Vizyonda bu hafta: Görümce

Vizyonda bu hafta 5’i yerli olmak üzere 8 film vizyona girecek.

Gupse Özay’ın senaryosunu yazıp oynadığı Görümce filmi vizyona oldukça iddialı girdi. Brad Pit’in oyuncu olduğu Müttefik filmi de yabancı filmler içinde merak edilen diğer film. Hikayesi bir adada geçen kahkaha ve macera dolu 3 boyutlu animasyon film Kahraman Ördek de çocuklar ve ailelerin birlikte izlemeleri için alternatif bir seçim olabilir.

Görümce

Vizyonda bu hafta: Görümce

“Patron Mutlu Son İstiyor” ve “Kocan Kadar Konuş” filmlerinin yönetmenliğini üstlenen Kıvanç Baruönü’nün yönetmen koltuğunda oturduğu film, gelin ile görümce arasındaki çekişmeyi mizahi bir yönden ele alıyor.

Yeliz (Gupse Özay) erkek kardeşi Ahmet’e (Buğra Gülsoy) fazlasıyla düşkün, onu herkesten kıskanan bir kadındır. Ondan ayrılmak istemediği için kardeşini birlikte yaşamaya zorlamıştır.


Ancak bir gün Ahmet, Deniz (Eda Ece) ile tanışır, güzel kadına aşık olan Ahmet kısa süre sonra evlilik teklif eder. İşlerin ciddiye bindiğini farkeden Yeliz ise, Ahmet’in daha önceki sevgililerine yaptığı gibi Deniz’e de hayatı dar etmeye karar verir.

Deniz müstakbel görümcesine karşı son derece iyi niyetli davranmaktadır, ancak Yeliz’in kıskançlığı, kardeşini kaptırmama konusundaki inadı komik olaylara yol açacaktır.

Vizyon Tarihi: 2 Aralık 2016

Yapımı: 2016 – Türkiye

Tür: Komedi

Yönetmen: Kıvanç Baruönü

Oyuncular: Gupse Özay, Buğra Gülsoy, Eda Ece, Zeynep Kankonde, İnci Pars

Senaryo: Gupse Özay

Yapımcı: BKM

***

Karanlıklar Ülkesi: Kan Savaşları / Underworld: Blood Wars

Karanlıklar Ülkesi Kan Savaşları

Selene (Kate Beckinsale), kendisine ihanet eden Lycan’ların ve Vampirler’in sürekli tehdidi altındadır. Bu zor durumda yanında sadece David (Theo James) ve babası Thomas (Charles Dance) vardır. Sonunda kendisini feda etmesi gerekse bile, Lycan ve Vampirler’in ezeli savaşını durdurması gerekecektir.

Vizyon Tarihi: 2 Aralık 2016

Yapımı: 2016 – ABD

Tür: Aksiyon, Fantastik, Korku, Macera

Süre: 91 Dak.

Yönetmen: Anna Foerster

Oyuncular: Kate Beckinsale, Bradley James, Theo James, Charles Dance, India Eisley

Senaryo: Len Wiseman, Danny McBride, Cory Goodman

Yapımcı: Kevin Grevioux, Gary Lucchesi

Diğer Adı: Underworld 5, Underworld: Next Generation

Aynı Seride Bulunan Filmler

    Karanlıklar Ülkesi (2003)

Karanlıklar Ülkesi: Evrim (2006)

Karanlıklar Ülkesi: Lycanların Yükselişi (2009)

***

Müttefik / Allied

Müttefik

Oscar ödüllü Robert Zemeckis’in yönetiyor.

İkinci Dünya Savaşı sırasında kendi ülkeleri hesabına tetikçilik yapan Amerikalı Max Vatan (Brad Pitt) ile Fransız Marianne Beausejour’un (Marion Cotillard) 1942’deki bir görevleri sırasında yolları kesişir. İkisi de Casablanca’daki Nazi Alman elçiyi öldürmek üzere görevlendirilmiştir.

Ancak bu görev sırasında birbirlerine aşık olurlar ve sonrasında evlenirler. Ancak evlenmiş olmalarına rağmen birbirlerinden sakladıkları birçok sır vardır ve bu aralarındaki sevgiyle birlikte hissedilir bir gerilimin de ortaya çıkmasına neden olacaktır.

Vizyon Tarihi: 2 Aralık 2016

Yapımı: 2016 – ABD

Tür: Dram, Gerilim, Romantik

Yönetmen: Robert Zemeckis

Oyuncular: Brad Pitt, Marion Cotillard, Lizzy Caplan, Jared Harris, Jason Matthewson

Senaryo: Steven Knight

Yapımcı: Robert Zemeckis, Graham King

Diğer Adı: Five Seconds of Silence

***

Babamın Kanatları

Babamın Kanatları

Uzun yıllar inşaat işçisi olarak çalışmış İbrahim (Menderes Samancılar), vücudunda kötü huylu bir tümör olduğunu, fazla bir ömrü kalmadığını öğrenir. Kendisinden çok uzakta, Erciş’te yaşayan ailesinin yanına gitmeyi istemektedir.

Yeğeni Yusuf (Musab Ekici) ise bir an önce büyük paralar kazanıp yükselme hırsıyla dolu yine bir inşaat işçisidir. İbrahim geçmişini ve içinde bulunduğu durumu sorgulayıp, ailesine nasıl bir gelecek bırakacağını düşünürken, Yusuf bu durumu anlamaktan çok uzaktır.

İş kazaları üzerine gerçekçi değerlendirmelerde bulunan Kıvanç Sezer’in ilk uzun metrajlı filmi Babamın Kanatları, dünya galasını Uluslararası Karlovy Vary Film Festivali’nde yapmıştı. Adana Altın Koza Film Festivali’nde de toplam 7 ödül kazanmıştı.

Vizyon Tarihi: 2 Aralık 2016

Yapımı: 2016 – Türkiye

Tür: Dram

Süre: 101 Dak.

Yönetmen: Kıvanç Sezer

Oyuncular: Menderes Samancılar, Tansel Öngel, Kübra Kip, Musab Ekici


Senaryo: Kıvanç Sezer

Yapımcı: Soner Alper

Diğer Adı: My Father’s Wings

***

Sevdam Gözlerinde Kaldı

Sevdam Gözlerinde Kaldı

Sevdam Gözlerinde Kaldı filminde 1996’da olan Susurluk Kazası’nın, daha sonra gerçekleşen Mahmut Esat Coşan ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümleriyle ilişkisi anlatılıyor. Susurluk’ta hayatını kaybeden Abdullah Çatlı’nın kızı Gökçen Çatlı’nın babasıyla ilgili sözlerine de yer veriliyor.

Vizyon Tarihi: 2 Aralık 2016

Yapımı: 2016 – Türkiye

Tür: Dram, Politik

Süre: 98 Dak.

Yönetmen: Ahmet Yenilmez

Oyuncular: Ahmet Yenilmez, Burak Yenilmez, Hümeyra Çetin, Mehmet Ali Tuncer, Hasan Kaçan

Senaryo: Ahmet Yenilmez, Özge Aras

Kahraman Ördek / Quackerz

Cennet parçası bir adada yaşayan ördeklerin rahatı, adayı Hawaii zannederek iniş yapan yeşilbaşlı yaban ördeklerinin gelişiyle kaçmıştır. Bu farklı ördekler arasında zaman zaman sürtüşmeler çıkmaya başlar. Ancak aralarındaki anlaşmazlıkları acilen bir kenara bırakmaları gerekecektir, nitekim kötü kalpli bir cadı, adanın hayat kaynağı olan güneşi korumakla yükümlü Güneş Ördeği’nin güçlerinden haberdar olarak adaya gelmiştir. Cadı için ördeği çalmak isteyen insanlar ortaya çıktığında ise, iki ördek kolonisi, güçlerini birleştirerek işbirliğine gitmek zorunda olduklarını anlayacaklardır.

Vizyon Tarihi:  2 Aralık 2016

Yapımı: 2016 – ABD, Çin, Rusya

Tür: Animasyon, Fantastik, Komedi

Süre: 81 Dak.

Yönetmen: Viktor Lakisov

Seslendirenler: Michael Gross, Enn Reitel, Jesse Corti, Mark Decarlo, Robbie Daymond

Senaryo: Viktor Lakisov ,  John T. Mickevich

Yapımcı: Vsevolod Zorin

***

Mavi Bisiklet

Mavi Bisiklet

Uluslararası Antalya Film Festivali’nde “En İyi Film”, “En İyi Yönetmen” ve “En İyi Senaryo” ödüllerini alan film; bir çocuğun, büyüklerin dünyasında karşılaştığı adaletsizliklere kendince çözüm arayışını naif bir anlatımla beyazperdeye taşıyor.

12 yaşındaki Ali (Selim Kaya), Konya’nın Akşehir ilçesinde sıradan bir hayat süren bir çocuktur. En büyük hayali, tamircide çalışarak bin bir emekle para biriktirip yepyeni bir mavi bisikleti alabilmektir. Bir yandan da sınıf arkadaşı ve okul başkanı Elif’ten gizlice hoşlanmaktadır.

Ancak okul başkanlığı okula yeni gelen bir çocuğa verildiğinde Ali, Elif’e büyük haksızlık yapıldığına inanır. Arkadaşı Yusuf’un da desteğiyle, bisiklet için biriktirdiği parayı bu yolda harcamaya ve gereken tüm mücadeleyi vermeye karar verir.
Ümit Köreken’in ilk uzun metrajlı filmi olan Mavi Bisiklet, ilk gösterimini 2016 Berlin Film Festivali’nde yapmıştı.

Vizyon Tarihi: 2 Aralık 2016

Yapımı: 2016 – Türkiye

Tür:  Dram

Süre: 94 Dak.

Yönetmen: Ümit Köreken

Oyuncular: Eray Kılıçarslan, Katya Shenkova, elim Kaya (i), Fatih Koca, Bahriye Arın

Senaryo: Ümit Köreken, Nursen Çetin Köreken

Diğer Adı: Blue Bicycle

***

Kümes

Kümes

1950’li yıllarda, bir dağ köyünde yaşayan 4 çocuklu ailenin hayatı, evin annesinin vereme yakalanmasıyla tamamen değişir. “Saniye, kocası Süleyman, çocukları Hikmet, Yılmaz, Mehmet ve Asiye ile 1950’lerde dağ yamacına kurulmuş birkaç haneli köyde yaşamaktadır.

Fakat ailenin derme çatma evlerindeki huzurlu yaşamı Saniye’nin vereme yakalanmasıyla derinden sarsılır. Saniye Hanım, kendi ölümünden sonra çocuklarının zor durumda kalmasını önlemek için henüz sağlığında eşi Süleyman’ı kısır bir kadınla evlendirerek evden ayrılır.

Ancak aradan 6 ay geçince bir mucize eseri iyileşerek eve döner. Artık iki kadın beraberce yaşamak zorunda kalacaktır, ancak hayatın onlara hazırladığı sürprizler bu kadarla kalmayacaktır. Tedavi süreci başarılı geçer ve Saniye altı ay sonra evine sağlıklı bir kadın olarak geri döner. Bu ev artık iki kadının yuvası olacaktır.

Filmi yazıp yöneten Ufuk Bayraktar, bu ilk uzun metrajlı filminde kendi büyükannesinin hikayesini anlatıyor. İlk kez 12 Ağustos’ta gösterime giren film, 2 Aralık 2016’da yeniden izleyicilerin karşısına çıktı.

Vizyon Tarihi: 2 Aralık 2016

Yapımı: 2015 – Türkiye

Tür: Dram

Süre: 86 Dak.

Yönetmen: Ufuk Bayraktar

Oyuncular: Hasibe Eren, Ufuk Bayraktar, Selen Domaç, Pınar Balkış

Yapımcı: Ufuk Bayraktar, Ali Adnan Özgür


İyi seyirler…

Vizyonda bu hafta: Çakallarla Dans 4 ve Bana Git De

Vizyonda bu hafta: Benim Adım Feridun


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.