Google’da 2016’nın yükselen trendleri neler?

Google, Türkiye’de ve dünyada en çok aradığımız kelimelerin ve en son trendlerin yer aldığı “2016 Arama Trendleri” listesini açıkladı.

Google’da 2016'nın yükselen trendleri neler?
Türkiye’de 2016 yılında yapılan aramalarda “Slime nasıl yapılır?”, “Tanka nasıl çıkılır?” ve “Darbe” üst sıralarda yer aldı.

Yılın Arama Trendleri 2016’nın Türkiye’de farklı kategorilerden oluşan trend listelerinde kişilerde Aleyna Tilki, dizilerde Kiralık Aşk, yemek tariflerinde “Trileçe” yükselen aramalarda ilk sıralarda yer aldı. Türkiye’de en 2016’da arama trendinde yükselme gösterenler ise sırasıyla “EBA – Eğitim Bilişim Ağı”, “Pokemon GO” ve “Darbe” oldu.


  • Google’da 2016 yılında Türkiye’de “Nedir?” sorusuyla aranan ilk üç ifade “Artık Yıl”, “Güneş Tutulması” ve “Dünya Kadınlar Günü” olurken,
  • “Nasıl Yapılır?” sorusu ise en çok “Slime”, “KPSS Başvurusu” ve “Tanka Nasıl Çıkılır?” konularında soruldu.

Türkiye’de yükselen aramalar – İsimler

1 – Aleyna Tilki

2 – Oya Aydoğan

3 – Mustafa Koç

4 – Tarık Akan

5 – Emre Mor

6 – Muhammed Ali

7 – Koray Avcı

8 – Neslihan Atagül

9 – Barış Arduç

10- Kemal Doğulu

Türkiye’de yükselen genel aramalar

Google’da 2016'nın yükselen trendleri

1 – EBA – Eğitim Bilişim Ağı

2 – Pokemon GO

3 – Darbe

4 – Altın Fiyatları

5 – Olimpiyatlar

6 – Avrupa Şampiyonası

7 – Kısmetse Olur

8 – Takdir/Teşekkür Hesaplama

9 – Dolar Kuru


10- KPSS Başvurusu

Türkiye’de yükselen arama – Diziler

1 – Kiralık Aşk

2 – Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz

3 – Aşk Laftan Anlamaz

4 – No: 309

5 – Kara Sevda

6 – Tatlı İntikam

7 – İçerde

8 – Hayat Şarkısı

9 – Cesur ve Güzel

10- Kırgın Çiçekler

Türkiye’de yükselen arama- Yemek tarifleri

1 – Trileçe

2 – Mücver

3 – İstiridye Mantarı

4 – Magnolia

5 – Lazanya

6 – Milkshake

7 – Chia Tohumu Tatlı

8 – Farklı Kahvaltı

9 – Mozaik Pasta


10- Biber Dolması

Nedir?

  • Artık Yıl
  • Güneş Tutulması
  • Dünya Kadınlar Günü
  • OHAL
  • Saat Farkı

Nasıl Yapılır?

  • Slime
  • KPSS Başvurusu
  • Tanka Nasıl Çıkılır?
  • Orkide Bakımı
  • Cirit Nasıl Oynanır?
  • Migren Tedavisi

Yeni tüketim ‘trendleri’: Şirketler tüketici beklentilerini karşılıyor mu?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.