Özel Kuvvetler Bordo Bereli alımına kimler başvurabilecek?

Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın dışarıdan ilk defa yaptığı personel alımı, yoğun ilgi gördü. Bordo bereli olabilmek için 4 günde yaklaşık 8 bin kişi başvurdu. Bordo bereli olarak tanınan tam isimleri Özel kuvvetler olan askeri birliklere toplam 700 personel alınacak. Bordo bereli olmak için özel kuvvetler başvurusu yapmak isteyen adayların sayısı 8 bine ulaştı. Peki Bordo bereli alımı için başvuru nasıl yapılacak?

Özel Kuvvetler Bordo Bereli alımına kimler başvurabilecek?

Özel kuvvetlerde görev yapmak isteyen bordo bereli başvuru şartları nelerdir?

Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın personel ihtiyacının karşılanması için ilk kez Milli Savunma Bakanlığınca personel alımı yapılıyor. Komutanlığa 200 muvazzaf subay ve 500 muvazzaf astsubay alınacak.

Bordo bereli olmak için 4 günde 7 bin 929 kişi başvurdu. Başvuruların 2 bin 757’si subaylık, 5 bin 172’si de astsubaylık için yapıldı. Başvurmak için en az lisans mezunu olmak ve KPSS’den en az 50 puan almak gerekiyor.


Bordo bereli alımı ile ilgili Özel Kuvvetler Komutanlığının yaptığı açıklama sonrası başvuru sayısında patlama oldu. Bordo bereli alımı için muvazzaf subay alınacağını duyuran Kara Kuvvetleri Komutanlığı, 1  Kasım itibariyle adaylardan başvuruları almaya başladı.

İşte Özel Kuvvetler Komutanlığı tarafından yayınlanan bordo bereli muvazzaf subay başvuru kılavuzu ve şartları hakkında detaylı bilgiler


Bordo bereli alımı başvurusu için neler yapmak gerekiyor, başvuru nasıl yapılır?

  • Bordo bereli ya da asıl tabiriyle Özel Kuvvetler başvurusu yapmak isteyen adaylar ön başvuruları 01-30 Kasım 2016 (saat 17.00’a kadar) tarihleri arasında tarihleri arasında aşağıda yer alan linke tıklayarak yapabilecekler.
  • Ön başvuru formunu dolduran adaylar, işlemlerini çevrimiçi (online) olarak yapmış sayılacaktır. Şahsen, posta, dilekçe veya diğer şekilde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.
  • Adayların çevrimiçi (online) ön başvuru formunu doldurmalarını müteakip en son aşamada her bir aday için ADAY NUMARASI otomatik olarak bilgisayar tarafından verilecek ve adayların başvuruları, bu aday numaraları ile başvuru merkezinde kayda girecektir. Başvurunun tamamlanmasını müteakip bütün işlemlerde aday numarasının kullanılacak olması nedeniyle, adayların numaralarını kaydederek muhafaza etmeleri önem arz etmektedir.
  • Çevrimiçi (online) Ön Başvuru Formu, T.C. kimlik numarası, ad, soyad ve aday numarası bilgileri girilerek son müracaat tarihine kadar güncellenebilecektir.
  • Ön başvurusu kabul edilen adaylara Kara Harp Okulu Komutanlığında uygulanacak fiziki yeterlilik testi ve mülakat tarihleri 09 Ocak 2017 tarihinden sonra. Adaylara posta ile tebligat yapılmayacaktır.
  • Bu aşamadan sonra ise seçim sınavlarının icrası (Kayıt kabul, ön sağlık muayenesi, fiziki yeterlilik testi ve mülakat faaliyetleri) 13 Şubat – 03 Mart 2017 tarihleri arasında yapılacak. Bu kişiler belirlendikten sonra asil ve yedek adayların tespit edilerek sonuçların internet ortamında yayımlanması, 17 Mart 2017 tarihinden sonra tamamlanacak.

Özel Kuvvetler Bordo Bereli alımına kimler başvurabilecek? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin başvurabileceği kadro için açıklamalar:

  • Başvuruda bulunmak isteyen adayların geçerli (en son yapılan) Kamu Personeli Seçme Sınavından “KPSSP3       Lisans Puanı” asgari 50 olmak.
  • En az dört yıl ve daha fazla süreli fakülte/yüksekokul bitirenlerden kanuni sebeplerle (öğrenim, tecil vb.) henüz askerlik yükümlülüğünü yapmamış olanlar.
  • Askerlik hizmeti esnasında veya terhislerini müteakip en az dört yıl ve daha fazla süreli fakülte/yüksekokulu bitirenler.
  • 1076 sayılı Yedek Subay ve Yedek Askeri Memurlar Kanunu kapsamında yedek subay ve kısa dönem erbaş olarak askerlik hizmetini yapmakta olanlardan (Hakkında “yedek subay olamaz” kararı olanlar başvuramazlar) bu kılavuzda belirtilen genel ve özel başvuru şartlarını taşıyan erkek adaylar başvurabileceklerdir.
  • 01 Ocak 2016 tarihi itibarı ile düzeltilmemiş nüfus kaydına göre; Lisans düzeyinde mezunlar için 27 yaşından büyük olmamak (01 Ocak 1989 ve daha sonraki doğumlular). Lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar için 32 yaşından büyük olmamak (01 Ocak 1984 ve daha sonraki doğumlular).
  • Türk Silahlı Kuvvetlerinde daha önce subay, astsubay, askeri öğrenci, uzman jandarma, uzman erbaş, sözleşmeli erbaş, sözleşmeli er, sivil memur veya işçi olarak istihdam edilmemiş olmak.
  • En az 4 yıl süreli fakülte veya yüksekokul mezunu olmak.

700 kişi alınacak

Bakanlığın Personel Temin Dairesi Başkalığınca yapılan alım birçok açıdan ilk olma özelliği taşıyor. Milli Savunma Bakanlığının teşkilat yapısı ve görevlerine yönelik gerçekleştirilen düzenlemelerin ardından Özel Kuvvetler Komutanlığına ilk defa bakanlık tarafından personel alımı yapılıyor. Söz konusu alım, komutanlığa dışarıdan subay ve astsubay temini bakımından da ilk olma özelliği taşıyor.

Bu kapsamda komutanlığa 200 muvazzaf subay ve 500 muvazzaf astsubay alınacak. Aybaşında başlayan başvurulara yoğun ilgi gösteriliyor.

Kasım ayının başında başlayan başvurular ay sonuna kadar devam edecek. Başvuru şartlarına ilişkin detaylar Milli Savunma Bakanlığının internet sitesinde yer alıyor.


Özel Kuvvetler ( Bordo Bereli) başvurusu yapmak için 


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.