14 Ağustos tehdidi: Kamikaze saldırısı olabilir

Gülen Cemaati mensuplarının, sosyal medya başta olmak üzere değişik kanallardan yaydığı ’14 Ağustos tehdidi’nin devlet tarafından hafife alınmayarak, 48 saatlik nöbet başlatıldığı ve uçakların devriye uçuşu yaptığı belirtildi.

14 Ağustos tehdidi: Kamikaze saldırısı olabilir

Kamikaze saldırısı olabilir diye havada nöbet başlatıldı

14 Ağustos iddiası ilk olarak ‘fuatavni’ kullanıcı adlı Twitter hesabını yönettiği iddia edilen Başbakanlık Bilgi İşlem Uzmanı Akif Mustafa Koçyiğit adına açılan sahte hesaptan dile getirilmişti. Mesajda şöyle denmişti:

14 Ağustos tehdidi: Kamikaze saldırısı olabilir

 

Daha sonra Fethullah Gülen’in CNN International’da Fareed Zakaria’ya konuk olduğu programda arka planda duran iki resimde 14 rakamının yazılı olduğu iddiaları ortaya atılmıştı.


OHAL kararnamesiyle kapatılan Mevlana Üniversitesi’nin Twitter hesabından “14 Ağustos’ta görüşmek üzere” denilen bir mesaj paylaşılmış, ‘Fethullah Gülen’in davasının bitmeyeceği’ belirtilmişti. Söz konusu paylaşımların ardından üniversitenin bilgi işlem merkezinde görevli altı kişi tutuklanmıştı.

14 Ağustos tehdidi: Kamikaze saldırısı olabilir

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise önce Cemaat’in ülke genelinde elektrik kesintisi sabotajı yapacağını, daha sonra da Haarp teknolojisiyle deprem gerçekleştireceğini iddia etmişti.

Kesintisiz uçuş nöbetine geçildi

Hürriyet’ten Deniz Zeyrek’in haberine göre Hava Kuvvetleri; iki savaş uçağı, bir tanker uçağı, bir erken uyarı uçağı ile 13 Ağustos’u 14 Ağustos’a bağlayan gece yarısından itibaren 48 saatlik nöbet başlattı. Uçakların, 10 bin metre yükseklikte Ankara – İstanbul arasında kesintisiz devriye uçuşu yaptığı belirtildi.

14 Ağustos ile ilgili somut bir istihbarat olmamasına rağmen birçok devlet kurumunda önlem alındığının aktarıldığı haberde, çok ihtimal verilmemesine karşın en tehlikeli tehdidin, Ankara ya da İstanbul’daki olası bir hedefe kamikaze tarzı saldırı gerçekleştirilebileceği bildirildi.


Olası bir kamikazeye karşın sekiz saatte bir nöbet değiştirdiler

Olası bir saldırı sırasında uçakların havalanması zaman alacağından, Ankara ve İstanbul’u aynı anda korumaya alacak kesintisiz uçuş nöbetine de geçildi.

Zeyrek haberinde, ” ’14 Ağustos’ tehdidi konusunda somut bir istihbarat yok ancak birçok devlet kurumu önlem aldı. Çok ihtimal verilmese de en tehlikeli tehdidin, Ankara ya da İstanbul’daki olası bir hedefe, kamikaze tarzı saldırı gerçekleştirebilecek bir hava aracı olabileceği değerlendirildi.

Balıkesir, Eskişehir, Diyarbakır gibi üslerde önleme (scramble) nöbeti tutan uçaklar artırıldı. Ancak Akıncı Üssü kapandığından, diğer üslerdeki önleme nöbeti tutan uçakların kalkış ve varış süreci 15 – 20 dakikayı bulabileceği dikkate alındığından, Ankara ve İstanbul’u aynı anda korumaya alacak “kesintisiz uçuş nöbeti”ne geçildi.” bilgilerine yer verdi.

Nöbet kapsamında 14 Ağustos gece yarısı Balıkesir’den iki F – 16 savaş uçağı dört saat uçuş yapmak üzere havalandı. Onlara eşlik etmek için bir tanker uçağı ve bir erken uyarı uçağı daha havalandı. F – 16’lar  dört saatte bir, tanker uçakla erken uyarı uçağıysa sekiz saatte bir nöbet değiştirdi. Böylece Ankara – İstanbul arasındaki hava sahasında her an iki muharip jet göreve hazır olarak uçtu. Uçaklar 15 Ağustos’u 16 Ağustos’a bağlayan gece yarısına dek nöbeti sürdürecek.


Hürriyet / Diken

Darbe sonrası Erdoğan kendini güvenceye alıyor

İlk OHAL kararnamesi yayımlandı: Fetö’ye ağır darbe!

Esir devletin insanları


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.