‘Demokrasi nöbeti’ne neden katılmadın sorgusu

Demokrasi nöbeti, “Demokrasi Sorgusu”na mı dönüşüyor? 7 Ağustos’ta İstanbul Yenikapı ile eşzamanlı olarak diğer illerde yapılan mitinglerde katılım az olunca sorgu başladı. Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü, personeline “mitinge katılmama gerekçesini ve mazeretini” sordu.

'Demokrasi nöbeti'ne neden katılmadın sorgusu

‘Demokrasi nöbeti’ne neden katılmadın sorgusu

Cumhuriyet’ten Hazal Ocak‘ın haberine göre, Ankara’daki Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’nden İzmir başta olmak üzere çeşitli illere gönderildiği öğrenilen faksta “7 Ağustos 2016’da Şehitler Günü Konak Meydanı’ndaki programa katılıp katılmadığınızı, katılmadıysanız mazeretinizi bildiriniz. Bilginizi ve gereğini rica ederim” ifadelerine yer verdi.

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından tüm yurtta başlayan Demokrasi Nöbetleri, “Demokrasi Sorgusu”na dönüştü

7 Ağustos’ta İstanbul Yenikapı’da yapılan ve tüm illerde eşzamanlı olarak gerçekleştirilen “Demokrasi ve Şehitler” mitingi bazı illerde beklenen ilgiyi görmedi. Katılım düşük olunca Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü, personelini sorguya aldı. Müdürlük, personeline Yenikapı’yla eşzamanlı olarak yapılan mitinge “katılmama gerekçesini ve mazaretini” sordu.


Ankara’daki Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’nden İzmir başta olmak üzere çeşitli illere gönderildiği öğrenilen faksta “7 Ağustos 2016’da Şehitler Günü Konak Meydanı’ndaki programa katılıp katılmadığınızı, katılmadıysanız mazeretinizi bildiriniz. Bilginizi ve gereğini rica ederim” ifadelerine yer aldı.


Faksta, çalışanların adı, soyadı, mitinge katılıp katılmadığı, katılmadıysa da mazeretini bildirilmesi istendi. Aynı faksın eşzamanlı mitinglerin düzenlendiği bölge müdürlüklerine de gönderildiği öğrenildi.

Başbakan Yıldırım: 15 Temmuz demokrasi bayramıdır

Sıla’ya destek: “Sahte demokrasi havarilerine en iyi dersi verdin!”


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.