Astroloji: Merkür retrorusunda hangi tarihler önemli?

Merkür Retro’da hali hazırda olan işlerin üzerinden bir daha geçmek, ertelenmiş yarım kalmış işleri tamamlamak uygundur. Peki hangi tarihler önemli?

Yolda arabayla giderken sizden daha yavaş giden bir araç geriye gidiyor gibi görünür. Gezegenlerin retro hareketleri de tam olarak böyledir… 

Trafikte yavaşlama nedenlerimizi düşünürsek; yorulmuş ve dikkatimizi kaybetmiş olabiliriz, herhangi bir kazaya neden olmamak için daha garantici bir hızı tercih ederiz, aracımız arızalanmıştır ve onu tamir ettirmemiz gerektiğini anlayabiliriz. Gittiğimiz yolu iyi bilmiyor olabiliriz, bir kavşağı, bir tabelayı bir referans noktasını kaçırmamak için hızımızı azaltırız.

Merkür arabaları, ulaşım araçlarını temsil ettiği gibi iletişimi ve iletişim araçlarını da anlatır. Ve biz tıpkı araba örneğindeki gibi biraz içe dönüp, dışsal iletişim hızımızı azaltma gereği duyarız. Gökyüzünde geri giden Merkür bizi dikkate davet eder. Sözleşmelerde atılan imzalarda şartların değişebileceğini işaret eder. Sözlerin karşıya farklı anlamlarda gidebileceğini, yanlış anlamaya açık bir algının hakim olduğunu ve bu konuda da daha özenli olmanın uygun olacağını belirtir.


Merkür retrodayken hali hazırda olan işlerin üzerinden bir daha geçmek, ertelenmiş yarım kalmış işleri tamamlamak uygundur.

Freddie Mercury merkür retro
Freddie Mercury

Merkür Retro: Kaybettiğimiz bir eşyamızı bulabiliriz. Eski sevgiliden bir haber gelebilir, nostaljik bir eşya karşımıza çıkıp bizi o zamana geri döndürebilir. Yaratıcılık artabilir.

Haritalarında benim gibi retro Merkür’ü olanlar bu enerjiye aşina olduğu için çok etkilenmez.

Üniversitede Sinema-Televizyon bölümünde son sınıf öğrencisiyken bitirme projemiz kısa filmdi. Eke kalmıştık. Filmimizin adı ‘Açıklayabilirim’ idi. Senaryosu Merkür Retro enerjisine çok uygun.

Bir iş adamı öğle yemeğinde iş görüşmesinde iken telefon çalar ve hamile eşinin doğuma girdiğini öğrenir. Aceleyle çıkarken cüzdanı orada unutur. (Merkür Retro: dalgınlık ) Arabaya biner ve eşine çiçek almak için çiçekçinin önünde park eder. Çiçeğin ödemesini yaparken arabasının teybinin çalındığını görür ve aceleyle peşlerinden koşar. (Merkür: hırsızlar, Merkür: küçük aygıtlar) Yolda bir kıza çarpar ve kızın elindeki kahve üzerine dökülür, üstü başı kahve olur. Arabasına biner ve ıssız bir yerde durup, arabada bulunan yedek kıyafetini giymek için gömleğini çıkarır. Tam o sırada birileri bıçakla bir travestiyi kovalıyordur. Travesti arabaya biner ve arabayı sürmesini söyler. Üzerini değiştiremeyen iş adamı yanındaki travestinin şoku içerisinde arabayı çalıştırır ve oradan uzaklaşır. Travesti iş adamına yolda asılır, o sırada trafik ışıklarında kırmızı ışık yanar. Biri o binanın tepesine çıkıp intihar etmek üzeredir ve tüm basın oradadır. (Merkür: basın , Merkür Retro: yalan haber) Ünlü işadamını gören muhabirler hızla kameralarını, üzerinde giysileri olmayan işadamı ve yanındaki travestiye çevirir. Bu sırada eşi doğuma girmiş ve bebeğini kucağına almıştır. Doğum odasındaki televizyonu açtığında kocasının travestiyle ilgili haberine rast gelir. 🙂 (Merkür: televizyon, kamera)

merkür retro keep calm mercury is retrograde
Sakin olun! Merkür retroda…

Retro enerjili filmimizi çekerken biz de birçok engel ve aksilikle karşılaşmıştık, kiraladığımız araba arızalandı. Oyuncumuz değişti. Hatta o sırada benim gerçekten çantam çalındı. O tarihe geri dönüp baktığımda çekimlere başladığımızda Merkür’ün İkizler burcunda retro olduğunu gördüm. Eşzamanlılık oldukça ilginç, değil mi? 🙂

Nihayetinde gecikmeli de olsa projemizi teslim edip mezun olabildik. Bu kadar üst üste gelmez ama Merkür retrosunda dikkatli ve temkinli olmanızda fayda var. 🙂

Astroloji: Merkür retro hangi tarihler önemli?

Merkür retroda dikkat edilmesi gereken tarihler:

Merkür 29 derecede 29 Ağustos‘ta yavaşlıyor, 29 derecedeki Venüs ile kavuşuyor. İlişkilerde bir vazgeçme, bitirme temalı stresli bir enerji söz konusu.

1-2 Eylül tarihinde tekrar Jüpiter ile kavuşuyor. Son bir hasat söz konusu.


9 Eylül‘de Kiron karşıtı ve Uranüs 150’lik açısı ile, ilişkilerde yaralanabilir, yaptığımız ve karşılığını alamadığımız fedakarlıklardan huzursuz olup özgürleşmek isteyebiliriz.

12 Eylül‘de Merkür Güneş kavuşumu, Mars karesi ve Kiron ile birlikte t-kare açı kalıbı oluşuyor. Otoriteye fikirlerimizi kabul ettirmeye çalışıp yaralanabilir, iletişimde gergin zamanlar yaşayabiliriz. Bir takım aksiliklerle uğraşıyor, verilen sözlerin yerine getirilmemesine ve yön değişimine tepki veriyor olabiliriz.

20-21 Eylül‘de Merkür-Pluton üçgeni ile iletişimde yaptırım gücümüz olabilir, güçlü ve etkili bir iletişim kurabiliriz.

21 Eylül‘de ileri harekete dönmek üzere durağanlaşan Merkür, Pluton ile üçgen açısındayken düşüncelerimizi kabul ettirmek mümkün olabilir.

23 Eylül‘de düz hareketine dönen Merkür 5 derece orb ile Neptün ve güneydüğüm ile karşıt açının da etkisinde olacak. Yaratıcı düşünceler için iyi bir yerleşim. Dalgınlık, aldanma, yanılgılara açık bir etkiyı getirir aynı zamanda.

Süslü olsun gökyüzleriniz.

Kaynakça: Astrolojide Temel Kavramlar, Öner Döşer


**

Astroloji: Bal böceği, tavus kuşu ve Jüpiter Terazi

Astroloji: Jüpiter Terazi burcunda: Hangi burçlar nasıl etkilenecek?


Sibel Tosun
5 Nisan 1979 Bursa doğumluyum. Astrolojiye ilgim ortaokuldan beri popüler düzeyde vardı, ne zaman ki 2012 yılında bir arkadaşımdan astrolojik danışmanlık aldım, o zaman gökyüzünün hayatımdaki yansımasına, anlayamadıklarımı aydınlatmasına hayranlıkla tanık oldum ve eğitimini almaya karar verdim. 2012'den bu yana AstroArt Astroloji Okulu'nda Sevgili Hocam Öner Döşer'den eğitim alıp geçtiğimiz yaz başarıyla mezun oldum ve Uluslararası Profesyonel Astrologlar Derneği (APAI) üyeliğine hak kazandım. Üniversiteyi Eskişehir'de okudum. Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Sinema - Televizyon bölümü mezunuyum. Televizyon programcılığı, reklam ajansında müşteri temsilciliği, sosyal medya yöneticiliği gibi medya sektörü ağırlıklı işlerde görev aldım. Şimdi ise özgürce ve severek yaptığım astroloji danışmanlığıyla her danışmanlıkta gökyüzünün ve yeryüzünün eşzamanlılığına şahit olmanın mutluluğunu yaşıyorum. 2011 yılından beri reiki, nefes, mandala, sema, radyestezi gibi çeşitli şifa çalışmalarının atölyelerine, eğitimlerine katıldım. En çok Access'i sevdim, Access danışmanlığı da yapmaktayım. Astrolojinin rehberliğini ve Access'te soruların gücünü kullanarak hayatımda büyük farklar yarattım. Astroloji ile ilgili önemli gökyüzü olaylarını renkli bir dille yazmaya çalışacağım.