Alternatif yeni yıl hediyeleri Potlaç Dükkan’da

Yeni yıla az bir zaman kaldı. “Sevdiklerime ‘farklı’ ne alabilirim?” soruları da kafaları kurcalamaya başladı. Potlaç standları sevdiklerine yeni yıl hediyesi almak isteyenleri bekliyor.

Alternatif yeni yıl hediyeleri Potlaç'da

Yeni yıl yaklaşırken hediye arayışları da başladı. Kadıköy’de alternatif ürünler bulabileceğiniz ve kadınlara destek verebileceğiniz Potlaç standları sizleri bekliyor.

Alternatif yeni yıl hediyeleri

Yaz aylarında Moda’da kendi ürünlerini Kadıköy Belediyesi’nin desteğiyle satışa çıkaran Potlaç kadın dayanışması, geçtiğimiz günlerde CKM’de bir dükkan açmıştı. Kadınların el emeği ürünlerinin sergilendiği Potlaç dükkan yeni yıl nedeniyle stand açtı.


Alternatif yeni yıl hediyeleri

Kadıköy Belediyesi Cadde Bostan Kültür Merkezi Performans Katı’nda açılan standlarda kadınlar kendi ürettikleri ürünleri satıyor. Yeni yıl için alternatif hediyelerin bulunduğu Potlaç standları 23 – 31 Aralık 2016 tarihleri arasında açık olacak. Yılbaşına kadar CKM’yi ziyaret ederseniz hem Potlaç Dükkan’daki ürünleri hem de dükkanda rastlayamayacağınız stant ürünlerini görebilirsiniz.

Potlaç nedir?

Alternatif yeni yıl hediyeleri

‘POTLAÇ’, Kızılderililerin değiş – tokuş bayramlarına verilen isim. Hem “beslemek”, hem “tüketmek” anlamında kullanılır. Tek başına değil kolektif olma, rekabet değil dayanışma, üretmekten ve alışverişten öğrenme, birbirimizi tanıma ve birbirimizle bağlar kurmayı amaçlamaktadır.

‘POTLAÇ Kadın El Emeği Satış Noktası’, Kadıköylü kadınlar için gelir yaratılması hedefi kapsamında Kadıköy’de ikamet eden kadınların üretimlerini satabilmesine yönelik kuruldu.


Projenin amacı, kadınlar arasında dayanışma kültürünü yaygınlaştırmak, kadınların birbirini tanımasına, birlikte düşünerek birlikte fikir geliştirmesine ön ayak olabilecek bir ortam yaratmak ve Kadıköy’deki kadınların sosyal ve ekonomik ihtiyaçlarını tespit ve takip etmek olarak tanımlanıyor.

Potlaç Caddebostan Kültür Merkezi’ne taşınıyor


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.