Tepkikolik: Youtube’un yükselen yıldızı

Tepkikolik, Youtube’daki “Fine Brothers” adlı kanalın konseptinden esinlenerek içerik üreten bir Youtube kanalı. Genelde her salı, cuma ve pazar video paylaşan bu kanalı biraz yakından tanıyalım.

tepkikolik youtube

Gençlerin tepkisi

Gençlerin tepkisi, ortalama olarak her video da beş ya da altı gencin herhangi bir cisme ya da videoya tepki verdiği bölüm. Kimi zaman enteresan yiyecekler yedikleri, popüler ya da viral olmuş video seyrettikleri, ikonik eşyaları tahmin ettikleri bölümlerden oluşan Tepkikolik bölümü.

Videoların toplam izlenmesi 58 milyonu geçen kanal hızla büyümeye devam ediyor. 2 yıl içinde 450 bin aboneye ulaşan Tepkikolik’i diğer Youtube kanallarından ayıran en büyük özelliği izleyici kitlesinin her yaştan olması.


Youtuberların tepkisi

Youtube’da fenomen olmuş bazı kanal sahiplerinin katılımıyla gerçekleşen bölümler de ise bu sefer Youtuberlar bir cisme ya da videoya tepki veriyorlar. Kanalın büyümesindeki en önemli detaylardan biri olan Youtuberlardan bazıları: Ağır Mimar, Makyajmıdedin, Polina Chursanova, Muratabigf, Duygu Özaslan, Orkun Işıtmak, Meryem Can, Ekin Kollama, Elif Yalçın, Buğra Kim Ki?, Pratik Bilgiler, İdil Tatari, Aslı Özdel, Beril Sergün ve Mert Soydan.

tepkikolik youtube

Kanalın sahibi, moderatörü, kurgucusu ve içerik üreticisi Burak Tatlıcı ise videolarda tepki vermiyor fakat arkadan müdahale ederek sorular soruyor. Kanalın en çok izlenen videosu ise iki milyona yaklaşan izlenmesiyle “Gençlerin Tepkisi: Burak Oyunda” videoyu izlemek için https://www.youtube.com/watch?v=897RYl9bRQw


Çocukların Tepkisi

Bir dönem “Çocukların Tepkisi” konsepti altında videolar yayınlayan kanal bunu uzun tutmamıştır ve içeriği bir süreliğine kaldırmıştır.

2017 Nisan ayı itibariyle ikinci yaşını dolduran Tepkikolik kanalının bu zamana kadar yayınladığı video sayısı ise yüz altmış sekiz. 2017 yaz ayı itibariyle “Yaşlıların Tepkisi” konseptinin başlayacağını bildiren kanal yine yaz ayları itibariyle “Çocukların Tepkisi” konseptine de devam edecek.

İzleyici Tepkikolik’i sevdi


Youtube’da sezon finali veren ilk Youtube kanalı olan Tepkikolik video yayınlamadığı süreçte de çok merak edildi. “Gençlerin Tepkisi” konseptindeki tepki veren gençler hiç tanınmadığı halde Tepkikolik videoları aracılığıyla çok sevildi ve onların da bir izleyici kitlesi ve küçük yaşta hayranları oluştu. Giderek büyüyen ve gelişen Tepkikolik ailesinin kurucus Burak Tatlıcı geçtiğimiz günlerde TV34’ün konuğu oldu ve soruları yanıtladı. Röportajı izlemek için tıklayın

‘Tepkikolik Youtube kanalı’ için tıklayın


Kutsal Amaç Kuruhan
Kutsal Amaç Kuruhan, 1997 İzmir doğumlu. Küçük yaşlarda ailesinin yol göstermesiyle yazmaya başladı. Şiir ve öykü branşlarında okulunda ve ilçe de ödüller aldı. Lise eğitimini Karşıyaka Gazi Anadolu Lisesi'nde tamamladı. Şimdilerde ise İstanbul Arel Üniversitesi'nde, Görsel İletişim Tasarımı bölümünde okuyor. Tiyatro, diksiyon, etkili iletişim, psikoloji gibi bir çok eğitim aldı. Yerel kanallarda ve gazetelerde çalışıyor. Merak ediyor, okuyor, araştırıyor, öğreniyor, çeviriyor, yazıyor.