Vizyonda bu hafta: Çakallarla Dans 4 ve Bana Git De

Vizyonda bu hafta ikisi yerli olmak üzere altı film izleyicisiyle buluşuyor. 25 Kasım 2016’da vizyona giren yabancı yapımlar; Savaş Vadisi, Pastoral Amerika, Lanetli Ev, Frantz. Yerli yapımlarda başrolünde Tayanç Ayaydın’ın rol aldığı Bana Git De ve efsane kadrosuyla, ‘Çakallarla Dans 4’ ile hayranlarıyla tekrar buluşuyor. Serinin son filmi Çakallarla Dans 3: Sıfır Sıkıntı, sinemada 1.7 milyona yakın seyirciye ulaşmıştı.

Çakallarla Dans 4

Kahramanların kendilerine miras kalan bir gömü haritasının peşine düşmesiyle olaylar art arda birbirini takip eder.

Maddi zorluklar 4 kafadarı, yani Kayınço Gökhan (Şevket Çoruh), Köfte Necmi (Timur Acar) ve Del Piero Hikmet’i (Murat Akkoyunlu) Muhasebeci Servet’in (İlker Ayrık) eşi Fatma’yla (Didem Balçın) yaşadığı evinde hep birlikte kalmaya zorlar. Kimsenin istemediği bu durumdan kurtulmak için umut ışığını Berber Hüseyin yakar, Almanya’da ölen dayıoğlunun miras bıraktığı haritada hazine olma ihtimali vardır.


Vizyonda bu hafta: Çakallarla Dans 4 ve Bana Git De

Bu ihtimale sıkı sıkı sarılan arkadaşlar, zengin olma hayaliyle haritanın gösterdiği yere doğru yola çıkarlar, ancak bu yolculuk serinin diğer filmlerinde olduğu gibi sürpriz gelişmelere ve maceralara gebedir.

Çekimleri 4 hafta gibi bir zamanda Polenezköy, Kadıköy ve Çatalca’da tamamlanan Çakallarla Dans 4 filmini, serinin ilk 3 filminde olduğu gibi yine Murat Şeker yönetti.

Filmin yönetmeni Murat Şeker, “Çok eğlenceli, içimize sinen, bol kahkahalı bir film oldu. 25 Kasım için çok heyecanlıyız” dedi.

Vizyon Tarihi:  25 Kasım 2016

Yapımı: 2016 – Türkiye

Tür: Komedi

Yönetmen: Murat Şeker

Oyuncular: Şevket Çoruh, İlker Ayrık, Timur Acar, Murat Akkoyunlu, Didem Balçın

Senaryo: Murat Şeker, Ali Tanrıverdi

Yapımcı: Sugarworkz, TAFF Pictures

Filmin diğer serileri:

  • Çakallarla Dans (2010)
  • Çakallarla Dans 2: Hastasıyız Dede (2012)
  • Çakallarla Dans 3: Sıfır Sıkıntı (2014)

***

Savaş Vadisi / Hacksaw Ridge

Vizyonda bu hafta: Çakallarla Dans 4 ve Bana Git De

Amerika Birleşik Devletleri’nin 2. Dünya Savaşı’na girmesinin ardından Desmond T. Doss (Andrew Garfield) da birçok Amerikalı gibi orduya katılmaya gönüllü olur. Ancak dindar bir Hıristiyan ve bir pasifist olan Doss, savaşta insan öldürmeyi ve herhangi bir şekilde silah kullanmayı reddetmektedir, onun yerine savaş alanında yaralıları kurtararak hizmet etmek istemektedir.

Bu tavrı hem komutanları, hem de asker arkadaşları arasında ilk başta çok sert tepkiyle karşılanır, askeri mahkemeye bile çıkar. Ancak Doss, son derece sert bir eğitimden geçip, kendi hayatı pahasına silahsız bir şekilde savaş alanına gitmeyi çoktan göze almıştır.

ABD Başkanı Harry Truman tarafından Onur Madalyası’na layık görülmüş bir vicdani retçinin öyküsünü sinemaya aktaran Savaş Vadisi filmini Mel Gibson yönetiyor.

Vizyon Tarihi: 25 Kasım 2016

Yapımı: 2016 – ABD

Tür: Biyografi, Dram, Tarih

Süre: 131 Dak.

Yönetmen: Mel Gibson

Oyuncular: Andrew Garfield, Teresa Palmer ,  Sam Worthington , Luke Bracey ,  Hugo Weaving

Senaryo: Randall Wallace ,  Robert Schenkkan, Gregory Crosby

Yapımcı: Bill Mechanic, David Permut

Diğer Adı: The Conscientious Objector

***

Pastoral Amerika / American Pastoral

Vizyonda bu hafta: Çakallarla Dans 4 ve Bana Git De

Seymour “Swede” Levov (Ewan McGregor) okul zamanlarında yıldız bir atletken, 1960’lı yıllarda başarılı bir işadamı olmuştur. Aradaki din farkına ve babasının karşı çıkmasına rağmen lise aşkı Dawn Dwyer (Jennifer Connelly) ile evlenmiş, Meredith adlı bir kızı olmuş, New Jersey’de mutlu bir hayat sürmektedir.

Küçük yaşlarda kekemelik sorunu yaşayan Meredith (Dakota Fanning), büyüyünce muhalif bir kimliğe bürünmüş, Vietnam Savaşı karşıtı gösterilerde aktif olarak yer almaya başlamıştır. Bu sırada oturdukları yerin postanesinin bombalı saldırıya uğraması ve saldırıdan hemen sonra ortadan kaybolan Merry’nin bir numaralı şüpheli olarak aranmaya başlaması, Swede ve eşi Dawn’ın hayatını alt üst edecektir.

Pastoral Amerika filmi, Philip Roth’un 1997’de yazdığı aynı adlı çok satan romandan uyarlandı. Film aynı zamanda Ewan McGregor’un ilk uzun metrajlı yönetmenlik denemesi.

Vizyon Tarihi: 25 Kasım 2016

Yapımı: 2016 – ABD

Tür: Dram

Süre: 126 Dak.

Yönetmen: Ewan McGregor

Oyuncular: Ewan McGregor, Jennifer Connelly, Dakota Fanning, Peter Riegert, Rupert Evans

Senaryo: John Romano


Yapımcı: Tom Rosenberg, Gary Lucchesi

***

Lanetli Ev / The House on Pine Street

Vizyonda bu hafta: Çakallarla Dans 4 ve Bana Git De

 

Jennifer Branagan 7 aylık hamiledir. Beklenmedik bir sinir krizinden sonra istemese de evine, Kansas’a geri dönmek zorunda kalır. Jennifer hem annelik korkusuyla, hem kocası Luke ile yaşadığı kısıtlı ilişkiyle, hem de annesi Meredith’in varlığıyla başa çıkmaya çalışırken bir yandan da hayatını toparlamaya çalışmaktadır.

Ancak kiraladıkları evde garip olaylar yaşanmaya başladıkça Jennifer evin perili olduğundan şüphelenmeye başlar. Jennifer bir yandan tüm bunlarla başa çıkarken bir yandan da akıl sağlığını korumaya çalışmaktadır. Evde yaşananların kaynağını araştırmaya çalışır fakat gerçekten var olup olmadıklarından emin değildir.

Vizyon Tarihi: 25 Kasım 2016

Yapımı: 2015 – ABD

Tür: Dram, Korku

Süre: 111 Dak.

Yönetmen: Aaron Keeling

Oyuncular: Emily Goss, Natalie Pellegrini, Taylor Bottles, Cathy Barnett, Jim Korinke

Senaryo: Aaron Keeling

Yapımcı: Aaron Keeling

***

Bana Git De

Vizyonda bu hafta: Çakallarla Dans 4 ve Bana Git De

Yaşadığı sorunları geride bırakabilmek adına İstanbul’daki hayatını geride bırakarak Doğu’ya yolculuğa çıkan bir gitarist olan Ali (Tayanç Ayaydın), yolda arabasına Leyal (Atiye) adlı genç bir kadını alır. Evinden kaçmış, İstanbul’a giderek meşhur olmak isteyen şarkıcı Leyal ile Ali arasında bir kader birliği başlar.

Birinin batıdan doğuya, diğerinin doğudan batıya yaptıkları yolculukta kader bu iki genci yan yana getiriyor. İki gencin heyecan dolu yakınlaşmasının arka fonunda Anadolu’nun özgün mekânları ve kadim müzikleri ince ince, oya gibi işleniyor.

Çekimleri Urfa, Mardin, Elazığ, Tunceli, Adıyaman ve İstanbul’da yapılan Bana Git De filmi, 1 yılda tamamlandı.

Vizyon Tarihi: 25 Kasım 2016

Yapımı: 2016 – Türkiye

Tür: Dram, Romantik

Süre: 103 Dak.

Yönetmen: Handan Öztürk

Oyuncular: Tayanç Ayaydın, Deniz Atiye Yılmaz, Seyyal Taner, Birsen Dürülü, Umut Oğuz

Senaryo: Handan Öztürk

Yapımcı: Handan Öztürk

***

Frantz

Vizyonda bu hafta: Çakallarla Dans 4 ve Bana Git De

1. Dünya Savaşı yeni bitmiş, yenik devletlerden Almanya için zor bir süreç başlamıştır. Savaşın sadece maddi değil, manevi kayıpları da büyüktür. Quedlinburg kasabasında yaşayan Anna (Paula Beer), Fransız cephesinde nişanlısı Frantz’ı kaybetmenin üzüntüsünü henüz atlatabilmiş değildir.

Günün birinde kasabaya gelen bir Fransız, Adrien Rivoire (Pierre Niney), Frantz’ın Paris’te yaşadığı günlerden tanıdığı çok yakın bir arkadaşı olduğunu söyler ve kısa zamanda hem Anna’nın, hem de aynı evde yaşadığı Frantz’ın anne ve babasının yakın dostu olur. Ancak genç adamın söyleyemedikleri de vardır ve bunlar, Anna’nın hayatını tamamen değiştirecektir.

Vizyon Tarihi: 25 Kasım 2016

Yapımı: 2016 – Almanya ,  Fransa

Tür: Dram

Süre: 113 Dak.

Yönetmen: François Ozon

Oyuncular: Paula Beer, Pierre Niney, Ernst Stötzner, Marie Gruber, Cyrielle Clair

Senaryo: François Ozon

Yapımcı: Eric Altmayer Nicolas Altmaye

***


İyi seyirler…

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali başlıyor

Vizyonda bu hafta: İkinci Şans


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.