Astroloji: Güneş bugün Başak burcunda, sapla samanı ayırma vakti

22 Ağustos – 22 Eylül tarihleri arasında Güneş Başak burcu seyri başlıyor. Venüs, Merkür, Jüpiter ve Kuzey Ay düğümünün de Başak burcunda olduğunu düşünecek olursak gökyüzünde bir ay boyunca BAŞAK burcu enerjisinin yoğunluğunu hissedeceğiz hepimiz.

Astroloji: Güneş bugün Başak burcunda, sapla samanı ayırma vakti

Güneş Başak burcuna geçtiğinde büyüklüğü, gücü ya da azameti değil özverili ve alçak gönüllü bir şekilde başkalarına hizmet temalarını vurgular

Sadelik, pratiklik, yararlı olma, verimli olmak adına detaylı ve titiz çalışmalar önem kazanır. Çalışma ve iş koşullarımızla ilgili şartları yeniden ele alacağımız, yararlıyı yararsızdan ayıracağımız bir süreçtir Güneş’in Başak zamanları. Bu zaman dilimi buğdayların hasat edilip saplarından ayrıldığı döneme denk gelir doğada da eş zamanlı olarak. Hasat tamamlandığında da alın teri ve çabalarımız en kutsal nimete, ekmeğe dönüşür biliyorsunuz.” Emeksiz nimet olmaz” demiş atalarımız bu yüzden olsa gerek.

Başak burcu enerjisi temizleyen, saflaştıran bir enerjidir

Astroloji: Güneş bugün Başak burcunda, sapla samanı ayırma vakti

En küçük ayrıntıya kadar dikkat etmesi, dağınık, bozuk ya da aksayan tarafı mükemmel bir şekilde tespit edip onarmaya çalışması aslında bir nevi ” kusursuzluk” arayışından kaynaklanır, mikroskop altına alır o aksaklık her ne ise ve onu düzeltip onarmak için tüm özverisi ile çalışır, çalışır ve çalışır.


Değişim ve dönüşümün rüzgarları  hem toplumsal hem de bireysel yaşam alanlarımızda artık hissedilmeye başladı tüm çıplaklığı ile. Bu süreçte faydalıyı faydasızdan, gerekliyi gereksizden, kısacası sapla samanı birbirinden ayırmamız gerekiyor.

İşte Güneş ve gökyüzündeki diğer önemli gezegenlerin Başak burcunda bulunuyor oluşu bizleri bu anlamda motive edecektir. Kendi kendimize belki de yapmaktan kaçtığımız, tembellik ettiğimiz, üşendiğimiz günlük hayatın koşuşturmacası içerisinde ve belki de şimdiye dek ihtiyaç hissetmediğimiz “temizlik” ve ” ayıklama”, “faydalıyı faydasızdan ayırma” çalışmaları hepimizin bu süreçten geçerken kolaylıkla ele alıp kullanabileceğimiz enerjiler olacaktır.

Pratik ayrıntılar

Pratik sonuçlar getirecek küçük ayrıntıları görelim şimdi hayatımızda. Burcumuz ne olursa olsun hepimiz Başak Burcu olalım bu ay. Onun mütevazi ve özveri içerisinde, toplum için iyi niyetli ve titiz çalışmalarından esinlenelim.

Mükemmelliyetçiliği ve kusur bulma konusundaki becerisini abartmadan, kendimize ve başkalarına yapacağımız eleştirilerde kantarın topuzunu kaçırmadan ve en önemlisi de insanların, olayların, düşüncelerin değil sadece ve sadece evrenin ve onun kurallarının “kusursuz” olduğu gerçeğini göz ardı etmeden yol almaya çalışalım.

Başak burcunun yönetici gezegeni olan Merkür şu an yönettiği alanda ancak 30 Ağustos’tan itibaren retro dediğimiz geri hareketine başlayacak ve yukarıda sözünü ettiğim konularla ilgili bizleri bir süre bekletecek, kendi içimize dönüp sorular sormamıza ve gereken cevapları da geçmişteki davranış ve düşüncelerimiz içerisinden bulmamıza neden olacak belki de. Bu yüzden bugünden başlayarak bu konuda hazır da Merkür yönettiği ve güçlü olduğu Başak burcundayken üstelik de gökyüzünün en büyük iyicili Jüpiter ile kavuşum yapmışken; hayat içerisinde çalıştığımız, ürettiğimiz alanların verimli olması adına gözden geçirmeye başlayalım.

Eleyelim, çıkartalım bazı şeyleri ve hafifleyelim ruhen. Eminim bulacağız aradığımızda cevapları ve fark edeceğiz bizi aşağıya doğru çeken gereksiz yükleri.

Gökyüzü zorlayıcı görünümler altında

Elbette gökyüzü zorlayıcı görünümler altında bu aralar ve belki bütün bu çalışmalarımız hiç de kolay olmayacak. Mesela Başak burcundaki Güneş, Balık burcundaki Neptün’e meydan okuyacak zıt açı ile.

Dokunduğu her şeyi yücelten, çözüp eriten Neptün kişiliğimizi verimli çalışmalar içerisinde olup yüceltmek isterken içinde bulunduğumuz durumun da gerçekliğinden bizi uzaklaştırmak için elinden geleni yapacak.

Somut gerçeklikten uzaklaşmadan, elimizde olanı ve onların sınırlarını görmeye çalışarak yol almamız gerekmekte. Kendi gerçeğimizin de farkında olmamız gerekiyor yoksa hayal kırıklıkları yanı başımızda bizleri bekliyor olacak.

Bir başka zorlu Güneş Başak görünümü ise Satürn ve Mars ile yapacağı kare dediğimiz zorlu açı yolu ile olacak. Karamsarlığa, ümitsizliğe, otorite figürü olanlarla gerginliğe, kavgaya (patronlarımız mesela ) isteklerimizle eylemlerimizin birbiriyle çelişmesine, Mars’ın vereceği yüksek enerjiyi gereksiz ve boş işlerle uğraşarak hoyratça harcayabileceğimize işaret ediyor bu görünüm.

Sabırsız, kavgacı ve huzursuz oluşumuz da en çok kendimize zarar verebilir bu süreçte. Kendi kendimizin düşmanı gibi davranmaktan vazgeçip hayatımızı yeniden yapılandırmak adına bir Başak titizliği ile olayları ele almalı, sabırlı ve mütevazı davranışlarla yol almaya bakmalıyız.


Merkür Başak burcunun yönetici gezegenidir ve şu sıralar o da Başak Burcunda demiştim. 30 Ağustos tarihinden itibaren retro dediğimiz geri hareketine başlayacak. Hazır düz hareketine devam ettiği ve yönettiği burçta olanca gücü ile çalışmaya devam ettiği şu günlerde soralım bakalım şu soruları kendimize:

En çok hangi alanlarda sadeleşmeye ihtiyacımız var?

Neler bizleri gelişimden ve ilerlemekten alıkoyuyor? Hangi düşünce yapımız bizi belirsizliğe ve kaosa sürüklüyor? Zihnimizi çöplerden arındırsak neler farklı olurdu?

İş yerimizde nasıl daha verimli olabiliriz? Yeni bir işe mi ihtiyacımız var, mevcut işimiz bizi gerçekten tatmin ediyor mu? Neyi mükemmelleştirmeye çalışabiliriz bu konuda?

Hangi hayat alanımızda faydalı faydasız demeden bir sürü duygu ve düşünce biriktirdik ve o alanı bir kaos ortamına çevirdik?

Hangi hayat alanımız düzene, disipline ve özverili bir şekilde çalışmaya, özene ihtiyaç duyuyor ve bizim adım atmamızı bekliyor?

Bozulan, aksayan, dejenere olan ne var hayatımızda?

31 Ağustos’ta başlayıp 14 Eylül’e dek etkin olacak değişim ve dönüşüm gezegeni Plüton ile Başak Güneş arasındaki oldukça olumlu bir açı devreye girecek ve yukarıdaki soruların cevaplarını bulduysak eğer; göklerden gelen bu güzel enerjinin de yardımı ile istediğimiz değişimleri, arınmayı ve sadeleşmeyi gerçekleştirebileceğiz.

Yüksek konsantrasyonumuz, yaşamımızı adeta yeni baştan oluşturma isteğimiz, yaratım gücümüzün arttığı zamanlar olarak ajandanıza not edin bence bu tarihleri. Kaynaklarımız az olsa bile doğru yerde ve doğru zamanda, etkili kişilerden ihtiyacımız olan yardımı alabileceğimiz günler diyebilirim bu tarih aralığı için.

Başak olalım bu ay hepimiz demiştim yazımın başında. Yaşamımızda daha sağlıklı ve verimli koşullar oluşturma, yenilenme, fazlalıklardan kurtulup hafifleme, arınma, yeni kararlar alıp hayatımızın hastalıklı alanı neresiyse orayı tedavi etme konusunda çalışmalar içerisinde olmak sanırım burcumuz her ne olursa olsun değişim ve dönüşümün yaşandığı, sahip olduğumuz güvenli alanların teker teker testten geçtiği bu günlerde hepimize iyi gelecek.

Bu anlamda Başak, Oğlak ve Boğa burçları daha kolay ve akıcı enerjilerle ilerlerken, Yay ve İkizler burçları sanki birilerinin kendilerine kafa tuttuğunu hissedebilirler, mücadele etmekten ve sabırlı olmaktan başka seçeneğiniz kalmamış gibi düşünüp “bir şeyler yapma, kendi hayatınızın kontrolünü elinize alma” motivasyonu içerisinde olabilirsiniz Yay ve İkizler burçları.

Yengeç ve Akrepler ise ihtiyaç duydukları hayatlarını iyileştirme çabaları için şans ve fırsatlarla karşılaşabilirler ama buna hazır olmaları ve bir parça çaba göstermeleri gerekiyor. Çok az çaba ile ciddi anlamda yol alabilirsiniz.

Balıklar ise kendi bireysel istekleri ile karşısındakilerin dayatmaları arasında kalabilirler. Başkalarını suçlamaya yatkın olabilirler ve sanki karşınızdaki otorite figürü olarak gördüğünüz kişi kim ise (patron, eş, baba, vb) onun sizi ve eylemlerinizi, kişiliğinizi beğenmediğini hissedebilir, meşhur Balık hassasiyeti ile kendinizi yıpratabilirsiniz.

Başak Burcu

Gelelim Başaklara… Gökyüzünde sizlere hiç de yabancı olmayan bu enerjiler altında içinizdeki ışığı dışarı çıkartma zamanlarındasınız. Jüpiter ve Venüs gibi iki iyicil gezegenin ve yönetici burcunuz Merkür’ün de desteği ile hepimize Yaradan’ın sizlere bahşetmiş olduğu akıl, beceri, özveri ve tevazu içerisinde hizmet etme gibi muhteşem özelliklerinizi kendinizin, bizlerin ve tüm insanlığın gelişimi adına olumlu kullanma zamanı içerisindesiniz.


Hepinizin doğum günü kutlu ve mutlu olsun sevgili Başak burçları.

Astroloji: Kova burcu dolunayı tüm burçları nasıl etkileyecek?

Astroloji: 18 Ağustos Kova burcu dolunayı: Tanrının parmağı

Astroloji: Ağustos ayı için burç yorumları