BİST: VAKBN teknik çalışma ve paritelerde son durum

BİST. Türkiye Vakıflar Bankası (VAKBN) – Raporlama saatinde en düşük 4,35’i gören VAKBN için; fiyat 50 günlük hareketli ortalamanın altında, 100 günlüğün ise üzerinde ve 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 3,95’lere kadar geri çekilen kâğıt günlük grafikte küçük bir yükseliş trendine girdi diyebiliriz.

BİST: VAKBN teknik çalışma ve paritelerde son durum vakıfbank vakıflar bankası

Aynı zamanda bir kanalda hareket eden hisse, sabah saatlerinde yükselen trendin alt bandında fiyatlanmakta. RSI indikatörü 49 seviyesinde ve fiyatla birlikte hareket ettiği gözlemleniyor.


Momentum ise 42. Bu bize ani hareketlerin beklenmediği sinyalini veriyor. Elliot Wave Oscillator -0,10. Her bir dalga bir öncekinden yüksek ve EWO’nun sıfırın üstüne atma eğilimi orta vadede al sinyali verebilir.

Stochastic slow indikatörü ise %K %D’yi aşağı yönlü kesme eğilimde ve kısa vadede ufak kar satışlarını öngörebilir. Gün içerisinde yukarı yönlü her atak bizi 4,50 direnç ve aynı zamanda Fibonacci (%50) geri çekilme seviyesine götürme beklentisindeyim. Stop loss olarak 4,20 direnci baz alınabilir.

Destek seviyeleri : 4,20  –  4,00  –  3,50

Direnç seviyeleri :  4,50  –  4,70  –  5,00

VAKBN

USDTRYH4

EURUSDH4

XAUUSDYDaily

BİST100 : 76085

EURUSD : 1,1196

USDTRY : 2,9980

XAUUSD : 1358

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


**

Milli Savunma Bakanı: 30 Ağustos’ta tören yapılmayacak

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yapısında dev değişiklik


Ebru İpek
1992 yılı Ağustos ayında Ankara’da dünyaya geldi. Eğitim yılları boyunca çeşitli okullarda okudu ve Hacettepe Üniversitesi İktisat bölümünü bitirdi. Üniversite öğrenimini gerçekleştirirken hem yabancı dil (İngilizce) hem de türev piyasalar (uluslararası döviz piyasaları ve yurtiçi hisse senetleri) alanında eğitim aldı. Mezun olduktan kısa bir süre sonra Uzman Yardımcısı olarak SPK’ya bağlı bir aracı kurumda göreve başladı. Buna ek olarak hala çeşitli ekonomi dergilerinde makaleler ve analizler yazmakta.