Sibirya soğukları geliyor! İstanbul’a kar ne zaman yağacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden Sibirya soğukları uyarısı geldi. İstanbul başta olmak üzere Marmara, Ege ve İç Anadolu’ya kar yağışı geliyor. İstanbul, Ankara ve Bursa’ya kar ne zaman yağacak?

İstanbul'a Sibirya soğuğu geliyor! Kar ne zaman yağacak?

Meteoroloji uyardı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu geceden itibaren etkili olan sisteme ilave olarak Balkanlar üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceğinin tahmin edildiğini açıkladı. İstanbul’da bu gece saatlerinde yağmur olarak başlayacak yağışın yarın aralıklarla hafif olarak devam edeceği, yarın gece saatlerinden itibaren kentin iç ve rakımın 100 metre üzeri olan yerlerinde karla karışık yağmur şekline döneceğinin tahmin edildiği belirtildi. Yağışın il genelinde Perşembe akşam, Cuma ve Cumartesi günleri aralıklarla karla karışık yağmur ve kar yağışları şeklinde etkili olmasının beklendiği açıklandı.

İstanbul’a kar ne zaman yağacak?

İstanbul’da bu gece saatlerinde yağmur olarak başlayacak yağışın yarın (Çarşamba) aralıklarla hafif olarak devam edecek. Peki İstanbul’a kar ne zaman yağacak? 28 Aralık Çarşamba gece saatlerinden itibaren İstanbul’un iç kesimleri ve rakımın 100 metre üzeri olan yerlerinde karla karışık yağmur şeklinde olacağı ve kar yağışına dönebileceği tahmin ediliyor. Yağışın İstanbul genelinde Perşembe akşam, Cuma ve Cumartesi günleri aralıklarla karla karışık yağmur ve kar yağışları şeklinde etkili olması bekleniyor. Kıyılarda ciddi bir örtü yapması beklenmiyor, ancak kentin iç ve yüksek kesimlerinde 5 – 10 cm kadar örtüsü olabilecek.


Ankara ve İç Anadolu’ya 4 gün kar yağışı

Ankara ve İç Anadolu bölgesinde yarın tekrar başlayacak kar yağışlarının 4 gün boyunca aralıklarla Cumartesi günü akşam saatlerine kadar etkili olacağı ve bölge genelinde ortalama 10 cm ve üzerinde kar örtüsü yapacağı tahmin ediliyor.

Bursa’ya kar ne zaman yağacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tüm yurt için yaptığı beş günlük değerlendirmede bu günden itibaren yurdun büyük bir bölümünde kar yağışı bekleniyor. Kar yağışı, çarşamba gününden itibaren Bursa’da da görülecek. Çarşamba günü karla karışık yağmurlu hava, perşembe ve cuma günü ise kar yağışı Bursa’da etkili olacak, sıcaklıklar ise ortalama 0 ila 2 derece…

Sibirya soğukları Marmara ve Kuzey Ege’den giriş yapacak

Marmara’nın batısında Edirne Çanakkale Balıkesir çevrelerinde sabah saatlerinde sis etkili Marmara’nın orta ev doğu kesimlerinde ise akşam saatlerinde yağmur var. Çarşamba perşembe önce karla karışık yağmura sonra kara dönüyor. Ege’de ise karla karışık yağmur ve kar yağışları çarşamba perşembe olacak. İzmir’de Perşembe günü sıcaklığın gündüz 0 ila 1 derecede olması bekleniyor. İzmir’de Çarşamba akşamı ve Perşembe günü karla karılık yağmur ve kar yağışı görülebilir.


İç Anadolu’nun doğusunda ki karla karışık yağmur ve kara dönecek. Çarşamba günü bölgenin tamamına yayılacak. Karadeniz’in de büyük kısmı yağış alıyor. Orta kesimlerinde sağanak doğusunda ise zayıf kar yağışları var. Çarşamba yağış bölgenin tamamında olacak. Perşembe’de devam edecek. Bolu tekrar kar alacak. Doğu Anadolu’da Malatya Elazığ çevrelerinde karla karışık yağmur var. Hakkari’de zayıf bir kar. Güneydoğu geneli yağış alıyor. Batısında bu yağışlar gök gürültülü sağanak şeklinde su baskınlarına dikkat!

Perşembe ve Cuma günlerinde kar geliyor

Yağışlı sistemin; Perşembe ve Cuma günleri de Güney Ege Kıyıları ile Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusu dışında yurt genelinde etkili olmaya devam edeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Akdeniz kıyı kesimleri, Güneydoğu Anadolu’nun batısı ve Orta Karadeniz kıyılarında yağmur ve yer yer karla karışık yağmur yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olacağı bekleniyor. Perşembe ve Cuma günleri görülecek olan yağışların; Marmara’nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Anadolu’nun batısı ile Orta Karadeniz ve Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli ve yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Marmara’da şiddetli rüzgar

Yağışlı sistemin 2016 yılının son gününde de Batı kıyılarımız dışında yurt genelinde etkili olmaya devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; İstanbul ve Marmara’da kuzey yönlerden Perşembe günü fırtına (50-80 km/sa) Cuma günü kuvvetli rüzgar (30-50 km/sa) şeklinde, Perşembe günü İç Anadolu’nun doğusunda güney yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji vatandaşları uyardı

Meydana gelecek yoğun kar yağışları nedeniyle İç Anadolu’yu Akdeniz’e ve Marmara bölgesine bağlayan karayollarında buzlanma ve don olayının da etkisiyle ulaşımda aksamalar olabileceğinden vatandaşlarımızın ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. Hava sıcaklıklarının hafta sonuna kadar yurdun batı bölgelerinde azalarak mevsim normallerinin biraz altında seyretmesi bekleniyor.

3 bölge dışında yağış bekleniyor


Yarın Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusu dışında yurt genelinde yağış bekleniyor. Yağışların kıyı kesimlerde yağmur iç kesimlerde karla karışık yağmur ve genellikle kar şeklinde olacağı ve İç Anadolu’nun güney ve batısı, Toroslar Mevkii, Afyonkarahisar, Isparta çevrelerinde yoğun olmak üzere karla karışık yağmur ve kar, Antalya’nın doğusu ve Mersin’in batı kesimlerinde kuvvetli yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Yılbaşı diyeti nedir? Nasıl yapılır?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.