Ana Sayfa Gündem WhatsApp’ın ölüm tarihi 24 Şubat 2017

WhatsApp’ın ölüm tarihi 24 Şubat 2017

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ın yeni güncellemesi büyük tepkilere neden oldu. Sosyal medyada binlerce kişi tweet atarak WhatsApp’a tepki gösterdi. Tepkilerin merkezinde kaldırılan kişiler sekmesi ve 24 saatte silinen durum var.

WhatsApp'ın ölüm tarihi 24 Şubat 2017

WhatsApp’ın yeni güncellemesi çıldırttı

WhatsApp, SnapChat’e benzeyen hikaye özelliğini devreye soktu. Bu yeni güncelleme ile “durum” ve “kişiler” sekmeleri kaldırıldı. Peki “kişiler” nerede, “durum” nasıl geri getirilir?

WhatsApp kişiler nerede? 

WhatsApp’ın gece geç saatlerde Türkiye’deki kullanıcıların hizmetine soktugu uygulama sonrası, tüm kullanıcıların durumları silindi. Dakikalarca kişilerini arayan kullanıcılar güncellemeye isyan etti.


WhatsApp'ın ölüm tarihi 24 Şubat 2017

Hikaye geldi, durum gitti

Dün geceden beri WhatsApp’a tepki yağıyor. Nedeniyse yeni güncelleme.

Güncellemeyle Uygulamada “kişiler” sekmesi ortadan kaldırılırken bu simge yerine hikaye özelliğinin bulunduğu “durum” geldi.

Kişiler sekmesi ise daha önceden grup oluşturmak için kullanılan sohbet simgesine taşındı. Ancak Kişiler simgesini bulamayanlar sosyal medyada büyük tepki gösterdi.

Sosyal medyada dakikalarca “Kişilerim nerede” sorusuna cevap arayan kullanıcılar için WhatsApp’ta bir açıklama metni yer alıyor.

WhatsApp'ın ölüm tarihi 24 Şubat 2017

Açıklama şöyle:
WhatsApp Durum güncellendi. Favoriler/Kişiler sekmesi artık Durum Sekmesi oldu.
WhatsApp kolaylıkla telefonunuzun adres defterindeki kişilerden hangilerinin WhatsApp kullandığını belirleyebilmektedir.

Yeni sohbet yaratmak için simgeye bastığınızda kişilerinizin bir listesini göreceksiniz. Favoriler/Kişiler sekmesini geri getirmek mümkün değildir.


Ayrıca kullanıclıarın durum güncellemelerinin 24 saat kalıp silinmesi de tepkilere neden oldu.

WhatsApp’ın iki yeni özellik ve yeni nesil güvenlik önlemi

WhatsApp görüntülü görüşme geliyor!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.