Son dakika: Paris’teki Orly Havaalanı’nda silah sesleri

Paris’te Orly Havaalanı’nda silah sesleri duyuldu. Silah sesleri üzerine havaalanı boşaltıldı.

Son dakika: Paris'teki Orly havaalanında silah sesleri

Paris Orly Havaalanı’nda silah sesleri duyulduğu belirtiliyor. İsveç televizyon kanalı SVT’nin son dakika haberinde duyurulduğuna göre polis operasyonu sürüyor.

Fransa Ulusal Polisi Twıtter hesabından havalimanında polis operasyonunu doğrularken vatandaşlardan yetkililerden gelecek uyarılara uymalarını istedi.


Le Figaro gazetesinin haberine göre Orly Havalimanı’nın bir bölümü boşaltıldı.

Polis silahlı çatışma olup olmadığı konusunda henüz bir duyuruda bulunmadı.

AFP’nin haberine göre, havaalanında görevli askerlerden birinin silahını almaya çalışan bir kişinin vurularak öldürüldüğü belirtildi.

CNN TÜRK Paris temsilcisi Arzu Çakır Morin, Orly Havalimanı’nın Paris’e oldukça uzak bir noktada olduğunu söyledi. Morin şu bilgileri verdi:

“Bu sabah saat 08.30 civarında hareketllik başlıyor. Bir kişi, Orly Havalimanı’nda devriye gezen askerin elinden otomatik silahını alıyor ve bir mağazaya sığınıyor. Güvenlik güçleri bu kişiyi harekete geçmeden etkisiz hale getiriyor. Orly Havalimanı’nda büyük panik yaşanıyor. Polis operasyonu sürüyor. Olay yerindeki panik havası da devam ediyor.”

Fransa İçişleri Bakanı Orly Havalimanı’na gelinmemesi yönünde uyarı yaptı

Bu gelişmenin ardından kentten ikinci saldırı haberi geldi. Bu kez polise ateş açan saldırgan bir memuru yaraladıktan sonra kayıplara karıştı.

BBC’nin aktardığı habere göre şüpheli, olay yerinde yaşamını yitirdi. Terminalde bulunan yolcular ivedilikle bina dışına çıkarıldı.

Bomba imha ekiplerinin de ulaştığı terminalde güvenlik operasyonu devam ediyor.

AFP haber ajansına konuşan bir Fransa İçişleri Bakanlığı yetkilisi, saldırganın vurularak öldürülmeden önce bir mağazaya sığındığını söyledi.

Yerel saat ile sabah 8.30’da gerçekleşen olayda şans eseri kimse yaralanmadı.

İkinci saldırıda polis yaralandı

Bu gelişmeler yaşanırken Paris’ten bir saldırı haberi daha geldi. Kentin kuzeyinde yaşanan olayda saldırgan bir polisi yaraladıktan sonra kayıplara karıştı. Saldırı trafik kontrol noktasında yaşandı.

Fransa İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada saldırı haberi doğruladı ancak iki saldırı arasında bağ olduğu ihtimali üzerinde durulmuyor.


Ayrıntılar geliyor…

Oy lazımsa düşman yarat ve mağduru oyna


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.