Vizyonda bu hafta: İkinci Şans

Vizyonda bu hafta dördü yabancı altı film vizyona giriyor. 18 Kasım 2016’da vizyona giren yerli filmlerden senaryo ve yönetmenliğini Özcan Deniz’in yaptığı, başrolünü Nurgül Yeşilçay ile paylaştığı romantik – komedi türündeki filmi İkinci Şans, gişelere oldukça iddialı giriyor.

İkinci Şans

Matematik öğretmenliği yapan Yasemin (Nurgül Yeşilçay), geçmişte yaptığı bazı hataları bir türlü aklından çıkaramamış, Çiçek adlı bir kız çocuğu sahibi, tedbirli bir kadındır. Cemal (Özcan Deniz) ise herkesin tanıdığı bir restoranın sahibi olan, daha günlük yaşayan ve kadınların her zaman ilgi gösterdiği bir gurmedir.

Cemal’in de Mahmut adında bir oğlu vardır. Birbirinden oldukça farklı karakterlere sahip bu iki kişinin ilk tanışmaları kavgalı olsa da zamanla büyük ama iki taraf için de sürdürmesi zorlu bir aşk başlayacaktır.


Özcan Deniz İkinci Şans için Nurgül Yeşilçay’ın başrol teklifini kabul etmesi ile ilgili olarak, “Ben ikna etmedim. Senaryo ikna etti. Beğenmeseydi ben bir şey yapamazdım. Senaryoyu ve karakteri çok beğendi. Oynamak istedi. Bu da benim için büyük bir avantajdı ve İkinci Şans’ı çektik ” dediği öne sürüldü.

İkinci Şans filminin çekimleri İstanbul ve Ayvalık’ta çekildi ve 5 hafta sürdü.

Vizyonda bu hafta: İkinci Şans

Vizyon Tarihi: 18 Kasım 2016

Yapımı: 2016 – Türkiye

Tür: Dram, Komedi, Romantik

Yönetmen: Özcan Deniz

Oyuncular: Özcan Deniz, Nurgül Yeşilçay, Mesut Can Tomay, Afra Saraçoğlu, Berrin Arısoy

Senaryo: Özcan Deniz

Yapımcı: Şükrü Avşar, Avşar Yapım

***

Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?

Vizyonda bu hafta: İkinci Şans

Büyü-hayvanbilimci Newt Scamander (Eddie Redmayne) 1926 yılında, uzun süredir emek verdiği, dünyanın her yerinden farklı özellikleri olan büyülü canavarları bularak bunları çantasına toplayıp varlıklarını kanıtlamıştır. New York’a yaptığı kısa süreli ziyaret esnasında yanlışlıkla başka birinin çantasını alır ve bu çok güçlü canavarlardan bazıları serbest kalır. Newt burada kalarak canavarları yakalamak, cadı ve büyücüleri öldüren güçlerle savaşmak durumunda kalacaktır.

Filmde J.K. Rowling’in dünyaca ünlü karakteri Harry Potter’ı da etkileyen Fantastic Beasts and Where to Find Them kitabının yazarı Newt Scamander’ın yaşadığı maceralar, Harry Potter’dan 70 yıl önceki olaylar anlatılıyor. Rowling’in yazdığı orijinal kitap, 2001 yılında satışa çıkmıştı.

Vizyon Tarihi: 18 Kasım 2016

Yapımı: 2016 – ABD

Tür: Aksiyon, Fantastik, Macera

Süre: 133 Dak.

Yönetmen: David Yates

Oyuncular: Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Dan Fogler, Alison Sudol, Colin Farrell

Senaryo: J.K. Rowling

Yapımcı: J.K. Rowling, David Heyman

Diğer adı: Fantastic Beasts and Where to Find Them

***

Ölüm Alfabesi 2: Kötülüğün Başlangıcı / Ouija: Origin of Evil

Vizyonda bu hafta: İkinci Şans

1965’te iki kızı Lina ve Doris ile birlikte büyük bir konakta yaşayan Alice Zander (Elizabeth Reaser), sahte ruh çağırma seansları düzenleyerek para kazanmaktadır. İşleri biraz daha büyütebilmek amacıyla bir cadı tahtası (ouija) alırlar.

Ancak bu tahtanın eve girmesinden kısa bir süre sonra evin küçük kızı Doris (Lulu Wilson) tuhaf davranışlar sergilemeye başlar. Kızın çok güçlü şeytani bir varlığın kontrolüne girdiği anlaşılır. Doris’i kurtarabilmek için ailesi, bu şeytani güçle savaşmak durumunda kalacaktır.

Vizyon Tarihi: 18 Kasım 2016

Yapımı: 2016 – ABD

Tür: Gerilim, Korku

Süre: 99 Dak.

Yönetmen: Mike Flanagan

Oyuncular: Elizabeth Reaser, Lulu Wilson, Annalise Basso, Henry Thomas, Doug Jones

Senaryo: Mike Flanagan, Jeff Howard

Yapımcı:Michael Bay, Jason Blum

Diğer Adı: Ouija 2

***

Adam Mısın

Vizyonda bu hafta: İkinci Şans

Televizyonun en çok takip edilen spor programlarından olan Beyaz Futbol’un sunucu ve yorumcuları, bir sponsorun hediye ettiği tatil için Taylan (Ceyhun Yılmaz) adında kadınlara fazlasıyla düşkün bir adamın sahibi olduğu otele giderler.

Ancak ekibi rezil etmek isteyen Delibela (Kadir Çöpdemir), Abdülkerim Durmaz’ı kaçırır. Ekibin geri kalanı o sırada otelde sergilenmekte olan, dünyanın en değerli 10 elmasından biri olarak gösterilen Kutsal Mihrace elmasını çalmaya zorlanır. Ancak elmasın peşinde başkaları da vardır.

Vizyon Tarihi: 18 Kasım 2016

Yapımı: 2016 – Türkiye

Tür: Komedi

Süre: 91 Dak.


Yönetmen: Emir Khalilzadeh

Oyuncular: Ahmet Çakar,Sinan Engin, Ertem Şener, Rasim Ozan Kütahyalı, Abdülkerim Durmaz

Senaryo: Cihat Zembat, Olkan Serdar Yıldız

Yapımcı: Cihat Zembat

Görüntü YönetmeniFırat Lita Sözbir

Müzik: Tamer Süerdem

Diğer Adı: Adammısın

***

Mezuniyet / Bacalaureat

Vizyonda bu hafta: İkinci Şans

Romeo Aldea (Adrian Titieni), Romanya’nın batısındaki Transilvanya bölgesinde küçük bir dağ kasabasında yaşayan bir doktordur. Kızı Eliza’yı (Maria-Victoria Dragus) 18 yaşına bastığında yurt dışında okumaya ve çalışmaya göndermek üzerine birçok plan yapmış, kızını buna uygun şekilde yetiştirmeye çalışmıştır.

Yıllar geçip Eliza lisenin sonuna geldiğinde her şey yolunda gözükmektedir, genç kız İngiltere’de psikoloji okumak için burs kazanmıştır. Önündeki son engel, bir formaliteden öte bir anlamı olmayan bitirme sınavlarıdır. Ancak sınavların başlamasına 1 gün kala Eliza, tüm geleceğini tehlikeye atacak bir saldırıya uğrar. Romeo, durumu çözebilmek için önündeki hiçbir seçeneğin, kızına öğrettikleriyle örtüşmediğini görünce bir seçim yapmak zorunda kalacaktır.

Vizyon Tarihi: 18 Kasım 2016

Yapımı: 2016 – Romanya, Fransa, Belçika

Tür: Dram

Süre: 128 Dak.

Yönetmen: Cristian Mungiu

Oyuncular: Adrian Titieni, Maria-Victoria Dragus, Rares Andrici,Lia Bugnar, Malina Manovici

Senaryo: Cristian Mungiu

Yapımcı: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne

Diğer Adı: Graduation, Fotografii de familie

***

Ayı Kardeşler 2: Büyülü Kış / Boonie Bears: A Mystical Winter

Kahramanlarımızın yaşadığı Kristal Tepeler, şiddetli bir kar fırtınası sonucunda bembeyaz örtüler altında kalır. Fırtınadan sonra, Bramble’ın çocukluk anılarını canlandıran gizemli bir hayvan Kristal Tepeler’de dolaşmaya başlar. Çok geçmeden bu gizemli hayvanın peşine düşen ödül avcıları Kristal Tepeler’in altını üstüne getirir.

Çocukluklarından beri birbiriyle mücadele eden Ayı Kardeşler ve Oduncu Vick’in önlerinde iki seçenek vardır. Hem bu çetin kışı atlatabilmek hem de kasabalarını tehdit edenlerden kurtulmak için işbirliği mi yapacaklar, yoksa aralarındaki kavgayı sürdürecekler midir?

Vizyon tarihi: 18 Kasım 2016

Ülke: Çin

Yönetmen: Ding Liang 2, Fuyuan Liu

Tür: Aksiyon, Komedi

Süre: 96 dk

Oyuncular: Arda Kavaklıoğlu, Sinan Divrik, Oğuz Toydemir, Galip Erdal

***

Bir Şey Değilim

Vizyonda bu hafta: İkinci Şans

Genç bir tiyatrocu olan Mahmut (Münir Can Cindoruk), parasız kaldığı için ikinci sınıf bir filmde başroldeki kötü adamı oynamayı kabul eder. Sinemadaki deneyimsizliğine rağmen performansı tatmin edicidir, ancak kendisini kıskanan ekip arkadaşlarının kötü muamelesine rağmen paraya şiddetle ihtiyacı olmasından dolayı sesini çıkarmaz.

Bir akşam vakti, kavga ettiği kız arkadaşını gizlice takip ederken kız 2 kişinin saldırısına maruz kalır, ancak Mahmut olaya tam zamanında müdahale ederek saldırganlardan birini sopayla bayıltıp kaçar.

Sonrasında kadınları öldüren bir seri katili öldürdüğünü bütün gazeteler yazınca, cezaevinde zor günler geçirmesine rağmen dışarıda adeta bir halk kahramanına dönüşür. Çıkmasının ardından filme iyi karakter olarak devam eder, ancak seri katili öldürenin başkası olduğu ortaya çıkınca Mahmut bu sefer şöhret peşinde koşan bir sahtekar olarak etiketlenecektir.

Vizyon Tarihi: 18 Kasım 2016

Yapımı: 2016 – Türkiye

Tür: Komedi

Süre: 98 Dak.

Yönetmen: Muharrem Özabat

Senarist: Muharrem Özabat

Oyuncular: Münir Can Cindoruk, Bihter Dinçel, Ferzan Hekimoğlu, Ahmet Saraçoğlu, Levent Ülgen, Rıza Sönmez, Numan ÇAkır, Ümit Çırak

Senaryo: Muharrem Özabat

Müzik: Sarper Özsan

***


İyi seyirler…

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali başlıyor

Türkiye sinemasının yeni ve ödüllü filmleri: Biz de Varız!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.