Ana Sayfa Türkiye İstanbul Reina’da silahlı saldırı: 39 ölü, 65 yaralı

Reina’da silahlı saldırı: 39 ölü, 65 yaralı

İstanbul Ortaköy’de bulunan ünlü gece kulübü Reina’ya silahlı terör saldırısı gerçekleşti. 39 kişi hayatını kaybetti, 65 kişi yaralandı.

Reina’da silahlı saldırı

İstanbul Ortaköy’de Reina isimli gece kulübünde silahlı saldırı gerçekleşti

Noel baba kıyafetli 3 kişinin kapının önündeki polisleri silahla tarayarak içeri girdiği iddia ediliyor. Terör saldırısında 39 kişi hayatını kaybetti, 65 yaralı var.

Saldırganlar içeride iddiası vardı

Saldırganların içeride olduğu iddia edilirken Özel Harekat ekiplerinin Reina’da arama yaptığı öğrenildi. Öte yandan ilk anlarda gazeteci Mevlüt Yüksel’in iddiasına göre teröristlerin üç kişi olduğu bilgisi verildi.

Noel Baba giysileri giymişler

Görgü tanıklarının iddiasına göre, Noel Baba kılığında uzun namlulu silahla saldırı yapıldı. Edinilen bilgiye göre, Beşiktaş’ta ünlü bir gece kulübünde silahlı saldırı gerçekleştiği ve uzun namlulu silahla gece kulübüne gelen birden fazla saldırgan ateş açmaya başladı.

Gece kulübünün içerisinde rehineler olduğu bilgisi var. İddiaya göre saldırganlar aralarında Arapça konuşuyorlardı. Görgü tanıklarının ifadesine göre içeride büyük bir kargaşa olduğu ve vücutlarında acı hisseden kişilerin yaralandıklarını farkettikleri bildiriliyor. Yakınları Reina’da olanlar da büyük bir merakla Reina’ya ulaşmaya çalışıyorlar. Özel harekat ve Terörle mücadele ekipleri önlem almış durumdalar.

Olay yerinde bulunan güvenlik güçleri, yolu trafiğe kapattı.

Gece kulübüne sevk edilen sağlık ekipleri yaralıları hastaneye taşırken, polis de bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. Halen Reina’nın dışında 50-60 ambulans bekliyor.

Yaralıların bir kısmı Şişi Etfal Hastanesine götürüldü. 19 yaralı var, yaralılardan 2-3’ünün durumunun ağır olduğu bildiriliyor. Bazı yaralıların devlet hastanesine özel hastanelere de götürüldükleri gelen bilgiler arasında. Yaralıların yakınları hastanelere ulaşmaya ve haber almaya çalışıyorlar.

Ve son dakika bilgisi olarak İstanbul Valisi Vasip  Şahin, “Bu bir terör saldırısıdır. Bir terörist, uzun namlulu bir silahla önce kapı önündeki güvenliği sağlayan polisi ve bir vatandaşı şehit ediyor. Daha sonra içeri girerek yeni yıl kutlaması için gece kulübüne eğlenmeye gelen masum insanların üzerine kurşun yağdırıyor. 35 kişi hayatını kaybetti, 40 yaralı olabilir.” şeklinde açıklama yaptı.

Video: Aydın Nazilli’de Noel Baba’ya silah dayadılar

Müslüman yeni yıl kutlarsa günah mı olur?

Editor
İndigo Dergisi Editör – Haber Merkezi, 2005 yılından bu yana yayında olan bağımsız dijital medya kuruluşu İndigo Dergisi'nin (indigodergisi.com) haber ve güncel içerik ekibidir. İstanbul merkezli ekip, gündem, ekonomi, sağlık, bilim, teknoloji ve yaşam alanlarında araştırmaya dayalı haberler, açıklayıcı içerikler ve rehberler hazırlar. "Editör" imzasıyla bugüne kadar 26.500’ü aşkın içerik yayımlanmıştır. "Editör" imzası tek bir kişiyi değil, İndigo Dergisi Yazı İşleri bünyesinde çalışan editör ekibini temsil eder. Bu imzayla yayımlanan her içerik araştırma, yazım, doğrulama ve editoryal kontrol aşamalarından geçer ve ortak bir ekip çalışmasının ürünüdür. Ekip, Yönetici Editör ve yayın yönetimi altında çalışır. Editör – Haber Merkezi, okurun kararlarını doğrudan etkileyebilecek sağlık, beslenme ve finans konularında ek özen gösterir. Bu alanlardaki içerikler güncel bilimsel verilere ve resmi kaynaklara dayanır. İndigo Dergisi hiçbir siyasi parti, ideoloji, dini oluşum ya da çıkar grubuyla bağlantılı değildir. Editör Masası, Basın Konseyi'nin Basın Meslek İlkeleri'ne uymayı taahhüt eder. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'ni ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni benimser. Irk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi görüş, köken ya da ekonomik durum gözetmeksizin herkesin eşitliğini esas alır. Ayrımcı ve yanıltıcı içeriğe yer vermez. Köşe yazılarındaki görüşler yazarlarına aittir; Editör Masası habere ve bilgiye dayalı içeriklerden sorumludur.