Ana Sayfa Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti’ye resmen üye oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti’ye resmen üye oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurucusu olduğu Adalet ve Kalkınma Partisi’ne resmen üye oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurucusu olduğu Adalet ve Kalkınma Partisi'ne resmen üye oldu.

AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi’yle 27 Ağustos 2014’te partisine veda eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, anayasa değişikliğinin ardından AK Parti’ye 979 gün sonra yeniden üye olarak döndü.

Erdoğan, 16 Nisan’da halk oylamasıyla kabul edilen anayasa değişikliği ile “Cumhurbaşkanı seçilenin partisi ile ilişiği kesilir” kuralının kaldırılmasının ardından parti genel merkezinde düzenlenen törenle üyelik beyannamesini imzalayarak resmen AK Parti’ye üye oldu.

10 Ağustos 2014’te halkın oylarıyla cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, 27 Ağustos 2014’te yapılan AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi ile genel başkanlığı Ahmet Davutoğlu’na devrederek partisine veda etmişti. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu da Erdoğan’ı karşılayanlar arasında yer aldı.

Töreni yöneten Ak parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa taş şunları söyledi:
“Bugün çok önemli bir gün. Partimizi ve ülkemiz açısından tarihi bir günü yaşıyoruz. 16 nisan’daki halk oylamasıyla, maddelerden bir tanesi de Sayın Cumhurbaşkanımızın yeniden üyeliğinin yapılmasıyla ilgiliydi. Bugün tarihi anı yaşatan rabbimize hamd ediyoruz, şükrediyoruz. Şu anda sayın Cumhurbaşkanımız üye beyannamesini imzalıyorlar.”

Başbakan Binali Yıldırım konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı. Yıldırım’ın kürsüye çıkarken ağladığı görüldü.

2019 seçimlerinde Erdoğan’ı bekleyen korkunç senaryo ne?

Editor
İndigo Dergisi Editör – Haber Merkezi, 2005 yılından bu yana yayında olan bağımsız dijital medya kuruluşu İndigo Dergisi'nin (indigodergisi.com) haber ve güncel içerik ekibidir. İstanbul merkezli ekip, gündem, ekonomi, sağlık, bilim, teknoloji ve yaşam alanlarında araştırmaya dayalı haberler, açıklayıcı içerikler ve rehberler hazırlar. "Editör" imzasıyla bugüne kadar 26.500’ü aşkın içerik yayımlanmıştır. "Editör" imzası tek bir kişiyi değil, İndigo Dergisi Yazı İşleri bünyesinde çalışan editör ekibini temsil eder. Bu imzayla yayımlanan her içerik araştırma, yazım, doğrulama ve editoryal kontrol aşamalarından geçer ve ortak bir ekip çalışmasının ürünüdür. Ekip, Yönetici Editör ve yayın yönetimi altında çalışır. Editör – Haber Merkezi, okurun kararlarını doğrudan etkileyebilecek sağlık, beslenme ve finans konularında ek özen gösterir. Bu alanlardaki içerikler güncel bilimsel verilere ve resmi kaynaklara dayanır. İndigo Dergisi hiçbir siyasi parti, ideoloji, dini oluşum ya da çıkar grubuyla bağlantılı değildir. Editör Masası, Basın Konseyi'nin Basın Meslek İlkeleri'ne uymayı taahhüt eder. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'ni ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni benimser. Irk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi görüş, köken ya da ekonomik durum gözetmeksizin herkesin eşitliğini esas alır. Ayrımcı ve yanıltıcı içeriğe yer vermez. Köşe yazılarındaki görüşler yazarlarına aittir; Editör Masası habere ve bilgiye dayalı içeriklerden sorumludur.