Osmanlı Subayı: Hollywood’dan bir Osmanlı hikayesi

Türk ve ABD’li yapımcıların (Y Production ve Eastern Sunrise Films) gerçekleştirdikleri büyük ölçekli Hollywood prodüksiyonu olan Osmanlı Subayı (The Ottoman Lieutenant) filmi, ABD ve dünya beyaz perdelerinde yerini almaya hazır.

Filmin konusu

Birinci Dünya Savaşı sırasında Doğu Anadolu’da, Van’da geçiyor. Amerikalı bir hemşirenin (Hera Hilmar ­– Da Vinci’nin Şeytanları) gözünden anlatılan filmin diğer başrollerinde, Oscar ödüllü Ben Kingsley, Kara Şahin Düştü ve Pearl Harbor filmlerindeki performansıyla hafızlara kazınan Josh Hartnett, yakın dönemin popüler dizisi Game of Thrones‘ta Daario Naharis karakteriyle tanıdığımız Michiel Huisman var.

hollywood-dan-bir-osmanli-hikayesi

Türkiye’de gösterim tarihi: 19 Mayıs 2017

Osmanlı Subayı filmi, ülkesindeki adaletsizlikler sebebiyle hayal kırıklığına uğrayan, Amerikalı doktor Jude (Josh Hartnett) ile tanıştıktan sonra onun Osmanlı İmparatorluğu’ndaki görevine yardımcı olmak için Amerika’yı terk eden idealist genç kadın Lillie’nin (Hera Hilmar) hikâyesini anlatıyor. Lillie, tüm dünyanın savaşa sürüklendiği bir ortamda Osmanlı subayı olan İsmail’e (Michiel Huisman) aşık olur. Savaş koşullarının kötüleşmesiyle birlikte artık Lillie, kendisi için mi, yoksa başkaları için mi yaşayacağına karar vermek zorundadır.


Osmanlı Subayı oyuncu kadrosu

Türkiye’den oyuncuların yer aldığı filmde: Halil Bey rolünde Haluk Bilginer ve Melih Paşa rolünde ilk defa bir Hollywood filminde rol alan Selçuk Yöntem izleyeceğiz.

Osmanlı Subayı çekimleri

Avrupa’nın en büyük platolarından biri olan Prag – Barrandov Stüdyoları’nda ve Türkiye’nin çeşitli illerinde yapıldı. 650 kişilik bir teknik kadro ve bin kişinin üzerinde figüran ekibi görev aldı. Film, Aralık ayında ABD’de limitli bir gösterim sonrasında ve 2017’nin ilk çeyreğinde ABD başta olmak üzere tüm dünyada vizyona girecek. Türkiye gösterim tarihi ise 19 Mayıs 2017 olarak belirlendi.

hollywood-dan-bir-osmanli-hikayesi-selcuk-yontem


Filmin özet görüntüleri ise tüm dünyada ilk yayınlama hakkını elinde bulunduran Yahoo tarafından bugünlerde yayına sokuldu. Ardından filmin resmi Youtube sayfasında da yayınlandı. Ekşisözlük’te Osmanlı Subayı (The Ottoman Lieutenant) filmine destek olmak amacıyla IMDB’de 10 puan verme kampanyası da başlatıldı.

Vizyonda bu hafta: Görümce


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.