Ekonomi: Moody’s’den Türkiye’nin kredi notu değerlendirmesi

Moody’s’den merakla beklenen açıklama geldi. Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody’s, Türkiye’nin kredi notu ve görünümünü güncellemedi.

Ekonomi: Moody's'den Türkiye'nin kredi notu değerlendirmesi

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Türkiye’nin “Baa3” ile “yatırım yapılabilir” seviyedeki kredi notunu negatif izlemeye alan uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’nin kredi notu ve görünümünü güncellemediğini duyurdu.

Moody’s’in resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamada, Türkiye’nin kredi notu ve görünümünde herhangi bir güncelleme yapılmadığı bildirildi.


Kredi notu uzmanların beklentisi doğrultusunda

Ekonomistler de Moody’s’in Türkiye değerlendirmesinde kredi notu ve görünümü değiştirmeyeceğini tahmin ediyordu.

Moody’s’in Londra’daki genel merkezinden İletişim Stratejisti Abi Jones bugün yaptığı açıklamada Türkiye’nin değerlendirme takvimine ilişkin olarak bir kez daha takvimin  ‘gösterge niteliğinde’ olduğunu vurgulamıştı.

Jones, “Moody’s herhangi bir derecelendirme işlemini  düzenleyici sorumluluklara uygun olarak duyurur. Moody’s ülke kredi  derecelendirme takviminde yalnızca potansiyel işlemlerin tarihlerinin  belirtildiğini lütfen göz önünde bulundurun” demişti.

Gözler 19 Ağustos’ta FITCH’e çevrildi

Bundan sonraki kritik viraj ise 19 Ağustos’ta. O tarihte Fitch, Türkiye’nin notuna ilişkin değerlendirmesini açıklanacak.

Türkiye için önemli olan tarihler:

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının açıkladığı takvime göre; 19 Ağustos’taki açıklamanın ardından 4 Kasım’da S&P ve 2 Aralık’ta gözler bir kez daha Moody’s’de olacak.

2013’te kredi notunda değişikliğe gitmişti


Moody’s 16 Mayıs 2013’te Türkiye’nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyeye çıkarmıştı.

Ekonomi: BİST’te işlem gören şirket hisseleri son durum

Olağanüstü hal durumu ekonomiyi nasıl etkiler?


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.