Yeni Akit doğru haber girdi; sosyal medya şaşırdı

AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen Yeni Akit gazetesinin Osmangazi Köprüsü’ndeki yüksek ücretleri eleştirerek “Devletin geçiş garantisi milletin cebinden çıkıyor” paylaşımında bulunması sosyal medyada şaşkınlık yarattı. İşte Yeni Akit’in girdiği o şaşırtıcı ama doğru paylaşım:

Yeni Akit'in doğru haber girdi; sosyal medya şaşırdı osmangazi köprüsü

Sosyal medyada dalga konusu oldu!

Yeni Akit’in doğru haber girmesi sosyal medyada dalga konusu oldu. Twitter trendlerinde ilk sıraya yükseldi. İşte o paylaşımlardan bazıları:

Yeni Akit'in doğru haber girdi; sosyal medya şaşırdı osmangazi köprüsü Yeni Akit'in doğru haber girdi; sosyal medya şaşırdı osmangazi köprüsü Yeni Akit'in doğru haber girdi; sosyal medya şaşırdı osmangazi köprüsü

Peki bunu biliyor muydunuz? Osmangazi Köprüsü’nden geçseniz de geçmeseniz de 40 dolar cebinizden çıkıyor. Nasıl mı?

İstanbul’u Bursa ve İzmir’e bağlayan Osmangazi Köprüsü’nden ilk bayram tatili boyunca ücretsiz olduğu için günde ortalama 95 bin araç geçiş yapmıştı. Ancak tatil bitince 25 dolarlık geçiş ücreti devreye girince geçişler ciddi oranda azalmıştı. Osmangazi Köprüsü hizmete açıldığından beri adeta boş kalmıştı. Türk – Japon ortaklığında yapılan köprü için devletin işletmeye günlük 40 bin araç garantisi verdiği ortaya çıkmıştı.


Günlük ortalama 40 bin araç köprüyü kullanmazsa araç başına 40 dolarlık zarar şirkete hazineden ödeniyor. Yani köprüyü kullansa da kullanmasa da köprünün ücreti vatandaşın cebinden çıkmış oluyor.

Osmangazi Köprüsü’nde akıl almaz zarar

Nitekim beklendiği gibi oldu ve Osmangazi Köprüsü’nün geçiş rakamları açıklandı. Ocak ayında köprüden geçen araç sayısı günde 12 bin olurken, halk 2017 yılının ilk 50 günü için köprüye cebinden 225 milyon TL ödeyecek.


Sadece 50 gün için vatandaşın cebinden 225 milyon TL çıkmış oldu

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, ücret indirimine karşın Osmangazi Köprüsü’nden 40 bin araç geçişi sayısına ulaşılamadığını belirterek, “2017 yılının ilk 50 gününde 225 milyon lira milletin sırtına bindirildi” dedi.

Buna göre Osmangazi Köprüsü’nden, Aralık 2016’da 271 bin 671 ve Ocak 2017’de 380 bin 814 otomobil eşdeğer araç geçti. Şubat 2017’nin ilk 20 gününde geçen araç sayısı da 288 bin 797 oldu.

Ücret düşünce geçişler artmış


Karayolları Genel Müdürlüğü İşletmeler Dairesi Başkanlığı Osmangazi Köprüsü’nden geçen araç sayılarını şöyle açıkladı:

  • Aralık 2016-271 bin 671 otomobil eşdeğer/gün araç
  • Ocak 2017-380 bin 814 otomobil eşdeğer/gün araç
  • Şubat 2017-(20 Şubat 2017 dahil)-288 bin 797 otomobil eşdeğer/gün araç.

Osmangazi Köprüsü’nde akıl almaz zarar: 225 milyon TL


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.