IŞİD İstanbul’da çocukları eğitmek için okul açmış

Terör örgütü IŞİD’in İstanbul’un Sultanbeyli ilçesinde çocukları ideolojik eğitimden geçirdiği bir ‘okul’unun bulunduğu ortaya çıktı.

IŞİD İstanbul'da çocukları eğitmek için okul açmış

Terör örgütü IŞİD’e yönelik soruşturma kapsamında 28’i tutuklu 35 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, şüphelilerin, Sultanbeyli’de kullandığı belirlenen illegal bir mescidin de ortaya çıkarıldığı belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, terör örgütü IŞİD’e yönelik soruşturma kapsamında, 28’i tutuklu 35 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, şüphelilerin, Sultanbeyli’de kullandığı belirlenen illegal mescitte, militanlara örgüt hakkında bilgiler verilen toplantılar yapıldığı kaydedildi.


İstanbul başsavcılığı tarafından 28’i tutuklu 35 şüpheli hakkında hazırlanan IŞİD iddianamesi, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

İddianamede, altı şüpheli hakkında ‘anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs’ten ağırlaştırılmış müebbet, tüm şüpheliler hakkında da terör örgütü üyeliğinden 7,5 yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası istendi. İddianameye göre iki şüpheli de firari.

Ribai Eğitim Kurumları

IŞİD İstanbul'da çocukları eğitmek için okul açmış

İddianameyle, IŞİD’in Sultanbeyli’de ‘Ribai Eğitim Kurumları’ isimli bir okulunun bulunduğu da ortaya çıktı.

Çatışmada ölen, cezaevinde bulunan ya da faaliyetine devam eden IŞİD militanlarının çocuklarına eğitim verilen okulda, Atatürk ilke ve inkılaplarının, mahkemelerin, askerliğin, partilerin ve bayramların reddedilmesi yönünde dersler veriliyor.

‘Çocuklar radikalleşmeye başladı’

Ücretsiz eğitim verilen okulun müdiresi Fatma Küçük firari. Okulda ‘başarılı’ öğrencilere takdirname belgesi de verilmiş.

IŞİD İstanbul'da çocukları eğitmek için okul açmış

İddianamede, “Bahse konu yerin IŞİD terör örgütü ideolojisi yönünde eğitim verdiği, IŞİD terör örgütünün meşrulaştırılarak küçük yaştaki çocuklara benimsetilmeye çalışıldığı, eğitim alan çocukların da radikalleşmeye başladığı” denildi.


Öte yandan aynı ilçede şüphelilerin kullandığı gizli bir mescidin de bulunduğu belirtildi. İddianameye göre mescit dışarıdan iş yeri gibi görünüyor. Burada IŞİD militanları toplantı yapıyor ve broşür dağıtımından başka kişilerle kurulacak ilişkiye kadar görevlendirmeler yapılıyor.

İddianamede, polis baskını sonrası kapatılan eğitim kurumunda ve mescitte bulunan 18 çocuk ile ‘suça sürüklenen’ Ö.D. isimli bir çocuğun işlemlerinin Çocuk Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yapıldığı kaydedildi.

İddianamede anlatılan ‘Ribat’ kavramı, İslam devletlerinin kara ve deniz sınırlarındaki önemli noktalarda bulunan sınır karakolu anlamına geliyor.

‘Cihada hazırlık için ille cephede olmak gerekmiyor ki’

Vatan gazetesinden Elif Altın’ın haberine göre de iddianamede, şüphelilerin WhatsApp konuşmalarına da yer verildi:

“İyi yapmışlar ölsün kafirler / Bugün bir sürü T.C. uşağı gebertmişler / Ohh iyi yapmışlar ölsün kafirler / Şimdi hemen şehit derler / Sınıra gelirlerse geçişimiz kolay olur / Meydanlara çıkalım Müslüman nedir görsünler / Ben bekar çıkamıyorum senin kocan var / Tamam işte onlar çıksın diye dedim silahını kapan çıksın / Geçen gün eşimi yürüyüşe götürdüm. Cihada hazırlık için ille cephede olmak gerekmiyor ki. Spor yapmıyorlar burada, bir şey olsa savunamayacaklar. Atış derslerine başlayacağız inşallah ormanda / Evli olsam ben de başlardım. Ben de ok derslerine evde başlayacağım / İran Cumhurbaşkanı yardımcısı İshak Cihangir Ankara’ya geliyor / Muta çocuğu p. evladına bir hoş geldin demek boynumuzun borcu.”

İddianamede daha önce de tutuklu bir IŞİD militanının Meclis ve AKP’nin Ankara il başkanlığında keşif yaptığı belirtilmişti.


IŞİD’e yönelik Ağustos 2016’da Ankara’da gerçekleştirilen operasyonda, örgütün kitabevi olarak bilinen bir binayı çocuklara ‘eğitim vermek’ maksadıyla kullandığı da ortaya çıkmıştı.

IŞİD’in maket uçak ile İstanbul’a saldırı planı

Hafize Şule Albayrak: Laikçiler ile IŞİD birbirine benziyor


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.