Nasuh Mahruki’ye 4 yıl 8 aya kadar hapis istemi

Eski AKUT Başkanı Nasuh Mahruki hakkında, Cumhurbaşkanı’na hakaretten 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Nasuh Mahruki'ye 4 yıl 8 aya kadar hapis istemi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosunca, Nasuh Mahruki hakkında “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçundan yürütülen soruşturma tamamlandı.

Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, olay tarihinde AKUT Başkanı olan Mahruki’nin katıldığı bir televizyon programında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği belirtildi. İddianamede söz konusu hakaret içerikli ifadelere yer verildi.


Mahruki’nin “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçundan 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edilen iddianame, başsavcılıkça onaylanarak İstanbul 52. Asliye Ceza Mahkemesine gönderildi.

Mahkeme iddianamenin kabulüne karar vererek, ilk duruşmanın 8 Haziran’da yapılmasına hükmetti.

Eski AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, katıldığı bir televizyon programında sarf ettiği sözler nedeniyle hakkında açılan soruşturma kapsamında, 24 Ekim 2016’da ”Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilmiş, adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı şikayetçi oldu


Mahruki hakkında söz konusu programda yaptığı açıklamalar nedeniyle Cumhurbaşkanlığı avukatı Ahmet Özel tarafından şikayetçi olunmuştu. Basın savcısı Murat İnal Mahruki’ye söz konusu programda sarf ettiği sözler nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “devran değişecek” sözleri nedeniyle yöneltilen suçlamaları iletti. Mahruki o konuşmayı yaptığı dönemde (2004 yılında yaptığı konuşma) Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmadığını söyleyerek dolayısıyla “Cumhurbaşkanına hakaret” suçunun oluşmadığını belirtti.

WhatsApp’ın ölüm tarihi 24 Şubat 2017

Referandum anketi sonuçları: AKAM başkanlık sistemini sord


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.