Sony Channel Türkiye’de yayın hayatına başladı

“Sony Channel” ödüllü Hollywood filmleri ve TV dizilerini, şifresiz ve Türkçe dublajlı olarak Türk izleyicisiyle buluşturuyor! 

Sony Channel Türkiye'de yayın hayatına başladı!

Sony Pictures Television Networks bünyesindeki Sony Channel, Türkiye’de yayın hayatına başladı. Ödüllü Hollywood filmlerinin ve dünyada ilgiyle takip edilen popüler TV dizilerinin yeni adresi, Türkiye’de tüm platformlarda Türkçe dublajlı olarak yayınlarına başladı.

Türkiye’deki tek şifresiz premium TV kanalı

Sony Channel’da çoğu ilk gösterim olmak üzere 200’ün üzerinde ödüllü film ve 100’ün üzerinden ödüllü dizi, izleyicilerle şifresiz kanal deneyimi sunuyor.


Sony Pictures Television Networks’ün (SPT) Türkiye’deki Planet kanallarının çoğunluk hissesini almasının ardından ilk kanal dönüşümü 28 Mart akşamı gerçekleşti.

Tüm platformlarda şifresiz olarak yayınlarına başlayan Sony Channel’da pek çok ödüllü film ilk defa seyirci ile buluşacak.

Sony Channel

televizyon

Sony Channel’ın Türkiye’deki ilk kanalının dönüşümü için gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan, Sony Pictures Television Networks CEEMA Kıdemli Başkan Yardımcısı Lyle Stewart; “Sony Channel, dünya çapında 70’ten fazla ülkede TV izleyicileri ile buluşarak, onlara birbirinden zengin içerikler sunuyor. Biliyoruz ki Türk seyircisi de Sony Channel’da her gece yayınlanacak olan Hollywood filmlerinin ilk gösterimlerini ve dünyanın her yerinde izlenme rekorları kıran popüler TV şovlarından oluşan programlarımızı çok sevecek.” dedi.

Türk izleyicilerinin yeni kanalı

Sony Channel Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Sevin Ergun Sefada; “Sony Channel’ın Türkiye’ye girişi ile pazara global bir deneyim sunuyoruz. SPT Networks’ün birbirinden renkli içerikleri ile izleyicilerimiz istedikleri her zaman, şifresiz premium yayın deneyimi yaşayacaklar. Sony Channel, ailelerin birlikte seyredeceği birbirinden zengin içeriklerin yanı sıra gençlerin de ilgiyle takip edeceği yabancı dizilerden oluşuyor. Sony Channel, Türk izleyicilerinin yeni kanalı olacak. Sony Channel kanalının dönüşümünün yanı sıra diğer üç kanal da çok kısa zaman içerisinde dönüşümlerini tamamlayacak.” açıklamasında bulundu.


Türkiye’de televizyon izleme oranı

Sony Channel Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Murat Saygı; “Türkiye’de televizyon izleme oranı günde yaklaşık 4 saat ve Türkiye genç nüfusuyla her zaman trendlerin belirleyicisi olmuştur. Sektör SPT Networks’ün global deneyiminden yararlanacak ve Türk seyircilerine Akademi ödüllü Glenn Close’un rol aldığı drama Damages, Emmy ödüllü James Spader’ın oynadığı The Blacklist gibi çok sevilen dizileri ulusal bir kanaldan şifresiz olarak takip edilmesine olanak sağlayacak.” diye konuştu.

Sony Channel’da yayınlanan ilk film ise Oscar’lı aktör Leonardo DiCaprio’nun rol aldığı The Great Gatsby filmi oldu. Her akşam saat 20:00’deki “Film Kuşağı”nda çoğu şifresiz kanalda ilk defa gösterimi yapılacak;

Oscar ödüllü Tom Hanks’in rol aldığı kapalı gişe oynayan Captain Philips, usta komedyen Adam Sandler’ın rol aldığı 50 First Dates, Grown Ups 2 komedi filmleri, 21 ve Jane Austin Book Club gibi filmler ve ödüllü klasikler yayınlanacak.

Sony Channel, Türk izleyicisine evlerinin konforunda en iyi dizileri, şovları ve filmleri izleme imkanı sunacak. Planet Pembe’nin Sony Channel olarak yeniden lanse edilmesi, SPT Networks’ün global gücünden ve içeriklerinden yararlanarak Akademi Ödüllü Glenn Close’un rol aldığı Damages ve Emmy Ödüllü James Spader’ın rol aldığı The Blacklist gibi uluslararası dizilerin, Türk seyircisiyle tamamen şifresiz olarak buluşmasını sağlayacak.

Sony Pictures Television Networks hakkında

Sony Pictures Television Networks ve Sevin Ergun Sefada 2016 senesinde, Türkiye’de dört adet şifresiz kanalına sahip olan Planet TV’nin çoğunluk hissesini alarak ortak bir girişimde bulundu. Satış Ofisi olarak bilinen NSE Network Sales and Entertainment, Planet TV kanal portföyünün reklam satışlarını yönetmeye devam edecek.


Sony Channel, dünya çapında 70 civarı ülkede 120 milyonun üzerinde eve ulaşıyor. Global popüler kültürün nabzını tutan kanal, modern izleyicinin konuştuğu ve paylaştığı kişilerin, hikayelerin ve müziklerin ev sahipliğini yapıyor.

Popüler kültür canavarını besleyen televizyon programları


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.