Türkiye’de terör biraz zor biter!

Televizyon ekranından terör konusunda 35 yıldır hep aynı safsataları duyuyoruz… Türkiye’nin başını dün EOKA, ASALA ağrıttı; bugün ise PKK, FETÖ, IŞİD ağrıtıyor. Bu ortamda Türkiye’de terör biter mi?

Türkiye’de terör biraz zor biter!

Terör konusunda 35 yıldır aynı safsatalar! Türkiye’de terör biter mi?

Teröre bugüne kadar 40 bin civarında şehit verdik. Şehit kimi zaman asker, kimi zaman korucu, kimi zaman polis, kimi zaman ise öğretmen veya doktor oldu…

Televizyon ekranından 35 yıldır hep aynı safsataları duyduk.  Siyasi erk her türlü deneyimde bulundu; ancak geldiğimiz noktaya baktığımıza özellikle son yıllarda Türkiye’nin ne büyük bir terör tehdidiyle karşı karşıya olduğunu görüyoruz…


En başta PKK, ardından IŞİD, FETÖ vb. terör örgütleri ülkemizin başını bir hayli ağrıtmaktadır…

Birileri ya bizim aklımızla dalga geçiyor, yalan söylüyor, kapalı kapılar arkasında farklı dümenler dönüyor ya da birileri terör konusunda beceriksizlik sergiliyor!

Bir kere uluslararası hukuk çerçevesinde terörün, terörizmin tanımlaması iyi yapılmalıdır. ‘Senin teröristin, benim teröristim’ gibi bir tanımlama terörün dünyada bitmeyeceği anlamına gelir.

PKK terör örgütü ilk eylemini 1984 yılında gerçekleştirmiş, 1990’lı yılların hemen başında eylemlerini son derece arttırmasına rağmen Amerika Birleşik Devletleri, PKK’yı “Yabancı Terörist Organizasyonlar” listesine 1997 yılında almıştır.

ABD’nin, PKK’yı bu listeye almasına rağmen Türkiye’de, ABD’nin PKK’ya yardım ettiği düşüncesi neden hakimdir? Yersiz bir düşünce midir?

Kesinlikle hayır!

Bunu daha önceki yıllarda Genelkurmay Başkanlığı yapmış Hüseyin Kıvrıkoğlu da belirtmiş, kamuoyunu bilgilendirmişti; ancak bugünkü iktidar, bunu sanki bunu bilmiyormuş gibi bugün “Ellimizde kanıtlar var. ABD, (PKK’nın Suriye’deki siyasi uzantısı) PYD’ye destek veriyor.” diyor.

Hatırlarsınız, Ergenekon Davası sırasında tutuklanan bir isim vardı. 2014 yılında vefat eden JİTEM kurucusu Emekli Albay Arif Doğan


Doğan’ın yazdığı “JİTEM’i Ben Kurdum” kitabının 179. sayfasında Doğan, PKK’nın elindeki silahlarla ilgili, 1980’li yıllarda PKK’lıların üzerinde M16 silah yakalandığını belirterek
Türkiye’de terör biraz zor biter!kendisinin ilk defa bu silahı gördüğünü anlatıyor. Araştırdıklarında silahların ABD yapımı olduğunu görüyor.

“Şimdi bu çelişki değil mi; bir yanda terör listesine alacaklar, diğer bir yanda yardım ediyorlar?” diyenler olabilir. Hayır, değil! Çünkü, uluslararası çıkarlar bunu gerektiriyor. ABD uzun yıllardır PKK’nın yardakçısıdır!

Türkiye’de terör biter mi?

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’nin PKK’yla ilgili mücadelesi için 2017 yılının Mart ayını işaret etti. Soylu’nun bu açıklaması makul bir açıklama mıdır?

Hayır!

PKK veya terör örgütleri ile mücadele edecekseniz, öyle davul zurna çalarak misafirliğe giden bir aile gibi “Mart’ta size geleceğiz” derseniz olmaz. Ayrıca terörle mücadelede asıl olan sürekliliktir ve terör, durağanlılık kabul etmez!

Bunun yanında Başbakan Binali Yıldırım ise yine geçtiğimiz günlerde “Bizi terörle oyalamaya çalışıyorlar” dedi. Biri Sayın Başbakana şunu hatırlatmalı diye düşünüyorum: Terör yeni başlamadı. Daha önce Kıbrıs’ta başımızı ağrıtan EOKA ile başladı; onu ASALA izledi, sonra PKK oldu ve şimdi de IŞİD terör örgütü…

Bu süreçler doğru ve yerinde değerlendirildiğinde terörün bu ülkede bitmeyeceğini de görebiliriz. Ta ki uluslararası terör destekçisi olan devletler emellerine ulaşıncaya kadar. Belki de ulaşması da yeterli olmayacak; o gün de Türkiye’yi avuçlarında tutabilmek için bunun devamlılığını isteyeceklerdir…


O yüzden bu ülkede terör biraz zor biter!..

Reinada silahlı saldırı: 39 ölü, 65 yaralı

1 Ocak 2017 Ortaköy terör saldırısı: Hükumet ne yapıyor?

Görgü tanıkları Reina terör saldırısını anlattı


Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…