Londra terör saldırısından ilk görüntüler

Londra’da Westminister Köprüsü üstünde kaldırıma çıkarak ilerleyen araç birçok kişiyi ezerek İngiltere Parlamentosu önüne kadar geldi.

İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan parlamento binası önünde silah sesleri duyuldu. Polisin iki kişiyi vurduğu açıklandı. Parlamento binasına giriş ve çıkışlar durduruldu. İngiliz Sky News kanalı saldırıda 2 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Londra terör saldırısından ilk görüntüler parlamento westminister ingiltere

İngiliz parlamentosu yakınında kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından çevreye ateş açıldığı ve parlamento içerisinde bir polisin bıçaklandığı bildirildi. İngiliz polisinden yapılan açıklamada, parlamento yakınında kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ateş açıldığı duyuruldu.


Londra terör saldırısından ilk görüntüler parlamento westminister ingiltere

Görgü tanıkları parlamentoya yakın bölgede sivil vatandaşlara ateş açıldığını ifade ediyor. Eş zamanlı ikinci saldırının ise İngiliz parlamentosu içerisinde yapıldığı, bir saldırganın parlamento içerisinde bir polisi bıçakladığı bildirildi.

Londra terör saldırısından ilk görüntüler parlamento westminister ingiltere

Avam Kamarası Lideri David Lidington, parlamentoda bir polisin bıçaklandığı bilgisini doğruladı. Bölgede en az iki kişinin yaralandığı belirtiliyor. Bölge tamamen polis kordonuna alınırken, Westminister Köprüsü ve metro istasyonu kapatıldı.

Londra terör saldırısından ilk görüntüler parlamento westminister ingiltere

Parlamentodaki oturumları takip eden AA muhabirleri kimsenin parlamentodan çıkışına izin verilmediğini belirtti.

Londra terör saldırısından ilk görüntüler parlamento westminister ingiltere

2 kişi hayatını kaybetti

İngiliz Sky News kanalı saldırıda 2 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Hastane kaynakları ise ‘feci halde yaralananlar var’ yorumunda bulundu.

Londra terör saldırısından ilk görüntüler parlamento westminister ingiltere

Polisten resmi açıklama


Londra polisi saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada geniş kapsamlı bir terör operasyonunun sürdürüldüğünü, saldırıda polis memurları da dahil olmak üzere ölü ve yaralılar bulunduğu ifade edildi.

Londra terör saldırısından ilk görüntüler parlamento westminister ingiltere

Londra terör saldırısından ilk görüntüler parlamento westminister ingiltere Londra terör saldırısından ilk görüntüler parlamento westminister ingiltere Londra terör saldırısından ilk görüntüler parlamento westminister ingiltere

İngiltere alarmda: Parlamento binası önünde terör saldırısı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.