Astroloji: Merkür 7 – 24 Ekim tarihleri arasında Terazi burcunda

Zekamızı, entelektüel yeteneklerimizi, olaylar arasında bağlantı kurma becerimizi anlatan; astrolojide konuşmayı, iletişimi, düşünceyi, taktik oluşturmayı ve bilgiyi ifade eden Merkür gezegeni 7 Ekim itibariyle uyum ve dengenin burcu Terazi’ye giriş yapacak ve 24 Ekim’e dek de bu burçtan transit edecek.

Astroloji: Merkür Terazi burcunda (7- 24 Ekim) burçlar

Terazi burcunda bulunan Merkür’ün en güçlü yönü; her tür iletişimde uyum ve zarafeti amaçlayan dengeli düşünme yeteneğidir.

İletişimde eşitlik, düşünce alış- verişi, farklı görüşlere duyulan hoş görü ve saygı, sorunlara her iki taraftan da bakabilme becerisi Terazi burcundaki Merkür’ün diplomatik bir iletişim uzmanı olmasını da anlatır. Ahenk yaratmak adına, iletişimdeki uyumu bozmamak adına düşünür, ifade ederiz kendimizi bu dönem. Bir başkasından fikir almak, birine bir konuda düşüncelerimizle yol göstermek söz konusu olabilir Terazi burcundan transit eden Merkür günleri. Ancak Merkür’ün diğer gezegenlerle yapacağı açıları gördüğüm zaman önümdeki haritadan; sanırım bu söylediklerimi gerçekleştirmekte de epey zorlanacak gibiyiz. Hele ki Terazi burcundaki Merkür’ün karar verirken zorlanması, tereddüt etmesi ve çatışmaya düşmemek adına başkalarının görüşlerine “uyuyormuş” ya da ” dinliyormuş” gibi görünmesi de eklenince bu süreçte aklımızın karışık, düşüncelerimizin de gergin olabileceğini düşünüyorum.

Jüpiter ile Merkür kavuşumu bize neler hissettirecek?

Jüpiter’le kavuşarak transitine başlayacak olan Merkür; Mars, Uranüs ve Plüton ile yapacağı stresli açılar eşliğinde dilimizde kemiğin olmadığını gösterecek cinsten deneyimler yaşatabilir Ya da ” Atara atar, gidere gider ” de diyebilirim aman ağzımızdan çıkanı kulağımızı duysun dikkat. Gelin biraz daha yakından bakalım ne açılar yapacak ve ne tür enerjiler aktif halde bizi bekliyor olacak.


Jüpiter ile kavuşan Merkür merakımızı arttıracak, iletişim kurma arzumuzu körükleyecek. Kısa yolcuklar artış gösterebileceği gibi alışveriş yapma isteği de artabilir. Karşımızdaki kişiye konuşma fırsatı vermeyecek kadar da çenemiz düşebilir. İlişkiler adına ilgi ve merak artışı ile iletişim hareketlenecek ama bu kavuşum Oğlak burcunda bulunan Mars’tan 8- 18 Ekim tarihleri arasında sıkı bir kare açı alacak. Uyumlu güzel düşünceler hakimken bir anda egonun kabul ettiği doğrular ve fikirler ortaya çıkarak işi bozabilir. İlişki adına fikir paylaşımı, uzlaşma, kabul etme, alttan alma biraz zora girebilir bu dönem. Ayrıca yine yukarıdaki tarihlerde keskin, delici aletlerden, bıçaklardan zarar görme riski oluşabilir özellikle ellerimize dikkat edelim. Trafikte daha sakin, kontrollü ve kurallara dikkat edelim.

13 Ekim – 18 Ekim tarihleri arasında Merkür ile Plüton arasında oluşacak gergin açı altında…

Bu dönemde Merkür Güneş ile kavuşarak işin içerisine ego ve benliğin ifadesini de katacak – düşünce ve program yapma, bunları ifade etme zorluğu da katacak. Düşüncelerimizi dile getirirken kontrolümüzü her an kaybedebiliriz. İstemediğimiz halde ağzımızdan iğneleyici, can yakan, karşımızdakinin damarına basan sözler çıkabilir. Aslında alta yatan neden de içten içe duyduğumuz huzursuzluk, bir şeyler “hadi artık olsun” aceleciliği ve kendimizi ifade etmekte egonun devreye girip fabrika ayarlarımızla oynaması diyebilirim. Bu süreçte her lafın altına bir mana aramak, en olmadık sözün derine işlemesi ve alınganlık, her duyduğumuz şeyden paranoyakça şüphe duyma, karşımızdaki insanın sözlerini dinlerken ” ne ima etti şimdi bu bana?” tarzı düşünceler oluşabilir. Bir de gizli bir merak duygusu eşlik edebilir ki dedikodu dediğimiz şey de buradan doğuyor elbet

dilin kemiği yoktur bir vuruşta öldürdüğü insan çoktur

16- 22 Ekim tarihleri arasında Merkür ile Uranüs arasında karşıt açı oluşacak.

Bu rahatsız edici, tahrik edici, sinirsel olarak huzursuzluk veren bir transit olabilir. Her an sürprizlere açık olun zira hoşunuza gidecek ya da gitmeyecek tuhaflıklarla dolu, sıra dışı, beklenmedik konular gündeminize gelebilir. Neler mi olabilir? Sürpriz mektuplar gelebilir. Hiç beklemediğiniz birinden bir telefon gelip sizi şaşırtan bir haber alabilirsiniz. Yakın çevrenizden, komşu veya kardeşinizden hiç beklemediğiniz kazık yiyebilirsiniz. Vergi dairesinden bir mektup gelir olmadık bir masraf da çıkabilir, ticari anlamda süper bir anlaşma imzalayıp gelirinizi arttırabilirsiniz de… İşin içinde Uranüs olunca şaşırmaya da hazır olmak gerek sanırım.

Bu süreçte hiçbir konuda karar almanızı çok acil değilse önermem zira bir an aldığınız kararı değiştirmeniz gereken başka bir durum da önünüze gelebilir. En güzeli olabildiğince sakin olup, kararlarımızı farklı bakış açıları ile ele alıp, hatta belki fikrine güvendiğimiz birilerine de danışıp… Merkür Terazi ne de olsa. O şekilde adım atabiliriz.

Gergin ve aceleci olan enerjiler kaza riskini arttırabilir!

Özellikle eller, parmaklar ve bilekler önemli; ani kırık, çıkık veya çatlak oluşabilecek türde kaza riski oluşabilir. Sinirlerin de hassas olabileceği bu transit etki altında depresyona girmemek adına olabildiğince doğada vakit geçirmeli, meditasyon yapmalı en güzeli Olumlu anlamda eğer astroloji ya da sıra dışı konularda ilgi sahibi iseniz, merak ediyorsanız bu konulara kafa çalıştıran bir transit olduğunu da söylemeliyim bu sürecin.

Allahtan Satürn ve Merkür arasındaki sekstil açı kısa süreliğine olsa da aklımızı başımıza getirip, ciddi, ağırbaşlı düşüncelerimizi bir amaca odaklayarak yeni fırsatlar yakalamamıza yardım edecek.


13-14-15 Ekim tarihlerinde yazı yazmak istiyorsanız, sizin için önemli olan biri ile iletişime geçmek istiyorsanız, bilimsel konular ya da ticaretle ilgili yazışma, toplantı, iş birliğine dayalı görüşmeler yapmak istiyorsanız bu süreci kullanabilirsiniz. Düşüncelerinizi somutlaştırmak çok daha kolay olacak bu kısa süreli açısal ilişki etkisi altında.

Peki Terazi burcundan geçen Merkür’ün bu stresli açılarından kimler nasibini alacak derseniz, öncü burçlar yani Yengeç, Terazi, Oğlak ve Koç burçları başta olmak üzere Ay, Venüs, Mars başta olmak üzere öncü burçta gezegen yerleşimleri olanlar diye cevap verebilirim. Ama tabi ki her zaman tekrar ettiğim gibi bunlar gökyüzünde meydana çıkan transit gezegen etkileridir, her doğum haritası da bundan farklı farklı düzeyde etki alır.

Hepimize Terazi burcundan geçen Merkür’ün tereddütlü ve çekinceli tavırlarının gölgesinde kalmadan; zarif, hoş sohbet ve uyuma yönelik dengeli düşünme tarzını iletişimimizin her şekline yansıtmasını diliyorum.

Sevgi ve ışıkla, gökyüzü rehberimiz olsun.

Astroloji: 27 Eylül – 9 Kasım Mars Oğlak burcunda

Astroloji: 1 Ekim’de gelen yeniay – Burç ve yükselen burç yorumları


Astroloji: Ekim ayı için burç yorumları