Adele: Adım adım zirveye yolculuğun çizgi hikayesi

İngiliz sanatçı Adele, 12 Şubat’ta gerçekleşen 59. Grammy Ödül Töreni’nden kucak dolusu ödülle dönerek kariyerinde zirveye ulaştı.

Adele: Adım adım zirveye yolculuğun çizgi hikayesi

Ünlü sanatçının efsane albümü 25, zirveye çıkarken attığı atımlar, Türkiye’de yaşadığı iddia edilen babası ve daha fazlası Redbull.com’un Çizgi Hikaye içeriğinde yer alıyor.

İngiliz sanatçı Adele, adım adım zirveye çıktığı hikayesiyle filmlere konu olacak bir başarıyı elde etti.


25 albümüyle 12 Şubat’ta gerçekleşen 59. Grammy Ödülleri’nde tam beş ödüle layık görülen Adele kariyerinin en prestijli günlerini yaşıyor.

Çizgi Hikaye içeriği bu kez Adele’i konu aldı. İşte inişler ve çıkışlarla zirveye taşınan genç sanatçının çizgi hikayesi.

Onlarca ödül kazandı: 25 albümü

Grammy

Adele’in üçüncü albümü 25, 20 Kasım 2015 günü XL ve Columbia ortaklığıyla yayınlandı. Prodüktörleri arasında Mark Ronson, Danger Mouse, Linda Perry ve Greg Kurstin gibi isimlerin yer aldığı albüm, bir yıllık süre içerisinde yirmi milyon kopyadan fazla satma başarısı gösterdiği gibi İngiliz müzisyene onlarca prestijli ödül de getirdi.

Yayınlandığı ilk günde rekorlar kırdı: Hello klibi

Hello klibi

25 albümünün ilk single’ı Hello için Mommy ve Tom At The Farm gibi filmleriyle tanınan Kanadalı yönetmen Xavier Dolan’ın çektiği klip, albümden bir ay kadar önce yayınlandı.

Yayınlandığı gibi büyük yankı uyandıran ve birçok komedi programında parodisi de yapılan klip, YouTube’da 24 saat içerisinde en fazla kez izlenen müzik klibi olarak tarihe geçti. Klip, yayınlandıktan beş gün sonraysa daha önce Miley Cyrus’un Wrecking Ball klibine ait olan Youtube izlenme rekorunu geride bıraktı.

Adele, yeni Xavier Dolan filminde

Adele

Kanadalı yönetmen Xavier Dolan ve Adele’in Hello ile başlayan iş birliği, kısa sürede farklı platformlara da taşındı.

Dolan’ın 2018 yılında girecek ve şimdiden sinema dünyasında büyük bir merakla beklenen yeni filmi The Death and Life of John F. Donovan’da Adele’in de oynayacağını açıkladı.

İlk kez oyunculuk deneyimi yaşayacak Adele’nin yanı sıra filmin oyuncu kadrosunda Kit Harrington, Natalie Portman, Thandie Newton ve Jessica Chastain gibi isimler bulunuyor.


Hayalindeki festivalde: Glastonbury

Glastonbury

Her yıl programı büyük bir merakla beklenen ve beraberinde onlarca tartışma getiren köklü müzik festivali Glastonbury, Geçtiğimiz yıl ana sahnesinde Adele’e de yer verdi.

PJ Harvey, Beck, Muse ve New Order gibi isimlerin de yer aldığı festivalde cumartesi gecesi Pyramid Stage’de sahne alan Adele, festivalin ardından verdiği bir röportajda hayatı boyunca en büyük hayalinin Glastonbury’de sahne almak olduğunu dile getirdi.

Orlando katliamı

LGBTİ

Geçtiğimiz haziran ayında Antwerp’te gerçekleşen konserini Orlando’daki katliamda hayatını kaybedenlere adayan Adele, birçok farklı ülkedeki LGBTİ oluşumları tarafından bir ikon olarak gösterildi.

Adele, söz konusu konserin öncesinde verdiği bir röportajda, LGBT toplumunu ‘ruh eşi’ olarak tanımlıyordu.

Türk baba tartışması: Bodrumlu Mehmet Asar

Adele

Bodrum’da yaşayan 52 yaşındaki Mehmet Asar, geçtiğimiz aylarda Adele’in öz babası olduğunu iddia ederek gündeme geldi.

Adele’in babası olduğuna dair iddiasını çeşitli nedenlere bağlayan Asar, özellikle Adele’in kendisinin saz çalışındaki namelere benzer melodiler söylediğine ve parmaklarının benzerliğine dikkat çekiyor.

Mehmet Asar, “Adele’in mutlu olmasını istiyorum. Bakıyorum fotoğraflarında şarkı söylerken falan bazen ağlıyor. O ezikliğini yenmesini istiyorum. Üzülmemesini; hep ileriye hep mutluluğa doğru yürümesini istiyorum” diyerek gündeme oturmuştu.

George Michael anısına performans

George Michael

Bu yıl Grammy Ödülleri’ne tam anlamıyla damgasını vuran Adele, gecede kazandığı ödüllerin yanı sıra sergilediği performansıyla da dinleyicileri büyüledi.

2016’nın son günlerinde hayatını kaybeden George Michael anısına özel bir performansla Grammy Ödül Töreni’nde sahne alan Adele, çocukluğundan beri hayranı olduğu Fastlove parçasını seslendirdi.


İngiliz müzisyen, 11 Şubat gecesi gerçekleşen 59. Grammy Ödül Töreni’nde kelimenin tam anlamıyla ödülleri silip süpürdü. Geceden aralarında “Yılın En İyi Albümü” ve “Yılın En İyi Şarkısı”nın da bulunduğu tam beş ayrı dalda ödülle ayrılan Adele, henüz 28 yaşında Grammy’lerinin sayısını on beşe çıkarmayı başardı.

59. Grammy Ödülleri: 2017 Grammy’de bir ilk yaşandı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.