Dijital yaşamda “Ne?” diye kaldığımız anlar

Herkesin hayatında bir nokta vardır veya öyle bir an gelir ki yalnızca “ne?” diyebiliriz. Dijital yaşamda “Ne?” diye kaldığımız anlar…

Dijital yaşamda "Ne?" diye kaldığımız anlar

Hayat bu, her gün ne ile karşılaşacağımızı bilmiyoruz. Sevindirici veya üzücü olsun, her an her şey olabiliyor. Önemli olan, bu zamanlarda ne yapacağımızdır. Kimi insan bu anları gayet güzel ve ılımlı karşılamasını bilirken, kimisi ise ne yapacağını şaşırır. Asıl yapmamız gereken ise; ne olursa olsun mümkün oldukça sakin kalmaktır.

Başımıza neler gelebileceğini biz seçmiyoruz. Eğer öyle bir şansımız olsaydı zaten, çok farklı şekilde yaşardık hayatımızı. Ancak bazen öyle bir an gelir ki tek diyebileceğimiz şey “kader” oluverir. İşte, o ‘kader’ kelimesine kendinizi çok alıştırmayın. Her insan kendi yaptıklarıyla belirler hayatını. Önümüze farklı seçenekler sunulur ve biz o anlarda en doğrusunu seçmeye çalışırız. Sonrasında başımıza gelecek şeylere “kader” demek olmaz. Çünkü onu, ‘kader’ noktasına getiren biziz. Çoğu şey, bizim tercihlerimiz doğrultusunda gelişiyor. O yüzden, hayatta yapacağımız şeyleri iyi seçmeliyiz.


Gelelim asıl konumuza işte hepimizin “ne” diye kaldığı anlar:

İnternet paketim bitti: Ne demek bitti? Ben arkadaşlarıma nasıl haber vereceğim? 2 saat boyunca, otobüste ne yapacağım? İnternetsizlik zor. Bir kişiden sizinle internetini paylaşmasını rica edin. Bakarsınız, öyle koca yürekli insanlar çıkar karşınıza.

Whatsapp’ta fotoğrafa bakarken yanlışlıkla aramak: Eski sevgilinizi mi takip ediyorsunuz? Fotoğrafına bakarken yanlışlıkla aradınız mı? Şşt, şöyle usulca kenara geçin. Hiç ses etmeye gerek yok. İşte bu noktada, medyanın sizi içine çektiğini ve onsuz yaşanmayacağını düşünebilirsiniz.


Oluyor böyle şeyler, olmuyor değil. Evet, belki burada yazanlar değil ama bunun dışında gerçekleşen şeyler de var. En kötüsü de karşılığında yalnızca “ne?” diyebiliyorsunuz. Bu duruma düşmemek adına seçimler yapabilirsiniz. Sonuçta bu sizin hayatınız ve kimse karışamaz. Şok olacağınız şeylerle karşılaştığınız zamanda ne yapacağınızı bilmelisiniz. Donup kalmayın ve aklınıza gelen en mantıklı yolu kullanarak karşılık vermeye çalışın.

Hayatımızda yeni kapılar açacak 6 öneri