Ana Sayfa Gündem İstanbul’daki tanklar şehir dışına taşınıyor

İstanbul’daki tanklar şehir dışına taşınıyor

1. Ordu’ya bağlı olarak İstanbul Başakşehir’de bulunan 66. Mekanize Piyade Tugayı’ndaki tanklar taşınmaya başlandı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından İstanbul ve Ankara gibi şehirlerde askeri bölgelerin şehir dışına taşınacağı açıklanmıştı.

İstanbul'daki tanklar şehir dışına taşınıyor

1. Ordu’ya bağlı olarak İstanbul Başakşehir’de bulunan 66. Mekanize Piyade Tugayı’ndaki tanklar taşınmaya başlandı

Tankları taşıyan araçlar sırayla kışladan çıktı. Araçlar tankları Çorlu’ya taşımak üzere yola çıkarken kışladaki askerlerin taşınma işlemi nedeniyle tören düzenlediği görüldü.

Darbe girişiminin ardından Ankara veİstanbul’daki kışlaların 11 Eylül’e kadar şehir dışına taşınması kararı ilk olarak İstanbul’da uygulandı.

Sultangazi’deki 66. Mekanize Zırhlı Piyade Tugay Komutanlığına bağlı Baştabya Kışlasında, zırhlı araçların şehir dışına sevkiyatı için tören düzenlendi.
Bu kışladan, polis eşliğinde Tekirdağ’da Çorlu ve Beşiktepe’deki kışlalara gitmek üzere zırhlı araçların yüklü olduğu 6 TIR çıkış yaptı.

Önlerine Türk bayrağı asıldığı görülen TIR’ların çıkışı sırasında çevrede güvenlik önlemi alındı.

İstanbul'daki tanklar şehir dışına taşınıyor

Baştabya Kışlasından diğer zırhlı araçların şehir dışına sevkiyatı peyderpey gerçekleştirilecek

Darbe girişimi gecesi Atatürk Havalimanı ve Vatan Caddesi’ne zırhlı araç sevkiyatının yapıldığı kışlalardan biri olan Baştabya Kışlası, 66. Mekanize Zırhlı Piyade Tugay Komutanlığına bağlı üç kışladan biri.

Bu Tugay Komutanlığına bağlı diğer kışlalar ise Topçu Kartaltepe ve Tankçı Topkule kışlaları.

Eski İstanbul Güvenlik Şube Müdürü Mithat Aynacı, darbe girişimi sırasında Vatan Caddesi’nde, Baştabya Kışlasından sevk edilen bir tankın içinde yakalanmıştı.

Genelkurmay’dan açıklama: 15 Temmuz’da neler yaşandı?

Bir darbe girişiminin anatomisi: 15 Temmuz 2016

TBMM, 15 Temmuz Darbe Girişimi’ne karşı ortak bildiri yayınladı

Editor
İndigo Dergisi Editör – Haber Merkezi, 2005 yılından bu yana yayında olan bağımsız dijital medya kuruluşu İndigo Dergisi'nin (indigodergisi.com) haber ve güncel içerik ekibidir. İstanbul merkezli ekip, gündem, ekonomi, sağlık, bilim, teknoloji ve yaşam alanlarında araştırmaya dayalı haberler, açıklayıcı içerikler ve rehberler hazırlar. "Editör" imzasıyla bugüne kadar 26.500’ü aşkın içerik yayımlanmıştır. "Editör" imzası tek bir kişiyi değil, İndigo Dergisi Yazı İşleri bünyesinde çalışan editör ekibini temsil eder. Bu imzayla yayımlanan her içerik araştırma, yazım, doğrulama ve editoryal kontrol aşamalarından geçer ve ortak bir ekip çalışmasının ürünüdür. Ekip, Yönetici Editör ve yayın yönetimi altında çalışır. Editör – Haber Merkezi, okurun kararlarını doğrudan etkileyebilecek sağlık, beslenme ve finans konularında ek özen gösterir. Bu alanlardaki içerikler güncel bilimsel verilere ve resmi kaynaklara dayanır. İndigo Dergisi hiçbir siyasi parti, ideoloji, dini oluşum ya da çıkar grubuyla bağlantılı değildir. Editör Masası, Basın Konseyi'nin Basın Meslek İlkeleri'ne uymayı taahhüt eder. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'ni ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni benimser. Irk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi görüş, köken ya da ekonomik durum gözetmeksizin herkesin eşitliğini esas alır. Ayrımcı ve yanıltıcı içeriğe yer vermez. Köşe yazılarındaki görüşler yazarlarına aittir; Editör Masası habere ve bilgiye dayalı içeriklerden sorumludur.