Mizahfest 2017: İTÜ’de karikatürün önemli isimleri sahne alacak

İstanbul Teknik Üniversitesi, mizahın önemli isimlerini sanatseverlerle buluşturuyor.

İTÜ "Mizahfest 2017"de karikatürün önemli isimleri sahne alacak

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mizah Kulübü tarafından 28 Şubat – 1 Mart 2017 tarihleri arasında düzenlenecek “Mizahfest 2017″de karikatürün önemli isimleri Emrah Ablak, Cem Güventürk, Serkan Yılmaz ile BKM Açık Mikrofon ekibi sahne alacak.

İTÜ Mizah Kulübü tarafından düzenlenen “Mizahfest 2017”, 28 Şubat – 1 Mart 2017 tarihleri arasında İTÜ Ayazağa Kampüsü Kültür ve Sanat Birliği Büyük Salonu’nda gerçekleştirilecek. Festivalde, mizahın önemli isimleri sahne alacak.


MizahFest 2017 herkese açık ve ücretsiz

Festivalin ilk gününde Cem Güventürk ve Serkan Yılmaz sahne alacak. Çizer Cem Güventürk, Penguen Dergisi’nde çizmeye devam ediyor.

Güventürk’ün “Çünkü Bir Anlamı Vardır” isimli bir kitabı bulunuyor. Serkan Yılmaz ise Penguen dergisinde çizerliğini yapmakta ve çeşitli stand-up gösterileriyle kariyerinde ilerliyor. Yılmaz, günümüzde kendi icatlarıyla oluşturmuş olduğu pratik bilgileriyle de ilgi çekiyor.

İki gün sürecek

BKM

Etkinliğin ikinci gününde Emrah Ablak ve BKM Açık Mikrofon Ekibi, mizah severlerle buluşacak.

Avni Dergisi’nde çizerliğe başlayan Emrah Albak; Dıgıl, Fos, Parazit, biber; HBR Maymun, L-Manyak, Lombak, Kemik, Penguen dergilerinde çizmeye devam etti.

Uykusuz Dergisi’nde karikatür köşesi ve Jamal isimli bir bant karakter çizdi. BKM Açık Mikrofon Ekibi ise 4 veya 6 kişiden oluşan ve her kişinin kendine ayrılan belirli sürede stand-up gösterisini sahnede tamamlayarak büyük beğeni toplayan grup olarak biliniyor.

İTÜ Mizah Kulübü hakkında


İTÜ Kültür ve Sanat Birliği tarafından 2011-2012 yılının en aktif 3 kulübünden biri olarak seçilerek ödüllendirildi. Her dönem faaliyetlerine etkin bir şekilde devam eden ve İTÜ öğrencilerine keyifli vakit geçirmelerini sağlayan kulüp, kendilerini “Bu bir mizah organizasyonudur.” şeklinde tanımlıyor BeeComics mizah dergisini çıkaran, aynı zamanda skeç çalışmaları, karikatür atölyesi, doğaçlama tiyatro atölyesi ve mizahfest gibi etkinliklere imza atan kulüp İTÜ’nün gülen ve güldüren yüzü olmaya devam ediyor.

Karikatür Oscarları sahipleriyle buluştu


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.