İş yerinde motivasyonu arttırma yolları nelerdir?

İş yerlerinde çalışanların motivasyon düşüklüğe sebep olan birçok etken var. Yaz mevsiminin bitmesi, hava sıcaklığının düşmesi ve gün ışığının azalması da motivasyonu düşüren en önemli etkenler arasında yer alıyor.

İşte motivasyonu arttırma yolları nelerdir?

Soğuk havaların gelmesiyle birlikte yatakları terk etmek zorlaştı. Çalışanlar, iş yerlerine geç kalmaya başladı ve motivasyonları düştü. ID Coaching Koç Eğitmeni ve Profesyonel Koç Hatice Yıldıran, bu dönemde çalışanları “değer ve hedef bazlı” düşünmeye davet ediyor

Özellikle soğuk havaların geldiği bu mevsimde iş motivasyonu çoğu kişi için düşük seyrediyor. Profesyonel Koç Hatice Yıldıran, bunun altında yatan asıl meselenin değişme karşı olan direnç olduğunu söylüyor. “Hayatımızın farklı dönemlerinde yaşadığımız değişimlere olduğu kadar mevsimsel değişimlere de uyum sağlamakta zorlanabiliriz” diyen Yıldıran, asıl yapılması gerekenin iç motivasyonu sağlam tutmak olduğunu söylüyor. Havaların soğumasıyla sabahları sıcak yataktan kalkıp işe gitmek istemediğimizi anlatan Yıldıran, yapılan işin geniş anlamda aileye, çevreye ve topluma sağladığı katma değerin düşünülerek, anlamlı bir hale dönüştürülmesi gerektiğini vurguluyor.


Geç kalmalar etkili iletişimle yönetilebilir

işte motivasyon

Değer ve hedef bazlı düşünme nasıl oluyor?

Bu şekilde düşünürsek kar, buz, fırtına bizi yıldırmaz. Sadece günü kurtarmak için işe gitmek yerine yarattığımız değeri düşünmek ve kendimize sürekli hedefler koymak bizim iç motivasyonumuzu yükseltecektir.


Yöneticiler ekip üyelerine sadece bir çalışan olarak değil de her şeyden önce bir birey olarak yaklaşmalı. Soğuk hava ve kış trafiği işe geç kalma sebepleri olabilir. Yönetici geç kalan kişilerle birebir konuşarak ve etkili iletişim yöntemlerini kullanarak bu sorun ile baş edebilir. Çalışanlar birey olarak ele alındıklarını, önemsendiklerini, iş disiplinlerinin takip edildiğini ve fark edildiklerini anladıklarında daha dikkatli olacaklardır.


Yönetici kişi ile sorun üzerinde birebir konuşurken etkili geri bildirim metodunu kullanmalıdır. Koçluk eğitimi alan yöneticiler bu tarz iletişim yöntemlerini çok iyi kullanmaktadır. Tabii ki iletişim yöntemlerinin yanında sabahları ilk yarım saati çalışanların motivasyonunu yükseltecek eğlenceli bir aktiviteye ayırabilir. Yöneticinin ekibi ile hem grup olarak hem de bireysel anlamda bağ kurması gerekir.

Enerjik hissetmek için dikkat edilmesi gereken 8 alışkanlık


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.