Adana’da uyuşturucu kullanımı Türkiye’de ilk sırada!

CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi İbrahim Özdiş, Adana’da uyuşturucu kullanımına ve buna bağlı suç oranlarındaki artışa dikkat çekti ve sorunların çözülebilmesi için meclis araştırması açılmasını istedi.

Adana'da uyuşturucu kullanımı ve suç oranları araştırılsın ibrahim özdiş

Adana’nın 2.2 milyonluk nüfusunun yanında, mevsimlik göç ve son yıllarda yaşanan Suriyeli sığınmacı dalgasının ardından nüfusunun 2.5 milyonu aştığını ifade eden İbrahim Özdiş, son yıllarda uyuşturucu kullanımı ve suç oranlarındaki artışa dikkat çekti.

Uyuşturucu vakalarında birinci sırada

2011’den bu yana Türkiye genelinde yükselişte olan uyuşturucu vaka sayısının 2014 yılında Türkiye genelinde 98 bin olduğu ekleyen CHP’li Özdiş, çeşitli uyuşturucuların (ekstazi, eroin, esrar vb) olay istatistiklerine bakıldığında Adana’nın 81 il içerisinde birinci il olduğunun Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) 2014 Türkiye Uyuşturucu Raporu‘nda görüldüğünü ifade etti.


CHP'li İbrahim Özdiş, Adana'da uyuşturucu kullanımına ve buna bağlı suç oranlarındaki artışa dikkat çekerek meclisin araştırmasını istedi.
CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş

İşsizlik sorunu uyuşturucu kullanımını arttırıyor

Söz konusu raporda uyuşturucu kullanımı ve gelir seviyesi arasında önemli bir ilişki (uyuşturucu madde kullanıcılarının %34’ünün hiç bir geliri yok, geliri olanların da %54’ünün 1000 TL altı geliri var) olduğuna işaret eden İbrahim Özdiş Adana’nın önde gelen işsizlik sorununa dikkat çekti.


Adana’nın işsizlik ve batık krediler konusunda Türkiye’de ilk sırada oluşuna vurgu yapan CHP’li Özdiş, bu sorunların görmezden gelinemeyeceğini söyledi. Özdiş, her geçen gün artan işsizlikle birlikte uyuşturucu ve buna bağlı suç oranlarının da yükseldiğinin verilerle ortaya konduğunu ifade ederken, bu durumun devamı halinde Adana’yı gelecekte daha sıkıntılı günlerin beklediği konusunda da uyarılarda bulundu.

Meclis araştırsın

CHP milletvekili Özdiş, konunun zaman yitirmeden Meclis tarafından araştırılması gerektiğini vurguladı ve araştırma önergesinin gerekçesinde şu ifadeleri kullandı:


“Uyuşturucu vaka ve ölüm sayılarıyla birleştiğinde hem Adana’nın halihazırdaki uyuşturucu ve buna bağlı suç oranlarının yüksekliği anlaşılacak, hem de bu durumun devamı halinde kenti gelecekte daha sıkıntılı günlerin beklediği görünecektir. Adana’da uyuşturucu kullanımı ve buna bağlı suç oranlarının yıl değişimlerinin izlenmesi, yaşanan mağduriyetlerin ortadan kaldırılması ve sorunun çözülebilmesi amacıyla gerekli önlem ve çalışmaların yapılabilmesi için Meclis Araştırması açılması gerekli görülmektedir.”

Adil kullanım kotası ile 46 milyon internet abonesi aldatılıyor


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.