Astroloji: 26 Eylül Plüton ileri harekette – Dönüşüm hız kazanıyor!

Oğlak burcundaki Plüton gezegeni 17 Nisan 2016’da başladığı gerileme hareketini 26 Eylül tarihi itibariyle tamamlıyor. Peki bu durum hayatımızı nasıl etkileyecek? En çok hangi burçlar etkilenecek?

Astroloji: 26 Eylül Plüton ileri harekette - Dönüşüm hız kazanıyor!

Geri hareket eden gezegenler temsil ettiği enerjileri içsel çalıştırırlar. O gezegen ne ifade ediyorsa içimize dönüp, bizdeki karşılığı ile yüzleşmemiz gerekir. Retro gezegenler öncelikle değişimi, revizyonu, yeniden yapılandırmayı , ihtiyaçlarımızı, inancımızı hissettirirler. Söz konusu gezegen Plüton olunca içsel olarak güç ve acizlik deneyimlerini, bastırılmış olan arzuların ve öfkelerin patlamaya hazır bir güç olarak bizleri beklediğini, derin bir sezgi ve kavrayış yoğunluğu içerisinde olabileceğimizi, saplantılar ve takıntılarımızı ve kendimize bile itiraf etmekten çekindiğimiz kişiliğimizin “gölge” yönlerini anlamak gerekir.

Plüton’un doğum haritamızda bulunduğu alan, başkaları üzerinde otorite, güç ve etki sahibi olduğumuz yaşam alanını anlatır.

Aynı zamanda neyi, nerede, hangi alanlarda köklü bir şekilde iyiye doğru dönüştürebileceğimizi gösterdiği gibi gelişimimizi engelleyen düşmanları ve gizli güçleri de anlatır. Plüton bir jenerasyon gezegenidir ve bir burçta kalma süresi uzundur. Kişisel bir gezegenimize dokunduğu anda hissettirir kendisini ve o gezegen neyi temsil ediyorsa derinleştirir, yoğunlaştırır,dönüştürür adeta o gezegenin temsil ettikleri her ne ise  yıkar ve yeniden yaratır. Plüton metofrik olarak ” yeniden doğuşun” sembolüdür bunu aklımızdan çıkarmamak gerek.


Değişimler hız kazanıyor

Yıkılan, krizler içerisinde kalan, korktuğumuz ve aciz hissettiğimiz her ne varsa yaşamda Plüton’un ileri hareketi ile değişimlerinin hız kazandığını, içsel hissettiğimiz baskının dış dünyada bir dişi oluşumları başlattığını deneyimleyebiliriz. Mesleki, kariyer ve toplumsal duruşumuzla ilgili konular, ekonomi ve finansla ilgili konular ivme kazanabilir hayatımızda ta ki 19 Nisan 2017 tarihine dek. Zira bu tarihten sonra Plüton 19 derece Oğlak burcundan tekrar retro yapmaya başlayacak.

Plüton retro olduğu süreç boyunca (17 Nisan- 26 Eylül) bastırdığımız, yok sayıp benliğimizin derinliklerine ittiğimiz korkularımızı ve takıntılarımızı yüzeye çıkarmış olabilir. Oğlak burcu kariyer ve toplumsal statü ile ilişkilendirilen bir burçtur ve bu yüzden özellikle öncü burçlar (Yengeç, Oğlak, Terazi ve Koç) bu süreçte iş ve kariyer konuları ve bununla bağlantılı ekonomik kazanımları ile ilgili güç ve güçsüzlüğün değişik seviyelerdeki görünümleri ile yüzleşmiş olabilirler.

Astroloji: 26 Eylül Plüton ileri harekette - Dönüşüm hız kazanıyor!

Acılar, pişmanlıklar, korkular ve acizlikler çeşitli olaylar vasıtasıyla hayatımıza taşınmış olabilir bu süreçte.

En derinlerimizde yatan korkularla yüzleştiysek, geçmiş – gelecek muhasebesi yaptıysak, tecrübelerimizin içerisinden yeniden çekip çıkartabileceğimiz, bizi güçlü kılacak yönlerimizi bulabildiysek eğer şimdi gündemimizde bu konular daha rahat ilerleyip, belli bir hareket kazanacaktır. Elbette bunun ne yönde olacağı, kazımları ya kayıpları mı ifade edeceği kişisel doğum haritamızda Pluton ve kişisel gezegenlerimize yaptığı açılar yardımı ile anlaşacaktır.

En çok hangi burçlar etkileniyor?

26 Eylül Plüton ileri harekette en çok hangi burçlar etkileniyor? koç terazi yengeç oğlak

2008 yılında Plüton oğlak burcuna girmişti. Öncü burçlar bu ciddi transitten nasiplerini almaya başladı geçtiğimiz süreç boyunca. Şu an Plüton’un 15 derece Oğlak burcunda başlayacak ileri hareketinden en çok:


  • 2-5 Nisan doğumlu KOÇ burçları,
  • 4-7 Temmuz doğumlu YENGEÇ burçları,
  • 6-9  Ekim doğumlu TERAZİ burçları ve
  • 3-6 Ocak doğumlu OĞLAK burçları etkilenecek.

Ayrıca Yükseleni, Güneş, Ay, Merkür, Venüs ve Mars’ı 12-15 derece Koç, Terazi, Oğlak ve Yengeç burcunda olanlar doğrudan etki altında olacak.

Plüton 21 Nisan 2017 tarihinde 19 derece Oğlak burcundan itibaren tekrar retro harekete geçecek. 30 Eylül 2017’de 16 derece Oğlak burcunda retro hareketini tamamlayacak.

Plüton ileri harekette olacağı süreç boyunca her birimizin hayatlarında arzu ettiğimiz değişim ve dönüşümü getirmesini ve en derin korkularımızı şifalandırmasını diliyorum. Sevgi ve umutla, gökyüzü rehberimiz olsun…

Astroloji: 23 Eylül -18 Ekim arasında Venüs Akrep burcunda


Astroloji: Eylül ayı için burç yorumları