Cumhuriyet Gazetesi bazı hayatlara dokunandı

Giderek liberal bir çizgiye savrulmuş olsa da kalitesi ile belli bir çizginin altına asla düşmemiş gelenekleri olan ve genetik kodlarında vatana, halka, uygarlığa ve laikliğe ilişkin olumlu ve güzel değerleri olan bir gazetedir Cumhuriyet gazetesi….

Cumhuriyet Gazetesi bazı hayatlara dokunandı

Naçizane ortaokul/lise yıllarımızdan başlamak üzere birçok hata dokunan, büyük bir kısmında güzellikler ve bir o kadar farklılıklar yaratmış bir gazetedir Cumhuriyet gazetesi.

Hüzünler de ilave etmiştir hayatımıza… Çünkü, olayları ve olguları ve tüm olumsuzlukları olduğu gibi vermeyi ilke edindiğinden ister istemez bazı karamsarlıkları da ilave etmişti hayatımıza… Söyledikleri ve yazdıkları ne kadar doğruymuş bugünden düne bakınca daha iyi anlıyoruz..


Düşün ve gündeme dair yazılar beyin açıcıydı. Beyin jimnastiği açısından son derece yararlı tetiklemeler yaratıyor ve eksik ya da fazla farkındalıklar oluşturmamıza neden oluyordu.

Sanat ve ağırlıklı olarak edebiyat yazıları ile ilgili kültür sayfası tam bir dünyaydı… Ya da dünyaya açılan pencere. Bu konularda ilgi ve ihtiyaç içinde olanlar için muhteşem bir ufuktu bu gazete…

Spora eleştirel gözle bakmayı ilk kez bu gazetenin spor sayfalarında tanık olmaya başladık… Bugün sporda söylenen ve yapılan her şeyin doğru olmadığını kolay anlıyor olmamızın nedenidir Cumhuriyet.

Uzun lafın kısası hayatımızdaki iyi ve güzel olan her şey gibi sıra Cumhuriyet Gazetesi’ne de geldi.


Boyun eğmemek gerek

“Cumhuriyet’e müdahale bir testtir” diyenler var. Hayır, test falan değildir. Bildiğin yok etmelerden birisidir. Çünkü test aşamaları çoktan geçmiştir. Laiklik başta olmak üzere gericiliğe karşı ne tür bir duruş ve arayış varsa, eşitliğe ve sermaye karşıtlığına dair nasıl bir yapılanma söz konusu ise kırılmaya ve yok edilmeye yönelik bir mücadelenin tam içindeyiz. Hem de en acımasızından.

Cumhuriyet daha önce de liberal, moda ismiyle liberal demokrat kişilerce türlü ayak oyunları ile ele geçirilmiş bir gazetedir. Şimdi bir kez daha liberaller tarafından tam da savrulmaya başlamışken asıl olarak yürütmenin ve yargının işbirliği ile yok edilmeye ve/veya yok etmeye eş tamamen dönüştürülmeye çalışılmaktadır.

Cumhuriyet aslında bir okuldur. Öncelikle onlarca gazeteci yetişmesini sağladığı için bir okuldur. Sonrasında okuyucu kitlesinin karakteristiği ile bir okuldur. Ve referans gazeteciliği bağlamında bir okuldur.

Bu gazetenin teslim alınıp alınmayacağını belirleyecek olan içindeki ve etrafındaki işbirlikçilerin etki derecesi ile muhalifliğin pratiğini verebileceklerin kalitesi olacaktır.


Cumhuriyet operasyonu: Gözaltında sorulan haberler ortaya çıktı