Elif Doğan Türkmen Meclis Divan üyeliğinden istifa etti

1 milyon 200 bin liralık haberleşme faturasıyla gündeme gelen Meclis Katip Üyesi CHP’li Elif Doğan Türkmen TBMM Divan üyeliği görevinden istifa etti.

CHP'li Elif Doğan Türkmen Meclis Divan üyeliğinden istifa etti

Kemal Kılıçdaroğlu istifasını istemişti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1.2 milyonluk liralık iletişim harcamasıyla gündeme gelen Adana Milletvekili Elif Türkmen’in, Meclis Başkanlık Divanı’ndan istifasını istemişti. Meclis tarafından ödenen 2016 iletişim giderlerinin ortaya çıkmasıyla, Türkmen’in iletişim harcamaları tartışma konusu olmuş, bu durum CHP yönetiminde de rahatsızlık yaratmıştı. Parti yönetimi, bireysel bir adım atılması gerektiği yönünde yaklaşım sergilemiş ancak Türkmen’den bu adım gelmemişti.

Ne olmuştu?

TBMM Başkanlık Divanı’nın son toplantısında, Divan üyeleri tarafından gündeme getirilen 1 milyon 200 bin liralık haberleşme faturasının, Başkanlık Divanı üyelerinden CHP’li kâtip üye Elif Doğan Türkmen’e ait olduğu ortaya çıktı.


Türkmen ise konu hakkında şunları söylemişti:


“Haberim yok. Mesaj, ara ara da mektup gönderiyoruz. Kimden kaça aldıklarını hiç bilmiyorum. Henüz öğrendim. Çok çok üzüldüm. Çünkü Meclis’teki tuvaletin ışığını bile söndürürüm. Gerçekten şok oldum. Keşke uyarsalardı, bugüne kadar kimse söylemedi. Bu hizmetin bu kadar pahalı olduğunu bilsem kullanmazdım. Bundan sonra kontrol etmeden zaten kullanmam.”

Diyanet’e 6 milyar 867 milyon Türk Lirası

OHAL KHK’sı ile devlet milyonlarca lira zarar edecek


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.