Ana Sayfa Türkiye İstanbul Video: İstanbul Yenibosna’da patlama sonrası ilk görüntüler

Video: İstanbul Yenibosna’da patlama sonrası ilk görüntüler

İstanbul Yenibosna’da 75. Yıl Polis Merkezi yakınlarında bomba yüklenen motosiklet patlatıldı. Şiddetli patlama sesi büyük panik yarattı. Bölgeye ambulanslar sevk edildi.

10 kişi yaralandı

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Yenibosna’daki terör saldırısıyla ilgili olay yerinde açıklama yaptı. Şahin, “Bombalı motosikletin patlatılması sonucu 10 vatandaşımız yaralandı” dedi. Şahin, yaralılar arasında durumu ağır olan kişinin bulunmadığını belirtti. İşte İstanbul’daki patlamadan yansıyan son dakika bilgileri…

İstanbul Yenibosna’da 75. yıl polis merkezi yakınında bugün patlamameydana geldi. Saat 15.50 sularında bomba yüklü motosiklet patlatıldı. Patlama sonrası çevredeki çok sayıda araç hasar gördü, evlerin camları kırıldı. Bölgeye olay yeri inceleme, bomba imha ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Güvenlik güçleri çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Olası bir patlama ihtimaline karşı bölge boşaltıldı.

Saldırı bombalı motosikletle yapıldı

İstanbul’daki patlama sonrası Vali Vasip Şahin kameralar önüne geçti,  patlamanın bombalı motosiklet ile gerçekleştirildiğini duyurdu.

Vali Şahin şunları söyledi: “Bombalı bir motosikletin park edilmesi suretiyle bir patlama meydana gelmiştir. 10 vatandaşımız yaralanmıştır. Allaha şükür ağır yaralı yok, tedavileri devam ediyor. Olayın oluş şekli ve örgüt bağlantısı devam ediyor. Konuyla ilgili iddialar araştırılıyor. Görüntüler toplanıyor incelenecek. Polislerimizden yaralımız yok. Bu tür olaylarda en ufak ihtimali değerlendirmek zorundayız. Ola ki tuzaklanmış başka bir bomba başka bir niyet olabilir. Vatandaşlarımızın uyarılara uymasını istiyoruz.”

Yenibosna saldırısı: Olay yerinden fotoğraflar

Video İstanbul Yenibosna'da patlama sonrası ilk görüntüler

Saldırganın eşkali belirlendi

Patlamadan hemen önce siyah mont, kot pantolon ve siyah motosiklet kaskı takan bir kişinin koşarak olay yerinden uzaklaştığı öğrenildi. Bunun üzerine şüpheliyi yakalamak için polis çevrede inceleme yapıyor. Geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Askerlik şubesine ve okullara da yakın

Patlamanın olduğu nokta, polis karakolu, askerlik şubesi ve Adli Tıp Kurumu ve birçok eğitim kurumunu da yakın.

Geçici yayın yasağı getirildi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, İstanbul Yenibosna’da meydana gelen patlamayla ilgili olarak Başbakanlığın yazısı ile geçici yayın yasağı getirildiğini açıkladı.

2012 yılında da hedef olmuştu

75. Yıl Polis Merkezi 2012 yılında da bir terör saldırısının hedefi olmuştu. 2012’de birkadın terörist polis merkezine yönelik saldırıda bulunmuştu.

Editor
İndigo Dergisi Editör – Haber Merkezi, 2005 yılından bu yana yayında olan bağımsız dijital medya kuruluşu İndigo Dergisi'nin (indigodergisi.com) haber ve güncel içerik ekibidir. İstanbul merkezli ekip, gündem, ekonomi, sağlık, bilim, teknoloji ve yaşam alanlarında araştırmaya dayalı haberler, açıklayıcı içerikler ve rehberler hazırlar. "Editör" imzasıyla bugüne kadar 26.500’ü aşkın içerik yayımlanmıştır. "Editör" imzası tek bir kişiyi değil, İndigo Dergisi Yazı İşleri bünyesinde çalışan editör ekibini temsil eder. Bu imzayla yayımlanan her içerik araştırma, yazım, doğrulama ve editoryal kontrol aşamalarından geçer ve ortak bir ekip çalışmasının ürünüdür. Ekip, Yönetici Editör ve yayın yönetimi altında çalışır. Editör – Haber Merkezi, okurun kararlarını doğrudan etkileyebilecek sağlık, beslenme ve finans konularında ek özen gösterir. Bu alanlardaki içerikler güncel bilimsel verilere ve resmi kaynaklara dayanır. İndigo Dergisi hiçbir siyasi parti, ideoloji, dini oluşum ya da çıkar grubuyla bağlantılı değildir. Editör Masası, Basın Konseyi'nin Basın Meslek İlkeleri'ne uymayı taahhüt eder. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'ni ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni benimser. Irk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi görüş, köken ya da ekonomik durum gözetmeksizin herkesin eşitliğini esas alır. Ayrımcı ve yanıltıcı içeriğe yer vermez. Köşe yazılarındaki görüşler yazarlarına aittir; Editör Masası habere ve bilgiye dayalı içeriklerden sorumludur.