Yemek firması seçerken nelere dikkat edilmeli?

Okullara, hastanelere ve iş yerlerine yemek hizmeti verilmesi Türkiye’de önemli bir sektör haline geldi. Peki yemek firması seçerken nelere dikkat edilmeli?

Yemek firması seçerken nelere dikkat edilmeli? catering şirketleri

Kalite ve hijyen, damağa ve göze hitap etmesi, besin değerlerinde denge, uygun menü konsepti ve fiyat dengesi gibi etkenlerinde göz önünde bulundurulması gerekiyor.

Toplu yemek sektörünün öncü markalarından Parıltım Yemek’in Genel Müdürü Bahadır Aydın, şirketlere toplu yemek hizmeti seçerken ‘altın kurallara dikkat edin’ uyarısını yaptı.


Toplu yemek hizmeti veren firma seçilirken hijyenden sunuma, ürün kalitesinden menü ve fiyat dengesine kadar farklı etkenlere dikkat edilmesi gerektiğini açıklayan Aydın, “Sektörümüz yemek hizmeti servisini sağlarken müşterilerine aynı zamanda güven de vermeli” dedi.

Yıllardır Türkiye’nin sanayi devlerine, okullara, hastanelere ve iş yerlerine yemek hizmeti verdiklerini ve müşteri memnuniyetini esas aldıklarını belirten Bahadır Aydın, şirketlere toplu yemek hizmeti alırken dikkat edilmesi gereken ‘altın kulları’ açıkladı.

Yasal faaliyet:

Yemek firması

Yemek firması seçerken bakılması gereken ilk nokta firmanın yasal olarak faaliyet gösterip göstermediğidir. İşveren çalışanlarının haklarını aksatmadan veriyor olmalı ve bütün sorumluluklarını yerine getirmeli ayrıca kalite belgeleri, faaliyet belgeleri de bulunmalı.

Düzenli olarak da denetlenmesi hatta bunun bağımsız bir kuruluş tarafından yapılması önemli. Bundan dolayı biz düzenli olarak hem iç denetimlerle kendimizi denetliyoruz; hem de bağımsız kuruluşlar tarafından denetleniyoruz.

Hammadde kalitesi:

Hammadde kalitesi, depolama şartları ve tedarikçiler önem taşıyor. Firma tedarikçilerine karşı şeffaf davranmalı ve herhangi etik olmayan uygulamalara yer vermemeli.


Düzenli olarak tedarikçilerini denetlemeli. Aynı zamanda güvenilir ve bilinir firmalarla çalışıyor olmalı. Biz tedarikçi listemizi şeffaf olarak müşterilerimizle paylaşıyoruz.

Ürünleri alırken üretim ve tüketim tarihlerinin yazdığı etiketlerinin, gıda güvenliği standartları tarafından zorunlu olan belgelerin ve benzeri dokümantasyonların olması dikkat ediyoruz. Biz de tedarikçilerimizi düzenli olarak denetlemekteyiz.

Güvenilirlik ve şeffaflık:

Güvenilir ve şeffaf olmak bir firmanın bütün paydaşlarına sunması gereken iki madde. Müşterileriyle ve tedarikçileriyle bu tabanda bir ilişki yürütmeli. Bütün paydaşlarımıza karşı şeffaflık ve güvenilirlik içeren iletişim kanalları ile yaklaşıyoruz.

Çözüm odaklılık:

Firmanın kurumsallığına ve yapısına çözüm üretebilecek, yiyecek ve içecek ile ilgili her alanda beklentilerine cevap verebilecek yapıda bir firma olmalı. Hızlı ve dinamik bir yapı çok önemli. Sizin üzerinden çalışanlarınızın beslenme yükünü almalı.

Referanslar:

Yemek hizmeti seçimi sırasında referanslar her zaman büyük bir önem taşımaktadırlar. Şu an hangi firmalarla çalışıyor?, Geçmişte hangi firmalar ile çalışmış?, Müşteri memnuniyetini nasıl takip ediyor ve ne gibi aksiyonlarla yüksek tutmaya çalışıyor? Bunun yanı sıra müşteri şikayetlerini yönetme sistemi nasıl? Tüm soruların cevapları bulunmalı. Şu an hizmet verdiği firmalardan referans bilgisi istenmeli.

Fiyat dengesi:


Her şirket için uymanız gereken bir bütçe vardır. Yemek hizmeti ise bu bütçe içerisinde yer alan maliyet kalemlerinin başında gelmektedir. Hizmet alınacak olan firma seçilirken fiyat tercihte her zaman etkili olmaktadır. Ancak fiyat en önemli faktör olmamalıdır. Fiyat bazlı yemek alımı politikası yerine kaliteli ve sağlıklı besinleri ekonomik bütçelerle almak hedeflenmelidir.

Yemek siparişi verirken nelere dikkat etmelisiniz?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.