HDP operasyonu: Hangi milletvekilleri tutuklandı?

HDP operasyonunda aralarında eş genel başkanlar Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ’ın da olduğu 12 milletvekilinden 9’u tutuklandı.

HDP'ye yönelik operasyonda aralarında eş genel başkanlar Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ'ın da olduğu 12 milletvekilinden 9'u tutuklandı.

Hangi milletvekilleri tutuklandı?

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile HDP milletvekilleri İdris Baluken, Nursel Aydoğan, Leyla Birlik, Selma Irmak, Gülser Yıldırım, Ferhat Encü ve Abdullah Zeydan olmak üzere dokuz isim tutuklandı.

Hangi milletvekilleri serbest bırakıldı?

HDP milletvekillerinden Ziya Pir savcılık tarafından, İmam Taşçıer ve Sırrı Sürreya Önder ise mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Sebahat Tuncel gözaltında

DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in henüz serbest bırakılmadığı, halen gözaltında tutulduğu gelen bilgiler arasında.

Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, Kocaeli F Tipi cezaevine konuldu

Tutuklama kararlarının ardından Demirtaş ve Yüksekdağ, uçakla Kocaeli’nin Kartepe İlçesi’nde bulunan Cengiz Topel Havaalanı’na getirildi. Polis ve jandarma ekipleri Demirtaş ve Yüsekdağ’ı sivil araçlarla Kandıra İlçesi’nde bulunan Kocaeli F Tipi Cezaevi’ne götürdü. Eş başkanlar, yaklaşık 15 araçlık konvoyla cezaevine götürülürken, yollarda da geniş güvenlik önlemi alındı.

Tutuklanan Diyarbakır Belediyesi Eş Başkanları Gülten Kışanak ile Fırat Anlı da aynı cezaevine konulmuştu.

Selahattin Demirtaş polis baskınını bu mesajla duyurmuştu

‘HDP operasyonu’ sonrası Dolar ve Euro’da yeni rekor

Diyarbakır’da 8 şehit 100’den fazla yaralı var

CHP’den HDP’ye yönelik gözaltı kararlarına tepki: Meclis bir kez daha bombalandı


Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ tutuklandı


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.