İstanbul’da kar yağışı için Meteoroloji saat verdi!

İstanbul için kuvvetli kar yağışı uyarısı yapıldı. Meteoroloji saat verdi. İstanbul’da kar ne zaman yağacak?

İstanbul'da kar yağışı için Meteoroloji saat verdi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu geceden itibaren havaların soğuyacağını ve birçok bölgede kar yağışı görüleceğini açıkladı. İstanbul’da da kar yağışı bekleniyor.

İstanbul için 13 Aralık Salı günü karla karışık yağmur ve kar, çarşamba günü ise sabah saatlerine kadar kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte, aralıklı kar sağanakları bekleniyor. Meteorolojiden Orta Karadeniz, Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu için de peş peşe uyarı açıklamaları geldi.


İstanbul için kuvvetli kar yağışı uyarısı yapıldı. Meteoroloji saat verdi. İstanbul'da kar ne zaman yağacak?

Meteoroloji İstanbul için saat verdi!

Meteoroloji, kar yağışının 15:00 itibari ile başlamasını bekliyor. Kötü hava şartlarının İstanbulluları etkilememesi için 7 bin personel ve bin 345 araç İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından görevlendirildi. İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğü uzmanları ise, “Bizim için yarın sabah ile öğle arası kritik” dedi.

İstanbul'da hava durumu

İstanbul’da hava durumu nasıl olacak?

  • Bugün en yüksek 6 derece olması beklenen hava sıcaklıklarının, gece -1  seviyesine düşeceği sanılıyor.
  • Metrekareye 5 ile 18 kilogram yağış düşmesi tahmin edilirken yüzde 65  ila yüzde 95 seviyesinde nem oranı mevcut olacak.
  • Yarın (Çarşamba) ise gündüz 5 derece olması beklenen hava sıcaklıkları  gece 0 derece olacak. Sıcaklıkların gündüz 5 dereceye kadar yükselme beklentisi  var.
  • Yarın, metrekareye düşecek yağış oranının da 1 ila 3 kilogram arasında  olacağı tahmin ediliyor.
  • İstanbul’un yüksek ve daha çok kuzey kesimlerinde yoğunlaşması  beklenen kar örtüsünün, yer yer 5 santimetreyi bulması bekleniyor.

THY’den açıklama

Olumsuz hava koşullarından Türk Hava Yolları da (THY) etkilendi. THY, İstanbul Atatürk Havalimanı ile yurdun belirli bölgelerinde beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle iç ve dış hatta 20 tarifeli seferini iptal ettiğini duyurdu.

türk hava yolları thy kar yağışı iptal edilen seferler

THY – iptal edilen seferler:

  • 13.12.2016 TK2636 İST – MALATYA
  • 13.12.2016 TK2637 MALATYA – İST
  • 13.12.2016 TK2836 İST – TRABZON
  • 13.12.2016 TK2837 TRABZON – İST
  • 13.12.2016 TK2834 İST – TRABZON
  • 13.12.2016 TK2835 TRABZON – İST
  • 13.12.2016 TK2706 İST – ERZURUM
  • 13.12.2016 TK2708 ERZURUM İSTANBUL
  • 13.12.2016 TK2850 İST – ORDU-GİRESUN
  • 13.12.2016 TK2851 ORDU-GİRESUN – İST
  • 13.12.2016 TK864 İST – TEL AVİV
  • 13.12.2016 TK791 TEL AVİV – İST
  • 13.12.2016 TK774 İST – MUSKAT
  • 13.12.2016 TK775 MUSKAT – İST
  • 13.12.2016 TK2417 ANTALYA – İSTANBUL
  • 13.12.2016 TK2420 İST – ANTALYA
  • 13.12.2016 TK2328 İST – İZMİR
  • 13.12.2016 TK2329 İZMİR – İST
  • 13.12.2016 TK2327 İZMİR – İST
  • 13.12.2016 TK2334 İST – İZMİR

AKOM’dan kritik uyarı

Bugün en yüksek 6 derece olması beklenen hava sıcaklıklarının, gece -1 seviyesine düşeceği sanılıyor. Metrekareye 5 ile 18 kilogram yağış düşmesi tahmin edilirken yüzde 65 ila yüzde 95 seviyesinde nem oranı mevcut olacak. Yarın (Çarşamba) ise gündüz 5 derece olması beklenen hava sıcaklıkları gece 0 derece olacak.

akom'dan istanbul için kar uyarısı trafik

Sıcaklıkların gündüz 5 dereceye kadar yükselme beklentisi var. Yarın, metrekareye düşecek yağış oranının da 1 ila 3 kilogram arasında olacağı tahmin ediliyor. İstanbul’un yüksek ve daha çok kuzey kesimlerinde yoğunlaşması beklenen kar örtüsünün, yer yer 5 santimetreyi bulması bekleniyor. Belediye, güvenlik, Karayolları ve ilgili diğer kurumların ekipleri hazır bekletilirken, vatandaşlardan don, buzlanma ve yoğun kar ihtimaline karşı trafiğin aksamaması için dikkatli olmaları istendi.

istanbul kar yağışı köprüler iş çıkışı trafik

İş çıkışlarına dikkat!

Meteoroloji İşleri Müdürlüğü’nün yayınladığı saatlik hava durumuna göre, saat 09.00-12.00 arasında sulu kar etkili olacak. Yoğun kar yağışı ise İstanbul’da saat 15.00’da bastıracak. İstanbullunun iş çıkış saatinde kar etkisini arttıracağını, kar yağışının etkisini arttırarak devam ettireceği belirtildi.


Okullar tatil olacak mı? istanbul kar yağışı

Okullar tatil olacak mı?

İstanbul’da okulların tatil edileceği ile ilgili henüz İstanbul Valiliği’nden bir açıklama yapılmadı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden İstanbul için yapılan açıklama şöyle:

“İstanbul’da bugün (12.12.2016 Pazartesi) yağmur şeklinde başlayacak yağışın yarın (13.12.2016 Salı) öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar şekline döneceği ve Çarşamba günü sabah saatlerine kadar kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte aralıklı kar sağanakları şeklinde devam edeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda ciddi bir örtü yapması beklenmiyor, ancak kentin kuzey ve yüksek kesimlerinde yer yer 5 cm’ye kadar örtü yapabileceği bekleniyor. Kar yağışından ötürü meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı ve kuvvetli rüzgar) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

istanbul Kar sağanağı ne anlama geliyor?

Kar sağanağı ne anlama geliyor?

Ani kuvvetli rüzgar ve sağanak hattıyla birlikte görülen orta veya yoğun şiddetteki kısa süreli kar yağışı.

Batı ve Orta Karadeniz için de şiddetli kar uyarısı

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu ve Sinop çevrelerinin, gece saatlerinden sonra bölge genelinin yağışlı geçeceği, yağışların iç kesimlerde kar, kıyı kesimlerde yağmur ve karla karışık yağmur, zamanla yer yer kar şeklinde olacağını bildirdi.

Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden (BTUM), yapılan yazılı açıklamada, bölgede bugün batı kesimlerinden başlamak üzere, Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği belirtildi.

Kastamonu ve Sinop çevrelerinin, gece saatlerinden sonra bölge genelinin yağışlı geçeceği yağışların; iç kesimlerde kar, kıyı kesimlerde yağmur ve karla karışık yağmur, zamanla yer yer kar şeklinde olacağı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:”Kar yağışının, özellikle bölgenin sahil kesimleri hariç, kuzey kesimlerinde etkili olacağı, kar yüksekliğinin ise 20 santimetre ve üzerinde kar örtüsü oluşturacağı ve hayatı olumsuz etkileyeceği tahmin ediliyor.


Hava sıcaklığının; bölge genelinde 10 derece civarında azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyredeceği bekleniyor. Denizlerimizde salı ve çarşamba günleri fırtına beklenmektedir. Fırtınanın Batı Karadeniz’de yıldız ve poyrazdan, Doğu Karadeniz’de ise günbatısı ve karayelden 6 ila 8 kuvvetinde esmesi beklenmektedir.

Kayak tatilini en uygun fiyata yapmanın 10 altın kuralı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.