Astroloji: 27 Eylül – 9 Kasım Mars Oğlak burcunda

Mars gezegeni, 27 Eylül’den 9 Kasım’a kadar Oğlak burcunda transit edecek. Hem her birimizin, hem de ülkemizin kaderini ciddi anlamda etkileyebilecek önemli tarihler hangisi? En son Mars ve Plüton Oğlak burcunda kavuşum yaptığında neler yaşanmıştı? Şimdi Türkiye’yi neler bekliyor olabilir?

Astroloji: 27 Eylül - 9 Kasım Mars Oğlak burcunda

Cesaret, kararlılık, mücadele gibi kavramların astrolojik ifadesi Mars gezegenidir. Hayatla olan mücadelemizin şekli, kendimizi nasıl ortaya koyduğumuz, isteklerimizi elde etmek adına harekete geçiş tarzımızı da Mars gezegeninin içerisinde bulunduğu burçtan anlarız. Klasik astrolojide ” küçük malefik” olarak tanımlanan Mars gezegeni hayatta kalmak, mücadele etmek ve hatta isteklerimizi elde etmek adına savaşmakla ilgilidir.

Mars gezegeni, 27 Eylül tarihinden 9 Kasım tarihine dek Oğlak burcunda transit edecek. Mars gezegeni Oğlak burcunda yücelir yani doğasının özelliklerini en iyi şekilde ortaya çıkartır. Oğlak burcunun kontrollü ve disiplinli yapısında ifade bulacak olan Mars; bu süreçte sabırlı olmayı, kontrollü ve stratejik hareket etmeyi, amaca odaklı bir şekilde aksiyona geçmeyi, hırs ve rekabet duygularını ıslah edilmiş şekli ile ideal düzeyde ifade etmeyi vurgulayacaktır.


3 önemli tarih

Mars gezegeninin Oğlak burcunda bulunacağı süreçte 3 tane çok önemli tarihe dikkat çekmek istiyorum ki bu tarihler hem bireysel olarak her birimizi hem de ülkemizi ciddi anlamda etkileyecek, ciddi olayları ve sonrasında değişimleri gündeme taşıyacaktır.

4 – 7 Ekim tarihlerinde Terazi burcunda bulunan Jüpiter ile Oğlak burcunda bulunan Mars gezegeni 5 derecede kare açı yapacaklar.

17 – 20 Ekim tarihleri arasında Oğlak burcunun 15. derecesinde Mars ve Plüton kavuşum yapacak.

28 – 30 Ekim tarihleri arasında Oğlak burcundaki Mars ile Koç burcundaki Uranüs 21 derecede kare açı yapacaklar.

Peki ne demek bütün bunlar?

Düşünmeden, planlamadan atacağımız her adımın geri tepeceğini, kazalara açık hale gelebileceğimizi, tahammül düzeyimizin yaşayacağımız her bir olayda test edileceğini, atılganlık, acelecilik yüzünden de yanlış adımlar atabileceğimiz ihtimallerini barındırdığını söyleyebilirim bu sürecin.Önemli olduğunu düşündüğümüz konularda atacağımız adımlar bir anda kesintiye uğrayabilir.

Ekim ayında Terazi burcunda bulunan Jüpiter ile ülkemizin vatan topraklarını, hükümete karşı olanları ve muhalefet partilerini anlatan alanda bulunan Mars ile kavuşum yapacak. Terazi burcunda olumsuz enerjilerle çalışan Mars gezegeni Jüpiter’in de kavuşum yapması ile bu zararlı enerjilerini büyütecek diyebiliriz üstelik de transit Mars bu Jüpiter’e de kare açı yapacak.

Ülke sınırlarımızı anlatan alanda Transit Mars ile Natal Mars arasında kare dediğimiz zorlu açılar altında doğum gününü kutlayacak ülkemiz. (Biliyorsunuz ülkemiz 29 Ekim 1923 doğumlu) Ülkemizin doğum gününde Uranüs ile Mars arasındaki zorlayıcı açı , Mars -Mars karesi damga vurulacak görülüyor ki bu ülkemizin önümüzdeki günlerde ani ve hızlı değişimler ve gelişmeler içerisinde olabileceğini anlatmakta.


Yıkıcı, patlayıcı, ani ve şiddetli bir takım olaylar, anarşi ve terör eylemleri, halk ayaklanması gibi üzücü durumlar ülke gündemini meşkul edebilir. Üstüne üstlük Mars dış ülkeler, uluslararası ilişkiler, açık düşmanlar evimizdeki Plüton ile kavuşum yapacak. Bu da demek oluyor ki bu süreçte uluslar arası ilişkilerde bir takım stresli günler bizleri bekliyor.

Astroloji istatistiklerle çalışır bilindiği gibi. Geriye dönüp en son ne zaman Mars ve Plüton Oğlak burcunda kavuşmuş ve ülke gündemine ne gibi olaylar hakim olmuş diye kısa bir inceleme yaptım.

En son 11 Kasım 2014 yılında 11 derece Oğlak burcunda Mars ve Plüton kavuşum yapmış ve ülke gündemine şu olaylar damgasını vurmuş:

  • TSK’nın Suriye ve Irak’da sınır ötesi operasyon yetkisi veren, yabancı silahlı güçlerin de Türkiye’de bulunmasına olanak sağlayan teskere Meclis genel kurulunda kabul edildi. (2 Ekim 2014)
  • HDP, Kobani ile ilgili olarak Türkiye’den beklenen adımların gelmediğini bahane ederek 7 Ekim’de ülke çapında eylem çağrısı yaptı. Eylemlerde çıkan çatışmalarda 50 kişi hayatını kaybederken yüzlerce kişi de yaralandı. (7 Ekim 2014)
  • Mecidiyeköy, eski Ali Sami Yen stadının bulunduğu bölgede bir inşaat firmasına ait şantiyede, işçileri taşıyan asansör 32. kattan düştü ve 10 işçi hayatını kaybetti. (1 Ekim)
  • Karaman’ın Ermenek ilçesinde bulunan maden ocağında su basması sonucu meydana gelen kazada 18 işçi öldü. Ölen işçilerin cesetlerine ise aylar sonra ulaşıldı. (28 Ekim 2014)
  • A.O.Ç arazisinde inşaa edilen Cumhurbaşkanlığı Sarayı 29 Ekim 2014 Cumhuriyet bayramında hizmete açıldı. “Ak Saray” maliyeti ve imar izni olmadığı ve bu nedenle de “kaçak saray” olduğu iddiasıyla eleştirilere neden oldu. (29 Ekim 2014)
  • TBMM’de 17-25 Aralıkta yaşananlar sonrası ” rüşvet ve yolsuzluk” iddiaları çerçevesinde oluşturulan ve 4 bakanın soruşturulduğu komisyonun çalışmalarına yayın yasağı getirildi. (26 Ekim)

Gördüğümüz gibi  geçtiğimiz süreçte bir dizi sorunlar ve üzücü olaylar yaşanmış. 2 yıl sonra yeniden bu gezegenler farklı bir derecede yine Oğlak burcunda kavuşum yaparak bir dizi olayı yeniden ülke gündemimize taşıyabilir. Ülkemiz adına kadersel diyebileceğim bir dizi olaylarla yüzleşebiliriz.

Bireysel olarak neler yapabiliriz?

Bu enerjiyi kontrollü kullanmak adına derseniz, Mars enerjisinin fazlasını doğru ve hedefe yönelik  olarak olumlu alanlara yöneltmek akıllıca olur. Hırslı, gergin ve her an patlayacak kadar yoğunlaşan enerjimizi , elektrik yüklü vücudumuzu en güzel spor ve doğada yapacağımız aktivitelerle boşaltmayı deneyebiliriz. Ayrıca sırf kendi istek ve arzularımız olsun diye başkalarını manipüle  edecek davranışlardan uzak kalmalı; artan hırsımızı,  yolumuza çıkacak her şeyi yıkıp geçecek şekilde kullanmaktan uzak durmalıyız. Jüpiter ve Mars karesinin en basit anlamı” kibirli davranış ve abartılı öz güven sonucu hoyrat ve kaba biçimde davranmak”tır. Siz de taktir edersiniz ki bu süreçte bu olumsuz davranış kalıplarından hangi burçtan olursak olalım hepimizin uzak kalması gerekmekte.

Mars Oğlak burcu geçişinin hepimizin işine yarayacak anahtar kelimelerini “sabırlı, kontrollü ve olumlu bir amaca odaklanmış eylem” olarak tanımlamak istiyorum.

Huzur ve mutluluk dileklerimle, gökyüzü rehberimiz olsun.

Astroloji: 26 Eylül Plüton ileri harekette – Dönüşüm hız kazanıyor!


Astroloji: 23 Eylül -18 Ekim arasında Venüs Akrep burcunda