve rehberler hazırlar. "Editör" imzasıyla bugüne kadar 26.500’ü aşkın içerik yayımlanmıştır. "Editör" imzası tek bir kişiyi değil, İndigo Dergisi Yazı İşleri bünyesinde çalışan editör ekibini temsil eder. Bu imzayla yayımlanan her içerik araştırma, yazım, doğrulama ve editoryal kontrol aşamalarından geçer ve ortak bir ekip çalışmasının ürünüdür. Ekip, Yönetici Editör ve yayın yönetimi altında çalışır. Editör – Haber Merkezi, okurun kararlarını doğrudan etkileyebilecek sağlık, beslenme ve finans konularında ek özen gösterir. Bu alanlardaki içerikler güncel bilimsel verilere ve resmi kaynaklara dayanır. İndigo Dergisi hiçbir siyasi parti, ideoloji, dini oluşum ya da çıkar grubuyla bağlantılı değildir. Editör Masası, Basın Konseyi'nin Basın Meslek İlkeleri'ne uymayı taahhüt eder. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'ni ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni benimser. Irk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi görüş, köken ya da ekonomik durum gözetmeksizin herkesin eşitliğini esas alır. Ayrımcı ve yanıltıcı içeriğe yer vermez. Köşe yazılarındaki görüşler yazarlarına aittir; Editör Masası habere ve bilgiye dayalı içeriklerden sorumludur.