Minik Ümran ve savaşın utanç tablosu

Minik Ümran Suriye’de yaşanan savaşın utanç boyutunu gözler önüne serdi… Suriye’nin Halep kentinde rejim uçaklarının saldırısı sonrası kocaman bir bina enkazından küçük bir çocuk kurtarıldı. Başı kan, her yeri toz ve gözleri korku içindeydi. Ümran Dakneş adlı küçük çocuğun o anları, 6 yıllık Suriye krizinin sembol karelerden biri, milyonlarca kişinin de savaş karşıtı çığlığının odak noktası oldu.

Ayakları, oturduğu ambulans koltuğunda yere bile değmeyecek kadar küçük, başından akan kanı ellerinden temizlemeye çalışırken şaşkın ve şok içinde. Adı Ümran Dakneş. Çarşamba gecesi Halep’teki bombardımanda evi vurulan sivillerden biri.

Ümran, muhaliflerin kontrolündeki El Katerji mahallesinde dün akşam rejim ya da Rus uçakları tarafından gerçekleştirildiği tahmin edilen hava saldırısında yaralanan beş çocuktan biri.


Minik Ümran’ın fotoğrafını ilk olarak Telegraph muhabiri Raf Sanchez Twitter’da paylaştı. Ardından binlerce kez retweet edildi ve kısa sürede uluslararası basının ilgisini çekti.

Minik Ümran bina enkazının altından çıkarılarak kurtarıldı

5 yaşındaki minik Ümran’nın küçücük bedeni rejim uçaklarının saldırısı sonrası koca bir bina enkazının altından çıkarıldı. Her tarafı toz toprak içindeydi, başından kan akıyordu. Yardım için giden sivillerden biri apar topar ambulansa götürdü küçük Ümran’ı, ambulans koltuğuna bırakıp, başkasını kurtarmaya gitti.

Ümran ambulans koltuğuna götürülürken de orada otururken de hiç ağlamadı. Şoktaydı, şaşkın bakışlarla önce etrafına baktı, sonra da başına dokundu, kana bulanan küçük ellerini ambulansın koltuğuna sildi.


O saniyelerde çekilen bu görüntüleri Suriye krizinin sembol karelerinden biri oldu. ”Bu küçücük çocuk artık tüm dünyaya küs” notuyla görüntüleri sosyal medyada milyonlarca kez izlendi ve paylaşıldı.

Suriye’nin Türkiye sınırında patlama: 15 ölü ve 25 yaralı

Organize kaçış planı

Ben bu dünyaya ait değilim


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.