Adana Aladağ’da kız öğrenci yurdunda yangın

Adana’nın Aladağ ilçesinde orta okul ve lise dengi okullarda öğrenim gören kız çocuklarının kaldığı yurtta yangın çıktı. Faciada 12 kişi hayatını kaybetti.

Adana Aladağ'da kız öğrenci yurdunda yangın

Son dakika: Yangında 11 öğrenci ve bir görevli hayatını kaybetti.

Bugün akşam saatlerinde saat 19:30 sularında Aladağ ilçesi Sinanpaşa mahallesinde bulunan ve çevre köylerde oturan ailelerin orta okul ve lise dengi okullarda öğrenim gören kız çocuklarının kaldığı yurtta yangın çıktı.

Elektirik kontağından çıktığı açıklanan yangın kısa sürede büyüdü.


Camlardan aşağıya atladılar

Akşam saatlerinde Adana’nın Aladağ İlçesi Sinanpaşa mahallesinde bulunan ve çevre köylerde oturan ailelerin orta okul ve lise dengi okullarda öğrenim gören kız çocuklarının kaldığı yurtta yangın çıktı. 31 kız öğrencinin kaldığı yurtta çıkan yangında ilk belirlemelere göre binanın ikinci ve üçüncü katlarında alevlerin arasında kalan 11 öğrenci yaşamını yitirdi. Alevler bir anda binayı sararken içeride bulunan öğrenciler korku içerisinde camlardan atlayarak canlarını kurtardı.

Dumandan zehirlenen ve pencerelerden atlamaları sonucu vücutlarında kırıklar olan 22 öğrenci de hastanelerde tedavi altına alındı.

Olay yerine çok sayıda itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ve ambulanslar sevk edildi.


Yaralanan öğrenciler hastanelere kaldırılırken, yangını söndürme çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Adana’nın Aladağ ilçesinde bulunan ‘Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Orta Öğretim Kız Öğrenci Yurdu’nda dün akşam elektirik kontağından çıktığı açıklanan yangında alevler kısa sürede içi ahşap, zemini halı kaplı iki katlı binayı sardı. Yangına itfaiyeyle birlikte orman koruma ekipleri de müdahale etti.

Üç saatlik mücadelenin ardından yangın söndürüldüğünde içeri giren itfaiyeciler 11 öğrenci ve 1 eğitmenin cesedini buldu. 34 ortaöğretim öğrencisinin kaldığı yurtta, alt kattaki öğrencilerin kurtulduğu, üst katlara çıkanların hayatını kaybettiği anlaşıldı. Yangının trafodaki elektrik kontağından çıktığı değerlendiriliyor.

8 öğrenci çatıda, 3 öğrenci ve eğitmen 2. katta bulundu 

8 öğrenci kaçtıkları çatıda, 3 öğrenci ve eğitmen de 2. katta hayatını kaybetti. Adana Valisi Mahmut Demirtaş yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceğini söyledi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise olay sırasında yangın merdivenin kilitli olduğunu belirtti. Facianın duyulmasının ardından 4 bakan Aladağ’a gitti. CHP de heyet gönderdi.


Olay yerinde Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile incelemelerde bulunan Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Adana’ya giderek ailelere destek vermek ve acılarını paylaşmak için geldiklerini ifade ederken 32 görevlinin hastanelerdeki yaralı öğrencilere ve ailelere pskolojik destek vermek için Adana’ya gönderildiğini açıkladı. “Öncelikle milletimizin, ailelerinin başı sağ olsun. Yaralılarımız var. Şimdi olay yerini inceledik, brifing aldık. Hastanelerde yaralılarımızı ziyaret edeceğiz. Gerçekten çok büyük bir acı. 11 yavrumuzu kaybettik, bir de eğitmen vefat etti. 22 de yaralımız var, şimdi hastanelerde onları ziyaret edeceğiz.” dedi. Devletin tüm imkanlarıyla ailelerin yanında olduğunu vurgularken “Bakanlığımız 32 kişilik psikososyal destek ekibiyle şu an sahada. Hastanelerde, adli tıpta ekiplerimiz görev yapıyor. Tekrar milletimizin başı sağ olsun. En ufak bir ihmal varsa sonuna kadar titizlikle araştırılacak. İhmali olanlar sonuna kadar cezasını çekecek” diye konuştu.

Yangın söndürme: Evinizde çıkabilecek yangınları 7 adımda önleyin


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.