Suriye’nin Türkiye sınırında patlama: 15 ölü ve 25 yaralı

Türkiye’nin Suriye sınırına yakın sıfır noktasında bulunan Hatay’ın Reyhanlı ilçesi yakınlarındaki Atme kasabasında bir otobüste şiddetli bir patlama meydana geldi. İntihar bombacısı tarafından gerçekleştirildiği belirtilen saldırıda, ilk belirlemelere göre 15 kişi öldü, 25 kişi yaralandı.

Suriye'nin Türkiye sınırında patlama: 15 ölü ve 25 yaralı

Suriye’nin Türkiye sınırında patlama

Suriye’nin İdlib kentinin kuzeydoğusundaki Atme kampının girişindeki bir otobüste meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 15 kişinin hayatını kaybettiği, 25 kişinin yaralandığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, İdlib’in kuzeydoğusunda yer alan Atme kasabasındaki kampı koruyan silahlı muhalif grubu taşıyan otobüste patlama meydana geldi.


İngiltere merkezli muhalif Suriye İnsan Hakları Gözlemevi patlamanın, otobüsün içindeki intihar bombacısının üzerindeki patlayıcıları infilak ettirmesi sonucu meydana geldiğini bildirdi.

Patlamada, ilk belirlemelere göre 15 muhalifin yaşamını yitirdiği, 25 kişinin yaralandığı, yaralıların çevredeki hastanelere, durumu ağır olanların ise Türkiye’deki hastanelere sevk edildiği belirtildi.

Patlamanın kampın girişinde meydana geldiği iletilirken, bölgeye çok sayıda ambulansın sevk edildiği kaydedildi.


AA

14 Ağustos tehdidi: Kamikaze saldırısı olabilir

Esir devletin insanları

İnsanları anlayamamak üzerine


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.